این جاذبه ها دیگر جذاب نیستند!

جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند

اسم جاذبه که می آید، همه ذهنشان به سمت شهر پترا، موزه ی لوور، برج ایفل، برج پیزا و بسیاری از جاذبه های معروف دیگر می افتند. اما تا به حال به این فکر کرده اید که این جاذبه ها هنوز هم برای دیدن جذاب هستند یا نه؟ اصلا در سلامت هستند و یا هنوز هم وجود دارند؟ در دنیای گردشگری و جاذبه ها، پدیده ای وجود دارد که در طی آن، اتفاقاتی می افتد که با عث می شود پدیده ای به نام جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند اتفاق بیافتد! حتما برایتان سوال است که چگونه یک جاذبه می تواند جذابیت خود را از دست دهد و نباشد و یا اصلا آن جاذبه ها کدام ها هستند؟ پیشنهاد می کنم تا در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند را بررسی نماییم.

مطالب مرتبط:
جزیره کانگورو در استرالیا و جاذبه های آن
از دیدن جاذبه های تولوز فرانسه سیر نمی شوید!
معرفی ۱۲ مورد از پربازدیدترین جاذبه های لاهه

با توجه به این که در جهانی زندگی می کنیم که برخی از حیوانات و حتی گیاهان در حال انقراض و نابودی کامل هستند، پیش بینی این مورد که این پدیده ی پوچی و نابودی به دیگر موارد همچون اپیدمی نفوذ و رسوخ کند، سخت نیست. به نظر می رسد که یکی از مشکلاتی که مستقیما دنیای گردشگری و جاذبه هم با آن روبرو است، مرضی به نام است.

از نظر کارشناسان این حوزه، مسئله ای به نام گردشگری انقراض به وجود آمده است که اگر از آن جلوگیری نشود، همچون یک بیماری مسری به جان اکثر جاذبه های طبیعی، تاریخی و باستانی جهان می افتد و آن ها را فاقد ارزش اصلی که لیاقت آن را دارند، می کند. به طور مثال توجه کنید که مجسمه هایی با ارزش بی نهایت برای شما با تکه ای سنگ که در طبیعت فراوان باشد، فرقی نداشته باشد چون تخریب شده اند و یا از بین رفته اند!

این برای صنعت گردشگری هر کشوری در سطح ملی و برای دنیا در سطح بین المللی و کلان حکم مرگ خاموش جاذبه ها را دارد. به هر حال به زودی در یک مقاله به صورت مفصل به مبحث گردشگری انقراض می پردازیم اما قبل از آن بیایید تا ببینیم که چه جاذبه هایی در سراسر جهان در زمره ی جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند قرار می گیرند.

شهر ونیز را به چه مشخصه ای می شناسید؟ تقریبا در سراسر جهان، همه شهر ونیز در کشور ایتالیا را به عنوان شهری می شناسند که بر روی آب ساخته شده است. جذابیت این شهر برای اکثر گردشگران از سراسر جهان این است که در این شهر می توانند به جای رانندگی کردن، قایق رانی کنند!

اما چرا نام وینز در بین جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند و در خطر هستند، قرار گرفته است؟ متاسفانه در دهه های گذشته آب اطراف شهر ونیز آن قدر بالا آمده است که اگر به همین صورت پیش برود، در کمال تعجب دیگر شهری به نام ونیز وجود نخواهد داشت. در واقع هر سال بین ۴ الی ۶ میلی متر آب به ونیز اضافه می شود.

با این اوصاف به هر حال طبیعی است که هر چه مقدار آب بالاتر بیاید امواج و تکانه های آن بیشتر به خانه ها و ساختمان ها آسیب خواهد زد. همچنین در ۱۰۰ سال گذشته، شهر ونیز ۲۳ سانتی متر نیز به زیر آب رفته است. ناگفته نماند که یکی از عوامل بروز این عارضه برای ونیز، گردشگران هستند. با توجه به آمار و ارقام موجود، در سال ۲۰۰۷ میلادی ۲۱ میلیون نفر گردشگر به شهر ونیز سفر کرده اند که این به این معنا است که در این شهر بیش از ۴۰ برابر جمعیت عادی خود، جمعیت ساکن شده بوده است.

دریاچه ی ارومیه که در میان استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته است، بیشتر به نظر می رسد که به جای این که در بین جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند قرار داشته باشد، در میان جاذبه هایی است که دیگر اصلا وجود ندارند!

این دریاچه که این روزها دیگر کاملا خشک شده است، تبدیل به یکی از مشکلات اصلی و اساسی اکوتوریسم ایران شده است. ارتفاع دریاچه ۱۳۰۰ متر از سطح دریا است. در گذشته متوسط عمق دریاچه، حدود ۶ متر بوده است. طول آن نیز به ۱۲۰ کیلومتر و پهنایش به ۱۵ تا ۵۰ کیلومتر می رسیده که مساحتی حدود ۵ هزار تا ۶ هزار کیلومتر مربع را شامل می شده است.

با این که دریاچه ی ارومیه به همراه جزایر کبودان و قیون داغی از مناطق حفاظت شده محسوب می شد و در یونسکو به عنوان منطقه حفاظت شده زیست کره به ثبت رسیده است، اما دیگر چیزی از آن باقی نمانده است.

از عوامل خشک شدن دریاچه ی ارومیه برداشت بیش از حد مجاز از منابع آبی حوضه ی آبریز دریاچه، توسعه ی بی رویه بخش کشاورزی در اطراف آن با بهره برداری از آب های این حوضه و در نهایت، تشدید تغییرات اقلیمی و وقوع خشکسالی در کنار دو عامل دیگر باشد.

خیلی ها درباره ی تاج محل این نظر را دارند که نام این بنای زیبا برابر شده است با نام هند! این به آن معناست که اگر در اکثر نقاط دنیا، اسم تاج محل بیاید همه می دانند که درباره ی کشوری به نام هند قرار است صحبت شود اما، چه اتفاقی رخ داده است که باعث شده تا نام تاج محل به عنوان یکی از اعضای لیست جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند در بیاید؟

واقعیت این است که این بنای تاریخی آن قدر زیبا و پر رمز و راز است که برای هیچ دوره ای از وجود و حیات انسان ها تکراری نمی شود اما با وجود گردشگران مختلفی که از سراسر جهان برای دیدن آن به این کشور سفر می کنند و همه دارای منش و دانش های مختلفی درباره ی نحوه ی صحیح برخورد با آثار تاریخی هستند و همچنین آلودگی هوا، سنگ های سفید نمای خارجی تاج محل را رو به خرابی گذاشته است و همین باعث این می شود که دیگر کسی در آینده ای نه چندان دور برای بازدید از این بنا ذوق و شوقی نداشته باشد.

این حقیقت غیر قابل کتمان است که همه ی زیبایی تاج محل به سفیدی نمای آن است. در واقع اگر این نما ذره ای آسیب ببیند کل تاج محل زیبایی خود را از دست خواهد داد. بیشتر سنگ ها و تزئینات این بنای آرامگاهی که شروع ساخت آن به سال ۱۶۳۲ بر می گردد از هزاران کیلومتر دورتر به اینجا آورده شده و بیش از هزار فیل برای جا به جایی مصالح ساختمانی آن به کار گرفته شده است.

ماداگاسکار، عنوان چهارمین جزیره ی بزرگ بر روی کره ی زمین را دارد اما بیایید ببینیم تا چه عواملی باعث شده است تا امروزه در میان لیست جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند قرار بگیرد. این جنگل زیبا، آنقدر که اشباع از گردشگران مختلف شده است و عوامل مختلف دیگری بر روی آن تاثیر گذارده اند، تا ۳۵ سال دیگر نابود خواهند شد. جالب است بدانید که بیش از ۸۰ درصد گونه های جانوری و گیاهی جزیره ی ماداگاسکار دیگر در کره ی زمین یافت نمی شوند.

دلیل این که رشته کوه های آلپ در لیست جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند قرار گرفته این است که؛ پدیده ی گرمایش زمین یخچال ها و پیست های اسکی موجود در کوه های آلپ در قاره اروپا را واقعا در معرض آسیب جدی قرار داده است. از قرن ۱۹ میلادی به بعد، دمای هوا به طرز قابل توجهی در سراسر کره ی زمین رو به افزایش گذاشته است که تاثیرات خود را بر روی کوه های آلپ نیز گذاشته است.

از دهه ی ۱۸۸۰ میلادی نرخ رشد دمای هوا در این منطقه به نسبت اقلیم جغرافیایی آن، دو برابر شده است و این مقدار یعنی بیشتر از میانگین دمای جهانی. از دهه ی ۱۹۸۰ میلادی نیز، یخچال های طبیعی آلپ ۲۰ درصد از یخ خود را از دست داده اند. با این وضعیت ممکن است تا ۳۰ سال آینده بسیاری از یخچال های آلپ به کلی ناپدید شوند.

نمونه ای دیگر از نابودی این اماکن، یخچال های طبیعی در محدوده ی پارک ملی یخچال در آمریکای شمالی است که در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۲۰۳۰ میلادی هیچ اثری از آن ها دیگر باقی نخواهند ماند.

یکی دیگر از جاذبه های جهان که در زمره ی جاذبه های طبیعی نیز قرار می گیرد و در حال حاضر نیز در لیست جاذبه هایی که دیگر جذاب نیستند قرار گرفته، بحر المیت اردن است. بحرالمیت شورترین آب دنیا را دارد و همین موضوع باعث شده که هیچ کس در آن غرق نشود و شنا کردن در آن بیشتر شبیه شناور بودن است.

بحر المیت که به معنای دریای مرده است، گویی واقعا دارد می میرد! این دریاچه طی ۴۰ سال گذشته ی حیات خود، بیش از ۳/۲ مساحت خود را از دست داده است و نزدیک به ۵/۲ متر نیز نشست داشته است. همچنین سواحل دریاچه به سرعت در حال تبدیل شدن به ساحل های شنی و نمکی هستند.

به همین خاطر، اقامتگاه ها و رستوران ها مدام به مرکز دریاچه نزدیک تر می شوند. سرچشمه ی اصلی آب دریاچه، رود اردن است که کشورهای اطراف هم از آب آن تغذیه می کنند و با این حساب آبی باقی نمی ماند که به بحرالمیت بریزد. کارشناسان پیش بینی می کنند که اگر به همین صورت پیش برود، تا ۵۰ سال آینده شاهد خشک شدن این دریاچه خواهیم بود.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!