جاذبه های معروف شهر سلجوک در ترکیه

سلجوک، شهری در نواحی غربی ترکیه است که به دروازه ی شهر باستانی افسوس معروف است. این شهر در جنوب ازمیر و شرق شهر ساحلی کوش آداسی قرار دارد و بیشتر به خاطر نزدیکی اش به ویرانه های افسوس مورد توجه گردشگران است اما خود شهر هم جاذبه های تاریخی زیادی برای بازدید دارد. وقتی صحبت از جاذبه های معروف شهر سلجوک در ترکیه می شود بدون شک شهر باستانی افسوس حرف اول را می زند؛ گشت و گذار در میان ستون های مرمرین عبادتگاه ها و خیابان هایش از آرزوهای هر تاریخ دوستی است. افسوس در حاشیه شهر پرهیاهوی سلجوک قرار گرفته، شهری که مدت هاست توقفگاه کوله گردان است و درسته که در زیر سایه ی ویرانه های افسوس قرار گرفته اما با داشتن قلعه ها، موزه های عالی، کلیساهای رومی و آبراه های باستانی  برای کسانی که سفر چند روزه به این شهر را انتخاب می کنند جاذبه های زیادی دارد. می خواهیم درباره جاذبه های معروف شهر سلجوک در ترکیه حرف بزنیم، در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

جاذبه های شهر سلجوک در ترکیه

مطالب مرتبط:
کتابخانه سلسوس، شاهکاری به جا مانده از امپراتوری روم در افسوس
همراهی با ۵ جاذبه کوش آداس
یک روز خود را در کوش آداسی چگونه بگذرانید!

نمی توان حرف از جاذبه های معروف شهر سلجوک در ترکیه زد و اسم افسوس را نیاورد. افسوس در فاصله ۴ کیلومتری مرکز شهر سلجوک قرار دارد و یکی از مهمترین جاذبه های ترکیه است. شهری یونانی_ رومی که روزگاری ۲۵۰ هزار نفر جمعیت داشت و امروز ویرانه های باشکوهش به ما یادآوری می کنند که اینجا زمانی کلانشهری ثروتمند و پرهیاهو بود.

این شهر که در قرن ۱۰ قبل از میلاد تاسیس شده نه فقط مرکز تجارت بلکه با داشتن عبادتگاه آرتمیس مرکز زیارتی هم بود. در دوره روم باستان این شهر همچنان باشکوه و درخشان بود اما بعد از نابودی در سال ۲۶۳ میلادی اهمیت آن کم کم از بین رفت. ۳ تا از مهمترین جاذبه های باستانی این شهر شامل کتابخانه (سومین کتابخانه بزرگ جهان باستان)، آمفی تئاتر و عبادتگاه هادریان است که بازدید از آن ها را نباید از دست دهید. ورودی شهر باستانی افسوس برای هر نفر ۴۰  لیر ترکیه است.

بعد از بازدید از ویرانه های باستانی افسوس مستقیم به سمت موزه باشکوهی بروید که درست در قلب شهر قرار دارد. تعدادی از آثار باستانی که تا به حال از شهر افسوس کشف شده در این موزه به نمایش در آمده که در بین آن ها مجسمه معروف آرتمیس هم به چشم می خورد. با این وجود جذاب ترین قسمت این موزه برای گردشگران، اتاق گلادیاتور است که در آن آثار کشف شده از حفاری های قبرستان گلادیاتور دیده می شود و بر روی قاب هایی توضیحاتی درباره زندگی گلادیاتورها در دوران طلایی شهر آورده شده است.

این کلیسا که بر روی تپه ای بلند ساخته شده زمانی به عنوان یکی از بزرگ ترین کلیساهای امپراتوری روم همپای کلیسای ایاصوفیه در قسطنطنیه بود. در ابتدا در محل فعلی این کلیسا فقط یک مقبره با ۴ ستون و یک گنبد وجود داشت اما امپراتور ژوستینین این بنای یادبود ساده را با کلیسایی بزرگ جایگزین کرد. کلیسا ۱۳۰ متر طول و ۴۰ متر عرض داشت اما بعد از اینکه سلجوقیان در سال ۱۱۳۰ افسوس را به اشغال خود در آوردند کلیسا به مسجد و بعد ها به بازار تبدیل شد تا اینکه در اثر زلزله از بین رفت. با اینکه فقط قسمت هایی از این کلیسا مرمت شده اما با تماشای ویرانه های آن هم به خوبی به شکوه کلیسای اصلی پی می برید.

عبادتگاه آرتمیس زمانی یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان بود اما از آن همه عظمت امروز فقط یک ستون به جای مانده که در بالای آن هم لک لک آشیانه ساخته است! در حفاری های این محل مشخص شده که در اینجا در ابتدا سکویی سنگی قرار داشت که روی آن با مجسمه های نمادین پوشیده شده بود و در زیر آن هم اتاق هایی برای جمع آوری نذورات مردم قرار داشت. این عبادتگاه معروف و بزرگ در قرن ۶ قبل از میلاد ساخته شد و ۱۲۷ ستون داشت و با اینکه در طول قرن ها بارها گرفتار آتش سوزی و دیگر بلایا شد اما دو بار مرمت شد. تا اینکه در زمان امپراتوری روم به طور کامل فرو ریخت و از سنگ های آن برای ساخت بناهای دیگر مثل کلیسای ایاصوفیه استفاده شد. امروز هم با رفتن به ایاصوفیه در استانبول می توانید این ستون ها و تخته سنگ ها را ببینید.

خانه حضرت مریم جاذبه گردشگری مهم با تاریخی جذاب است. طبق افسانه ها مریم مقدس به همراه سنت جان به افسوس سفر کرد و در همین شهر هم از دنیا رفت. بنای اصلی متعلق به دوره امپراتوری روم و قرن ۶ میلادی است اما ارتباط ان با حضرت مریم در قرن ۱۹ فاش شد؛ زمانی که یک راهبه آلمانی بعد از دیدن یک رویا، ظاهر و موقعیت این خانه را به خوبی توصیف و ادعا کرد که حضرت مریم در این خانه زندگی کرده و از دنیا رفته است. در سال ۱۸۹۱ طبق ادعاهای راهبه، یک کشیش فرانسوی ویرانه هایی از یک کلیسای کوچک را کشف کرد که امروز به عنوان خانه حضرت مریم مورد احترام است. این خانه کوچک است و افراد زیادی با اتوبوس های گردشگری به تماشای آن می روند.

در مسیر سلجوک – کوش آداسی در ۷ کیلومتری سلجوک، ساحلی ماسه ای و جذاب هست که با توقف در آن می توانید مدتی شنا کنید و خنک شوید. این ساحل در آخر هفته ها به خصوص در تابستان خیلی شلوغ است پس اگر می توانید بازدید از آن را به روزهای وسط هفته موکول کنید. در اواخر زمستان و اوایل بهار فلامینگوهای زیادی به این ساحل مهاجرت می کنند که تماشای ان ها جالب است.

اگر می خواهید طعم زندگی روستایی ترکیه را بچشید به روستای تایر در ۴۰ کیلومتری سلجوک بروید. این روستا به ساخت نمدهای سنتی معروف است و در آن هنوز هم کسانی را می بینید که در حال درست کردن صنایع دستی معروف روستا یعنی نمد هستند. در مسیر رسیدن به این روستا، در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی سلجوک، مقبره های باستانی از قرن ۴ قبل از میلاد به چشم می خورد که تابوت سنگی کشف شده از یکی از این مقبره ها در موزه افسوس به نمایش در آمده است.

یکی از مهمترین جاذبه های معروف شهر سلجوک در ترکیه آبراه های رومی است که درست در مرکز سلجوک قرار دارند و امروز لانه لک لک ها در بالای آن ها جذابیت شان را  برای گردشگران بیشتر کرده است. اگر در فصل لانه سازی لک لک ها یعنی از اسفند تا شهریور به تماشای این آبراه ها بروید لک لک ها را در بالای آن ها می بینید.

مسجد سلجوک یکی از جذاب ترین نمونه های معماری در قرن ۱۴ است. دیوارهای بلند بیرونی که حیاط طاقدار درونی را احاطه کرده اند در نهایت به شبستانی با دو گنبد منتهی می شوند. ستون های بلندی از گرانیت های سیاه رنگ که در ساخت مسجد به کار رفته از حمام های رومی به این محل آورده شده اند. در بالای ورودی اصلی مسجد کتیبه ای با خوشنویسی جذاب به چشم می خورد که قدمت بنا را متعلق به سال ۱۳۷۵ میلادی می داند. برای بازدید از این مسجد باید شانه ها و زانوها پوشیده باشد و زنان هم روسری داشته باشند.

قلعه آیاسولوک هم از تماشایی ترین جاذبه های معروف شهر سلجوک است این قلعه بر روی تپه ای مشرف به شهر قرار دارد و قدمت آن به زمان امپراتوری روم برمی گردد هر چند که سلجوقیان برج و باروهای آن را گسترش زیادی دارند. دیوارهای مستحکم قلعه ۱۵ برج مستطیلی دارد و در داخل محوطه بقایایی از چندین خانه و مسجد دیده می شود. در بالای تپه چشم اندازهای شهر، دیدنی و جذاب است و تماشای این منظره ارزش بالا رفتن از تپه را دارد. گاهی درهای از این قلعه به روی گردشگران بسته می شود چون حفاری های باستان شناسی همچنان در این محل ادامه دارد.

منبع: planetware.com

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز