پیش از اینکه زیباترین مناطق توریستی بسیار خاص جهان به زیر آب برود، از جاذبههای در حال نابودی اسکاتلند دیدن کنید! کشور اسکاتلند، بخشی از بریتانیای کبیر بهشمار میآید و تقریبا یکسوم آن را تشکیل داده و نزدیک به ۸۰۰ جزیره ی کوچک و بزرگ را در بر گرفتهاست. آنچه این کشور را برای سفر منحصربهفرد میسازد، تاریخ، آداب و رسوم و بهویژه، لباسهای محلی آن است.
جالب است بدانید، U.K (آنچه ما معمولا به انگلیس میشناسیم) در واقع مجموعهای از چهار کشور انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی است اما بریتانیای کبیر به مجموع سه کشور انگلیس، اسکاتلند و ولز گفته میشود.
در این مقاله قصد داریم تا به تاریخچه، فرهنگ و نمادهای کشور اسکاتلند بپردازیم و از یک حقیقت تلخ پرده برداریم. تا دیر نشده، از جاذبههای دیدنی اسکاتلند دیدن کنید، چرا که بهزودی این جاذبههای تاریخی به زیر آب خواهند رفت. در ادامه، با الیگشت همراه باشید:
فهرست مطالب
از تاریخچهی اسکاتلند چه میدانید؟
تاریخ اسکاتلند، سرشار از فراز و نشیب است. این کشور غنی و تاریخی که هر گوشهاش در طول زمان بستر حوادث گوناگون بوده است، پیش از این بخشی از بریتانیای کبیر بود اما همواره طبع سرکش مردمانش، این بخش از بریتانیا را به درگیری میکشاند. با این وجود، در همهپرسی سال ۲۰۱۴، درنهایت مردم اسکاتلند با بیش از ۵۰ درصد آراء، رای به باقی ماندن آن در بریتانیا دادند. طبق آنچه در تاریخ آمده، این کشور تا قرن ۱۸ میلادی کشوری مستقل از انگلستان بود اما در سال ۱۷۰۷ پارلمان اسکاتلند رای به اتحاد با بریتانیا داد.
هرچند که در ابتدا این توافق تنها از نظر اقتصادی اهمیت داشت، اما کمکم سایر ارتباطات بین دو کشور را نیز تحت تاثیر قرار داد. جای جای اسکاتلند، از سواحل گرفته تا میدان جنگ مورها، از غاری که پناهگاه شاهزاده چارلی بوده تا صدها قلعهای که هر کدام داستانها و افسانههای بسیاری را در دل خود دارند، همه و همه خبر از گذشتهی پر شر و شور و اسرارآمیز این کشور دارند. پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی بیشتر با تاریخ اسکاتلند به مجله ی گردشگری الی گشت مراجعه نمایید.
فرهنگ اسکاتلند
اسکاتلند مهد شعرا و نویسندگانی است که هر یک به تنهایی نقشی مهم در ارتقای فرهنگ و ادبیات آن به عهده داشتهاند و هرچقدر هم که با شعر و ادبیات بیگانه باشید، نمیتوانید در برابر وسوسهی خواندن اشعار «رابرت بِرن» در روستایی که در آن بهدنیا آمده مقاومت کنید. گذشته از این، موزههایی مانند: موزهی ملی اسکاتلند، موزه و گالری هنر کلوینگرو “Kelvingrove” و موزه دریایی آبردین “Aberdeen” و دیگر موزهها، دستاوردهای هنرمندان، محققان، نویسندگان و مخترعان اسکاتلند را حفظ و صیانت میکنند. اما بر اساس برآوردهای جدید، جاذبههای در حال نابودی اسکاتلند شناسایی شده اند که باعث نگرانی بسیاری از شهروندان این کشور و جامعه جهانی شده است.
چقدر با آداب و رسوم اسکاتلند آشنا هستید؟
یکی از این جاذبههای در حال نابودی اسکاتلند که از آن صحبت کردیم، آداب و رسوم و لباسهای سنتی اسکاتلندیهاست که در جهان مشهور است. بنابراین اگر به این کشور سفر میکنید، حتما دیدن فستیوالها یا جشنوارههای مردم اسکاتلند را در برنامهی سفر خود بگنجانید. زنان و مردان اسکاتلند مثل هر کشور دیگری لباسهای محلی خاص خود را دارند اما همانطور که میدانید، لباس محلی مردان اسکاتلندی بهخاطر ظاهر متفاوت و خاصی که دارد، در جهان معروف است. این لباس شامل دامن چهارخانه، جوراب ساق بلند، یک کیف کوچک چرمی به نام اسپورن و کلاهی به نام بالموران است.
نی، ساز عجیبی که با فرهنگ اسکاتلند عجین شده
نی اسکاتلندی یا بگ پایپ، جزء جدا نشدنی فرهنگ اسکاتلند است که نام آن هم در بین جاذبههای در حال نابودی اسکاتلند قرار گرفته است. این ساز که از جمله سازهای بادی بهشمار میرود، مانند فرهنگ و دامن مردانهی اسکاتلند، به نماد این کشور تبدیل شده است. البته نیانبانها منحصر به اسکاتلند نیستند و شواهد وجود آنها حتی در مصر باستان نیز شناسایی شده است. با وجود اینکه نیانبانها در تاریخ مناطق مختلف جهان ثبت شدهاند و طرز کار همهی آنها تقریبا به یک شکل است، هر یک با توجه به هر خطه منحصر به فرد هستند. برای مثال برخی از نظر تعداد نِی و برخی از نظر اندازهی کیسهی هوای نیانبان با یکدیگر متفاوتاند.
موزهی ملی، یکی از دیدنی های گردشگری پرطرفدار از جاذبههای در حال نابودی اسکاتلند
از دیدنی های پر طرفداری که نام آن هم در بین جاذبههای در حال نابودی اسکاتلند قرار گرفته، «موزهی ملی» این کشور است. این جاذبهی دیدنی، ابتدا در سال ۱۷۸۰ بهمنظور تحقیق درمورد پیشینهی اسکاتلند و جمعآوری اسناد مربوط به آن توسط «انجمن آثار باستانی اسکاتلند» ایجاد شد. در ادامه، در سال ۱۹۸۵ موزهی ملی آثار باستانی با موزهی سلطنتی اسکاتلند -که در سال ۱۸۵۴ تاسیس شده بود- ادغام شد و موزهی ملی اسکاتلند را به شکل امروزی تشکیل داد که همچنان تاکنون بزرگترین موزهی چند رشتهای در این کشور بهشمار میرود. نکتهی جالب دیگر درمورد این موزه، مسائل امنیتی آن است. موزهی ملی این کشور، بزرگترین گروه حفاظتی را برای نگهداری از حدود ۱۲ میلیون آیتم مختلف در سراسر اسکاتلند داراست. در مطلب جاذبه های گردشگری اسکاتلند می توانید تا ۵ دیدنی مشهور دیگر این کشور را در مجله الی گشت بشناسید.
سازهی جدید موزهی ملی اسکاتلند
طراحی ساختمان جدید موزهی ملی اسکاتلند –که در سال ۱۹۹۸ افتتاح شد- امروزه به نمادی از شهر ادینبورگ تبدیل شده است. همچنین، توسعهی مجدد موزهی ملی اسکاتلند که بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ انجام شد، این بنای ویکتوریایی را با معماری قرن بیست و یکمی ترکیب کرده است.
آیندهای تاریک در انتظار دیدنیهای اسکاتلند!
طبق بررسیهای دانشمندان، تغییرات آب و هوایی است که باعث شده تا گنجینههای تاریخی این کشور در بینجاذبههای در حال نابودی اسکاتلند قرار گیرند. قدمت برخی از سازههای بریتانیا، بیش از قدمت اهرام مصر برآورد شده است. این بناهای کهن که در طول قرنها مورد هجوم عوامل طبیعی زیادی از جمله تغییرات آب و هوایی قرار گرفته است. پژوهشگران درمورد اثرات بالا آمدن آب دریا و بارانهای شدید که بر گنجینههای تاریخی اسکاتلند تاثیرات مخربی خواهد گذاشت، هشدار دادهاند.
جزایر اُرکنی ” Orkney” که در سواحل شمالی بخش اصلی خاک اسکاتلند قرار دارند، منزلگاه بیش از ۳ هزار بنای تاریخی هستند. در این منطقه شواهدی دال بر حضور انسان از ۸ هزار و پانصد سال پیش دیده شده است اما اکنون بیش از هزار نقطه از این مناطق در معرض خطر نابودی قرار گرفته است. برای مثال یکی از این نقاط خرابههای بنایی است که قدمت آن به «عصر آهن» باز میگردد و در جنوب جزیرهی “Rousay” واقع شده است. در سالهای بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ از میلاد مسیح، با پیشروی دریا بخش زیادی از مناطق غربی این جزیره به زیر آب رفت. اکنون دیوارههای همین بقایای تاریخی نیز در حال غرق شدن است و دانشمندان میگویند این جزیره بهزودی کاملا محو خواهد شد.
آنچه محققان دریافتهاند، این است که در سالهای اخیر خط ساحلی پیشروی کرده و تمامی اماکن مسکونی و باستانی در این منطقه تنها ۱۰۰ متر با لبهی ساحل فاصله دارند. بنابراین، به احتمال زیاد در آیندهی نزدیک تمامی این مناطق به زیر آب خواهند رفت. ضمن آن که شما می توانید برای هر کجای جهان و حتی اسکاتلند رزرو هتل خود را از الی گشت انجام دهید، نظرتان را درباره ی این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.