جاذبه های بوشهر را هم باید دید و هم باید در قلب و ذهن حفظ کرد. جاذبه هایی که مخصوص مناطق جنوبی ایران است. جنوب کشور ما در کنار مردمان خونگرمش، آبوهوای داغش و مرطوبش و غذاهای لذیذش، دیدنی های فراوانی هم دارد. دیدنی های تاریخی، تفریحی و طبیعی که همانند آنها را در هیچ کجای دنیا نمیتوان مشاهده کرد. اگر تا به امروز تصور میکردید که تنها نقطه ساحلی جذاب و دیدنی ایران شمال کشور است، پس در این مطلب تا انتها با ما همراه باشید تا شما را با شگفتیهای جنوب ایران بیشتر آشنا کنیم.
جاذبه های بوشهر میتوانند بهقدری مهیج و متنوع باشند که شما را در سفرتان غافلگیر کنند. این جاذبهها انتهایی ندارند و برای دیدن تمام آنها از نزدیک باید حداقل ۱ ماه در بوشهر زندگی کنید. البته جای هیچ نگرانی نیست. ما قرار است سفری مختصر اما کامل به تمام جاذبه های این شهر داشته باشیم و در کنار هم به تماشای زیباییها، تاریخ، تمدن و فرهنگ این دیار بنشینیم. این سفر مجازی کمک خواهد کرد تا شما در زمان سفر به این شهر بهراحتی از تمام جاذبهها دیدن کنید.
اولین جاذبه از جاذبه های بوشهر که بدون شک حتی با شنیدن نام این شهر در ذهن شما نقش میبندد، نخلستانهای آن است. نخلستانهای این شهر بیشتر در ناحیه دشتی، جم، دشتستان و آب پخش هستند. شما با حضور در این مناطق میتوانید از دیدن این درختان همیشهسبز و سرو قامت لذت برده و از جاذبه های گردشگری و آیین خرماچینی هم دیدن کنید.
همانطور که میدانید شهر بوشهر یکی از مناطق جنوبی و گرم ایران است که بهترین فصل برای سفر به آن فصل بهار و ششماهه دوم سال است. خصوصاً در عید نوروز که بوشهر مملو از مسافر و گردشگر است و شما در گشت و گزارهای خود میتوانید از جاذبه های متفاوتی در این شهر و در این فصل، دیدن کنید. در این بین اسکله بومی بوشهر با نام جفره در تعطیلات نوروزی و در فصل بهار بسیار دیدنی و پرطرفدار است. در این اسکله تفریحات آبی متفاوت و متنوعی ارائه میشوند. ضمن اینکه در این اسکله مسافران راحت چادر برپا کرده و ضمن انجام تفریحات متنوع آبی، از دیدن مناظر بینظیر اطراف هم لذت میبرند. تفریحات این اسکله شامل تفریحات آبی، شنا و قایقسواری است.
این جاذبه بوشهر هم در فصل بهار و به دلیل طبیعت زیبایی که در اطرافش قرار دارد، بسیار تماشایی و دوستداشتنی است. جالب است بدانید که این کوه از لایههای گوناگون نمک درست شده که همگی در نهایت، کوه را به شکل یک گنبد به تصویر کشیدند. این کوه از بینظیرترین و دیدنیترین گنبدهای نمکی در خاورمیانه محسوب میشود که طول آن ۱۲ کیلومتر است. اگر در بهار و در نوروز به بوشهر رفتید، حتماً از این کوه نمکی دیدن کنید. از جاذبه های این کوه نمکی و سفید میتوان به بلورهای نمکی، یخچالهای نمکی و آبشارهای نمکی آن اشاره کرد.
پارک بوشهر هم در میان جاذبه های این شهر در فصل بهار بسیار دوستداشتنی و دیدنی است. در این پارک امکان برپاکردن چادر برای مسافران وجود دارد. ضمن اینکه این بوستان سرسبز و ساحلی دقیقاً در کنار حسینیه کوهدشتی قرار گرفته است. همچنین این پارک فاصله کوتاهی تا ساحل دارد و در کنار شناکردن، این امکان را به شما میدهد که در ساحل هم بهراحتی پیادهروی کنید.
در تمام شهرهای ایران بازارها محبوبیت ویژهای دارند. شهر بوشهر هم از این قاعده مستثنا نیست. مراکز خرید و بازارهای شهر بوشهر هم در دسته پرطرفدارترین نقاط این شهر محسوب میشوند که همیشه مملو از مسافر و گردشگرانی هستند که در حال خرید محصولات و صنایعدستی و سوغات بوشهر هستند. برخی از این بازارها مانند سایر همتایان خود قدمت بیشتری داشته و متعلق به دوره قاجار هستند. در بازارهای متنوع و متعدد محلی بوشهر شما بهراحتی میتوانید با آدابورسوم، فرهنگ و سنتهای مردم این خطه بیشتر و بهتر آشنا شوید.
در میان نقاط تفریحی شهر بوشهر ساحل ری شهر را نباید از دست بدهید. این ساحل تنها ۸ کیلومتر از مرکز این شهر فاصله دارد. اما مکانی زیبا و دنج برای مسافران گردشگران محسوب میشود. این ساحل یکی از مهمترین و اصلیترین سواحل توریستی در بوشهر و در جنوب بندر این شهر است که قدمت آن بسیار زیاد است. شاید ندانید که این ساحل در بخشی از تاریخی ما، تحت حکومت مستقیم امپراتوری عیلام قرار میگیرد و باتوجهبه کتیبهها و سنگنوشتههای عیلامی کاوش شده، این شهر را در گذشته لیان مینامیدند. این بندر زیبا دقیقاً در جنوبیترین قسمت از خشکی کشور ما و در فاصله کوتاه و نزدیک به دریا قرار گرفته و همین موضوع سبب شده که از گذشتههای دور تا به امروز آن را یکی از درگاههای مهم و اصلی ارتباطی فلات ایران با دیگر کشورها بدانند. همین موضوع سبب شده است تا این بندر ارزش بسیار زیادی داشته باشد.
برای رزرو هتل در بوشهر اینجا کلیک کنید
از دیگر نقاط تفریحی بوشهر، پارک ساحلی شغاب است که از بهترین بوستان های ساحلی بوشهر به حساب میآید و در کنار جاده ساحلی این شهر واقع شده است. از امکانات این پارک میتوان به شرایط خوب برای آب تنی و شنا در دریا و طراحی فوقالعاده و جذاب این پارک اشاره کرد. ضمن اینکه امکان برپایی کمپ توسط گردشگران بوشهر در این بوستان هم وجود دارد. به عبارتی این پارک در اصل یکی از مهمترین نقاط برای برپایی چادر به حساب میآید و با امکانات فوقالعاده خود بهخوبی از مهمانان این شهر پذیرایی میکند.
از دیگر جاذبه های بوشهر میتوان به بوستان مرجان و پارک ساحلی صدفی نزدیک به آن اشاره کرد که به آن ساحلی صدف هم گفته میشود. این پارک در جوار جاده ساحلی واقع شده و دقیقاً در غرب شهر بوشهر است و با امکانات تفریحی و رفاهی متعدد خود مانند پارکینگ، آلاچیق، کافه و رستوران، امکان انجام تفریحات آبی و سرویس بهداشتی، بهخوبی از گردشگران و مسافران شهر بوشهر میزبانی میکند.
شاید ندانید که شهرها و اقامتگاههایی که در فاصله کوتاه از دریاها و رودخانهها واقع شدهاند، پارکهای ساحلی متعددی دارند. همین موضوع سبب شده که این شهرها بهشدت نسبت به سایرین گردشگرپذیرتر باشند. پارک ساحلی و زیبای آبشیرینکن در بوشهر هم یکی از پارکهای ساحلی و بینظیر این شهر است که شاید در آن خبری از تفریحات آبی نباشد. ولی این امکان برای شما فراهم است که در نقاط ساحلی نشسته و از دیدن طلوع و غروب خورشید و مناظر بینظیر و چشمنواز خلیجفارس لذت ببرید. ضمن اینکه پیادهرویکردن بر روی شنهای داغ ساحل هم از دیگر تفریحات این پارک ساحلی محسوب میشود.
کمتر از یک ساعت از طریق جاده بوشهر به سمت دَیِر بهراحتی میتوانید خودتان را به ساحل دلارام برسانید. ساحلی بسیار آرامشبخش و باصفا که در اطراف بخش دِلوار در این استان و در نزدیکی روستای دلارام واقع شده و به داشتن یک فضای کاملاً بکر و مملو از آرامش معروف است. مقصدی که حتی برای انجام تفریحات آبی در فصل زمستان و پاییز بهترین انتخاب محسوب میشود. از جمله تفریحات این ساحل میتوان به دوچرخهسواری، قایقسواری، ماهیگیری، شنبازی و انجام تفریح پاراگلایدر اشاره کرد.
همانطور که گفتیم جاذبه های بوشهر صرفاً طبیعی و تفریحی نیستند. بلکه بوشهر تاریخی پرفراز و نشیب و پرافتخار هم دارد. در این بین بنا های تاریخی آن هم از دیگر دیدنیها و جاذبه های این شهر محسوب میشوند. مدرسه سعادت در بوشهر متعلق به دوره قاجار است که به دلیل پیشرفتی که شهر بندری بوشهر داشته، “احمدخان دریابیگی” حاکم وقت بوشهر، این مدرسه را بنا میکند. بیشتر افراد محلی در بوشهر این مدرسه را به نام مدرسه “سعادت مظفری” هم میشناسند. در اصل علت نامگذاری این مدرسه به مدرسه سعادت بهواسطه کمکهای نقدی متعدد و فراوانی است که مظفرالدینشاه در زمان حکومت خود برای ساخت این مدرسه در نظر گرفته بود. معماری این مدرسه کاملاً متناسب با معماری شهر بوشهر است و با درب و پنجرههای چوبی و شیشههای رنگی هنوز هم بنایی پابرجا در این شهر محسوب میشود.
این موزه زیبا و تاریخی که قدمتی بیشتر از صدسال دارد، شما را با تاریخچه تجارت دریایی بهواسطه حضور خلیجفارس آشنا میکند. قدمت بیش از یک قرن این موزه در کنار آثار کهن و قدیمی که در این موزه قرار دارد همگی سبب شدهاند تا یکی از پرطرفدارترین جاذبه های تاریخی و دیدنی بوشهر باشد. در این موزه میتوانید آثار کهنه و قدیمی که همگی مرتبط با دریانوردی یا حول محور دریا هستند را مشاهده کنید. آثاری مانند: تصاویری از ناخدایان دریانوردان، دستیافتههای باستانشناسی در زیر آب، آثار برجایمانده از کشتی رافائل و آثار برجایمانده از اسناد دریایی خلیجفارس.
در دوران حکومت ناصرالدینشاه قاجار در بوشهر، عمارت سرکنسولگری انگلستان افتتاح شده بود. این عمارت در اصل مقری برای نمایندگان سیاسی در خلیجفارس و در منطقه محسوب میشد که به طور کامل در اختیار نمایندگان انگلیس قرار گرفته بود. در سال ۱۳۲۵ بعد از منتقلشدن نمایندگی انگلیس به کشور بحرین این عمارت به دولت ایران تحویل داده شد و بعد از آن تحت اختیار نیروی دریایی بود. در سال ۱۳۸۷ هم این بنا را تحت عنوان موزه دریا و دریانوردی خلیجفارس افتتاح کردند که در حال حاضر همچنان تحت عنوان کاربری موزه به فعالیت خود ادامه میدهد.
از دیگر جاذبه های تاریخی بوشهر عمارت دهدشتی در محله کوتی است که متعلق به دوره قاجار و آقای “حاج غلامحسین دهدشتی” بوده است. ایشان تاجر روغن بودند و این بنا به بنای روغنیها هم شهرت دارد. این عمارت به لحاظ تعداد طبقات در بین دیگر عمارتهای بوشهر بسیار خاص و منحصر به فرد است. ساختمانها در بوشهر دوطبقه یا سهطبقه هستند. اما عمارت دهدشتی با اتاقهای فراوان در چهارطبقه ساخته و طراحی شده است.
یکی از این اتاقها، اتاق شاهنشین عمارت است که پنجرههایی با شیشههای رنگی و سقفی کاملاً آینهکاری شده دارد. سقف اتاق پذیرایی در این بنا هم با رنگروغن نقاشی شده و از نقاشیهای اروپایی در طراحی آن الهام گرفته شده است. کندهکاریها و تزیینات هلالیشکل بر روی پنجرهها در کنار شیشههای رنگی هم سبب شدهاند که توجه هر بینندهای در همان نگاه اول به این بنا جلب شود.
در محله بهبهانیها عمارتی وجود دارد که قدمت آن بیش از ۱۷۰ سال است و فقط ۱۰ متر تا ساحل فاصله دارد. این بنا متعلق به تاجری با نام “گلشن” بوده که در سهطبقه با حیاطی مرکزی در کنار کاربری مسکونی، کاربری تجاری هم داشته است. در حال حاضر این عمارت کاملاً متعلق به میراثفرهنگی است و بنیاد ایرانشناسی شهر بوشهر در این بنا فعالیت دارد.
در ادامه معرفی جاذبه های بوشهر و بنا های تاریخی آن، به عمارت طاهری میرسیم. این بنا هم متعلق به دوره قاجار بوده و در دوطبقه طراحی و ساخته شده است. در حال حاضر این عمارت موزه مردمشناسی شهر بوشهر است. معماری بنا و اتاقها همگی به شکل پنجدری بوده و یک راهرو در میان آنها وجود دارد که اتاقها را به یکدیگر متصل میکند. ضمن اینکه تمامی دربها و پنجرهها دولنگه هستند. در قسمت بالای تمام دربها شما شیشههای رنگی را مشاهده میکنید که باعث منحصر به فرد دیدهشدن عمارت و زیبایی دوچندان آن شده اند.
تمامی این عمارت را از مصالح بومی بوشهر ساختهاند و با رسوبات دریایی و سنگهای مرجانی خشت به خشت آن را اجرا کردهاند. در میان لایههای متعدد این بنا بهراحتی میتوانید آثاری از جانوران و گیاهان را مشاهده کرده که با درنظرگرفتن ساختار طبیعی و محیط مرطوبی که در آن قرار دارند، همگی کاملاً با آبوهوای منطقه هماهنگ هستند. ضمن اینکه دربها و پنجرهها از جنس چوب ساج دریایی طراحی و ساخته شدهاند و پوشش سقف هم از جنس چوب چندل یا صندل است.
موزه مردمشناسی بوشهر در عمارت تاریخی طاهری که متعلق به سال ۱۳۸۴ هجری خورشیدی بوده، برپا شده است. بنایی دوطبقه با ۱۰ اتاق که در هر بخش خود به یک نمایشگاه زنده از آدابورسوم، شیوه زندگی و فرهنگ و باورهای مردم بوشهر تبدیل شده است. در این موزه شما میتوانید شاهد:
نمایش آبزیان و موجودات دریایی، مجموعه متنوع وسایل کشاورزی، ماکتهای شناورهای دریایی و لنجها، خریدوفروش صنایعدستی بوشهر، حضور مشاغل متنوعی مانند خیاطی و آهنگری، ماکت زیبا از بافتهای سنتی و قدیمی شهر بوشهر، برگزاری مراسم حنابندان و عروسی، وجود وسایل و تجهیزات برای تأمینکردن آب در گذشته و در فضای اتاق آب، لوازم متنوع و متعدد منزل بهخصوص وسایل پختوپز در دوران قاجار باشید.
همچنین این موزه یک نمونه بارز از چینش خانههای اصیل بوشهری و همینطور ابزارآلات موسیقی سنتی مخصوص به خطه جنوب ایران است که تمام لوازم و تجهیزات لازم را برای عموم به نمایش درآورده است. غرفه صنایعدستی هم از جمله نقاطی است که شما میتوانید سوغاتیهای موردنظر خود را در آن تهیه کنید.
آخرین جاذبه تاریخی شهر بوشهر که در دسته پرطرفدارترین و با قدمتترین بناها و جاذبهها است، آبانبار قوام نام دارد که متعلق به دوره قاجار بوده و ۱۵۰ سال عمر دارد. این آبانبار طی دورانی، محل اصلی تأمینکردن آب شرب مردم بوشهر به حساب میآمده. یکی از حاکمان دوره قاجار با نام “علیاکبر قوام الملک شیرازی” که این دوره و در سال ۱۲۲۶ قمری به رتبه کلانتری شیراز میرسد، در سفر خود به شهر بوشهر متوجه مشکل مردم به لحاظ تهیه آب آشامیدنی میشود. بر همین اساس با هزینه شخصی خود این آبانبار را در ضلع غربی بوشهر و در کناردریا بنا میکند. در حال حاضر کاربری این آبانبار در روستا، چایخانه و رستوران بوده و یکی از بهترین رستورانهای سنتی شهر بوشهر محسوب میشود.
مطالب مرتبط
معرفی فرودگاه بین المللی بوشهر
راهنمای کامل سفر به بندر گناوه در جنوب ایران!
در میان جاذبه های تفریحی و دیدنی که در طول شب میتوانید به آنها مراجعه کنید، کافههای ساحلی هستند. این کافهها با صندلیهای متعددی که برای رفاه حال مراجعین و گردشگران تهیه کردهاند، بهترین منظره از غروب آفتاب و آسمان شب بوشهر را به شما ارائه میکنند. شبهای بوشهر زنده است چون آبوهوای بسیار خنکی دارد که در کنار صدای موجهای برخاسته از خلیجفارس، خلسهآورترین موقعیت مکانی را برای شما فراهم خواهد کرد.
یکی از این کافهها کافه ناجی نام دارد که در محله شنبری مقابل عمارت حاج رئیس و در ۱۳۰۵ برپا شد. بعد از آن این کافه در سال ۱۳۴۸ به بازار قدیم منتقل شد. سپس بعد از جابهجاشدن میان چهار نقطه دیگر به مکان و موقعیت فعلی خود یعنی بازار بوشهر نقلمکان گردید. این کافه همچنان نبش یک کوچه در میان بازار ماهیفروشان بوشهر به فعالیت خود ادامه میدهد. این کافه یک پاتوق برای ماهیفروشان و ماهیگیران و اهالی دریاست و زمانی که وارد آن میشوید با میز و نیمکتهای چوبی، سکانهای جذاب کشتی و عکسهای متنوع بر روی دیوار، غافلگیر خواهید شد.
از دیگر جاذبه های بوشهر که در دسته جاذبه های تفریحی قرار دارد، کافه حاج رئیس است که متعلق به دوران قاجار بوده و شخصی با نام “حاج عبدالرسول طالبی” مالک آن است. این فرد از بزرگان و تاجران دولت قاجار بوده که به ایشان لقب رئیس التجار هم داده بودند. البته عموم مردم ایشان را با نام حاج رئیس میشناسند. این عمارت عمارتی است که متعلق به حاج رئیس بوده و دقیقاً در کنار ساحل بنا شده است.
این عمارت باهدف برطرفکردن نیازهای شخصی و زندگی مسکونی بنا شده بود. اما مراسم عمومی متنوع و متفاوتی هم در این عمارت برگزار میشد. این بنا متأسفانه در عملیات راهسازی با آسیبی جدی مواجه شد که بعد از بازسازیشدن، به کافه و هتل تبدیل شد. ورودی این عمارت چوبی و قدیمی است و در همان ابتدای ورود با جاذبه های تاریخی خود، شما را به دوران گذشته منتقل میکند. در و دیوار این کافه همگی با تابلو هایی از بوشهر قدیم و همینطور تصاویری از تئاترهایی که در زمان گذشته برگزار میشد، پوشیده شده است. تلویزیونها و رادیو های قدیمی هم در این بنا برای شما به نمایش درآمدهاند.
در ادامه و در میان گشتوگذار بین جاذبه های بوشهر به مکانی میان عسلویه و بندر کنگان میرسیم که در اصل در ساحل دریای شیرینو واقع شده است. منطقه گردشگری با مساحتی بالغ بر ۲۰ هکتار که مجموعهای تفریحی و رفاهی را در خود جایداده. موقعیت عالی و بینظیر آن یک سبب شده که این نقطه به مقصدی جذاب برای گردشگران، تفریح و سفر تبدیل شود. جالب است بدانید که این دهکده در ابتدا مکانی برای کارمندان و کارکنان صنایع پتروشیمی و گاز در بندر عسلویه بوده که بعدها با توسعهیافتن و ملحق شدن امکانات رفاهی و تفریحی به آن، به یک مرکز گردشگری هم تبدیل شده است.
نکته مهمی که در مورد این دهکده باید به آن اشاره کنیم این است که این مجموعه اقامتگاهی لولهای است که از ۲۱ لوله ۱۰ متری تشکیل شده. این لولهها زمانی برای انتقال ضایعات پتروشیمی مورداستفاده قرار میگرفتند. از جمله امکانات این دهکده پارکینگ، کافیشاپ و رستوران، حمام اختصاصی، سرویس بهداشتی، تلویزیون، یخچال و تختهای دبل با کاناپههای بسیار راحت و تختخوابشو است.
مجموعه و همینطور موزه تاریخی و زیبای منزل “رئیسعلی دلواری” در خانه اصلی این سردار خوشنام ایرانی برپا شده است. این بنا دقیقاً در جنوب شرق دلوار و در قسمتی از شهرستان تنگستان از استان زیبای بوشهر است. این موزه بهواسطه بازماندگان ایشان به سازمان میراثفرهنگی تقدیم شد و در فهرست آثار ملی ایران هم جای گرفت. خانه این دلاور خوشنام ایرانی مساحتی نزدیک به ۴۰۰۰ متر داشته و در دوران پایانی حکومت قاجار در سال ۱۲۸۶ بنا شده است.
در لیست بلند بالای جاذبه های بوشهر بد نیست سری هم به بندر گناوه و بازارهای آن بزنیم. از نیمه فصل پاییز تا فصل بهار و انتهای فروردینماه این ساحل، بندر و شهر تاریخی مکانی مناسب و بینظیر برای مسافران و گردشگران محسوب میشود. از جاذبه های بندر گناوه میتوان به بندر ریگ، کلوتها، تالاب حله، بندر بیبی مریم، غار دیو، ساحل شنی، دهکده توریستی مال قائد و رودخانه گچی اشاره کرد.
حالا که از بندر گناوه گفتیم بد نیست که بندر سیراف هم را هم به شما معرفی کنیم. این بندر با نام بندر طاهری هم معروف بوده که در قسمت مرکزی از شهرستان بندر کنگان در بوشهر واقع شده است. جالب است بدانید که این بندر نقشی بسیار مهمی در تجارت جاده ابریشم و تجارت بینالمللی داشته. بندر زیبای سیراف مابین بندر عسلویه و بندر کنگان واقع شده و در کنار سواحل نیلگون و آبی خلیج همیشه فارس از شما پذیرایی میکند. از مهمترین جاذبه های آن میتوان به سیستم جذاب و حیرتانگیز آبرسانی ساسانیان و گور دخمهها اشاره کرد.
شاید ندانید که منطقه نایبند در میان جاذبه های بوشهر یکی از ارزشمندترین و مهمترین زیستگاههای دریایی خلیجفارس محسوب میشود که در ساحل شمالی و با وسعت ۴۱۳۰ هکتار واقع شده است. از دیدنیهای آن میتوان به جنگلهای حرا، درههای عمیق و قرار گرفته در بخش جنوبی، حوزههای متعدد، سواحل زیبای درخشان ماسهای در قسمتهای شمال و شرق، دشت هموار در بخش شمال، سواحل صخرهای جنوبی خلیجفارس و قسمت غربی و همینطور درختان متعدد کهنسال انجیر معابد در نقطه دماغه نایبند، اشاره کرد. در نهایت مناظر زیبای تپههای مرجانی که در زمان غواصی با آنها مواجه هستید، متحیرتان میکنند و در کنار آن فرایند زیبای تخمکگذاری و فرزندآوری جانوران دریایی مانند لاکپشتهای کمیاب از دیگر جاذبه های این ناحیه محسوب میشود.
آخرین جاذبه دیدنی از جاذبه های بوشهر ساحل بنود است که از دیدنیهای عسلویه در استان بوشهر محسوب میشود. این ساحل زمانی لوکیشن اصلی در فیلم محمد رسولالله بوده و بیدلیل هم نیست که گردشگران زیادی برای دیدن این ساحل عازم این منطقه میشوند. جالب است بدانید که هنوز هم بقایای متعددی از خانههای گلی و سازههای متعلق به این فیلم در این ساحل قابل مشاهده است. ساحل در مجاورت روستایی با نام بنود قرار گرفته و در فاصله کیلو ۳۵ کیلومتری از عسلویه در استان بوشهر است. شاید ندانید که ساحل بنود دقیقاً جنوبیترین نقطه از استان بوشهر محسوب میشود که فاصلهای ۶ کیلومتری از چاه مبارک در شهرستان عسلویه دارد.
در این مطلب تلاش کردیم که جاذبه های بوشهر را تماموکمال به شما معرفی کنیم. اما واقعیت این است که تا خودتان به این شهر و این استان سفر نکنید و از نزدیک با آن آشنا نشوید، نمیتوانید تمام زیباییهای آن را شناسایی کرده و در ذهن خود مجسم کنید. در نهایت توصیه میکنیم که در زمان سفر به سواحل جنوبی ایران مانند تمام نقاط طبیعی و تاریخی، به هیچ عنوان آسیبی به ساحل، موجودات و جاذبه های طبیعی آن وارد نکنید. این وظیفه ماست که با این جاذبهها مهربانتر باشیم.
۲ نظرات