جزیره های مصنوعی دبی

جزیره پالم دبی

جزیره های مصنوعی در دبی

جزایر مصنوعی زمین های احیا شده ای هستند که گردشگران بسیاری را به خود جلب می کنند به خصوص جزیره پالم دبی که با شکل خاص و منحصر بفرد خود بزرگ ترین جزیره مصنوعی جهان نیز است. از آنجاییکه دبی همیشه به فکر جذب گردشگران بیشتر بوده است با پیشرفت علم و تکنولوژی نوآوری هایی را بوجود آورده که شگفتی ساز شده است. با الی گشت همراه باشید تا با همه پروژه های جزیره سازی در دبی آشنا شوید.

مطالب مرتبط:
خرید و تفریح در مرکز خرید مارینا دبی
دبی گردی فقط در ۲۴ ساعت!

جزایر مصنوعی دبی چگونه ساخته می شوند؟

برای ساخت جزایر مصنوعی از کف خلیج فارس خاک را برداشت کرده و پس از لایروبی و شستن آن این خاک را  توسط کشتی های اسپری در محل هایی که از قبل برای ساخت جزیره در نظر گرفته اند اسپری می کنند، در لبه خارجی جزیره خط موج شکن ساخته می شود و برای ساختن جزیره جمیرا از بیش از ۷ میلیون تن سنگ ساخته شده است، هر سنگ با جرثقیل به مکان مورد نظر که از قبل علامتگذاری شده برده می شود.

دبی چند جزیره مصنوعی دارد؟

  • جزیره نخل جمیرا

نخل جمیرا اولین جزیره مصنوعی دبی است و در طراحی آن از ۱۷ شاخه استفاده شده که با یک حصار ۱۲ کیلومتری حفاظت شده اند. این جزیره که در سال ۲۰۰۸ تکمیل شد هتل ها، خانه های مسکونی و امکانات تفریحی زیای دارد. در سال ۲۰۰۹ نیویورک تایمز با ارائه شواهد اعلام کرد که این جزیره در حال غرق شدن تدریجی است اما سازندگان جزیره پالم این ادعا را رد کردند.

  • جزیره نخل جبل علی

ساخت این جزیره در سال ۲۰۰۲ شروع شد و قرار بود بعد از ۶ سال به پایان برسد، از جزیره جمیرا بزرگ تر است و قرار است که در آن ۶ اقامتگاه تفریحی، پارک آبی، روستای ساحلی ایجاد شود بعد از اینکه مجموع موج شکن در سال ۲۰۰۷ به اتمام رسید و می خواستند که سازه های اصلی آن را بسازند دبی با بحران اقتصادی مواجه شد که کار ساخت و ساز را متوقف کرد و همچنان هم ساخت آن متوقف است اما مسئولان سازنده آن می گویند در آینده ساخت آن از سر گرفته می شود. همچنین برای ساخت این جزیره یک منطقه محافظت شده دریایی از بین رفته و موجودات بومی آن از بین رفته اند.

  • جزیره دیره

این جزیره اول قرار بود طرحی شبیه نخل داشته باشد اما در ادامه طرح آن عوض شد، چون اندازه این جزیره بزرگ بود کار ساخت آن را به صورت بخش بخش انجام دادند، در اوایل سال ۲۰۰۷،  ۲۰ درصد از جزیره را با ۲۰۰ میلیون متر مکعب شن ایجاد کردند، چند ماه بعد اعلام شد که با ۳۰۰ میلیون مکعب شن ۲۵ درصد کار انجام شده است و تا ابتدای سال ۲۰۰۸ هم ۸۰ درصد کار ساخت این جزیره به پایان رسید.

  • مجمع الجزایر جهان

ایده ساخت این جزیره از طرف حاکم دبی مطرح شده و آن را در جاهای کم عمق خلیج فارس در ۴ کیلومتری دبی درست کرده اند برای ساخت این جزایر هم از شن های شسته و لایروبی شده استفاده شده و ۱۴ میلیارد دلار هزینه شده است.

جزایر مصنوعی چه مشکلات زیست محیطی را ایجاد می کنند؟

ساخت و ساز جزایر مصنوعی می تواند اکوسیستم کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد و با از بین بردن جانوران، صخره های مرجانی، بسترهای صدفی و چمن های دریایی باعث ایجاد آلودگی محیطی و از بین رفتن نظم طبیعی موجود در این ناحیه شود.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟