تکنیک های گرم ماندن در برنامه های کمپینگ فصول سرد

اگر از جمله کسانی هستید که اوقات فراغت خود را در دل کوه، جنگل و کویر می گذرانید و کمپینگ راه می اندازید حتما با خیلی از نکات کمپ زدن آشنا هستید اما اگر برای اولین بار قصد دارید به دل کوه و جنگل زده و شبی را در آنجا سپری کنید باید قبل از سفر از چندین نکته آگاهی داشته باشید.  کمپینگ زدن یکی از بهترین تجربه هایی است که هر فردی باید در زندگی خود آن را تجربه کند. یکی از مهم ترین نکاتی که در طول کمپینگ باید بدانید و بکار ببرید نحوه ی گرم کردن بدن است. بسیاری از افرادی که قصد دارند شبی را در دل طبیعت بگذارند تصور می کنند که تنها با پوشیدن لباس گرم می توانند بدن خود را در برابر سرما حفظ کنند. اما رطوبت محیط و زمین و بسیاری از عوامل محیطی دیگر نیز وجود دارند که حتی بر روی کوهی از لباس های گرم غلبه می کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا تکنیک های گرم ماندن در برنامه های کمپینگ به خصوص در فصول سرد را شرح دهیم.

پوشیدن لباس مناسب در کمپ

مهم ترین و درست تکنیکی که همه ما در مورد کمپینگ کردن در فصل های سرد سال داریم، پوشیدن لباس های گرم و ضخیم است. در هنگام انتخاب لباس گرم دقت داشته باشید تا حجم بیشتر لباس ها در قسمت سینه، شکم و کمر شما قرار بگیرد. بهترین حالت لباس پوشیدن مدل لایه لایه است، چراکه در صورت احساس گرما و سنگینی می توانید لباس مورد نظر را در بیاورید. نکته دوم مراقبت از پاهایتان در طول پیاده روی و استراحت در کمپینگ است. سعی کنید هر چند ساعت یکبار جوراب های خود را حتی اگر خشک هستند با جوراب های خشک جدید عوض کنید.

اگر هوا خیلی سرد است بهتر است از دو جوراب استفاده کنید، یک جوراب نازک تر و یک جوراب ضخیم تر. بهترین روش برای گرم کردن جوراب ها، گوله کردن و قرار دادن آن ها در یکدیگر است و سپس گلوله های جوراب را داخل کیسه خواب خود بگذارید تا حسابی گرم شوند. برای گرم نگه داشتن هرچه بیشتر پاها بهتر است ابتدا یک جوراب نازک پلاستیکی پوشیده و در لایه دوم یک جوراب پشمی نازک بپوشید و در لایه اخر هم برای اینکه حسابی گرم شوید از یک جوراب پشمی کلفت استفاده کنید.

پوشاندن دست های خود را فراموش نکنید، انگشتان دستان شما به دلیل اینکه با اجسام و محیط بیشترین تماس را دارند از نقاط دیگر بدن بیشتر در معرض سرما قرار دارند. دستکشی را انتخاب کنید که راحت باشد و تا مچ دست شما را بپوشاند. در حقیقت مرکز بدن مسئول تولید کردن گرما و فرستادن آن به کل بدن است، اگر شما دستان خود را به خوبی نپوشانید بدن مجبور می شود گرما بیشتری به دستان شما بفرستد، برای همین انرژی شما هدر رفته و احساس سرما می کنید.

انتخاب موقعیت مناسب جغرافیایی جهت کمپینگ

انتخاب مکان درست برای کمپینگ شما را از سرما در طول روز به خصوص شب حفظ می کند. محل کمپینگ باید از رودخانه دور باشد، جریان آب محیط اطراف خود را خنک و سرد نگه می دارد. وزش باد به خصوص در فصل های سرد از دیگر عواملی است که کمپینگ در شب را سخت می کند. برای جلوگیری از ورود باد به چادر از یک سد حفاظتی مانند تخته سنگ بزرگ یا تنه درخت استفاده کنید. دقت داشته باشید منطقه ای که برای چادر زدن انتخاب می کنید مسطح بوده و نسبت به محیط اطراف خود در سطح بالاتری باشد. از کمپ کردن در منطقه های تورفته مانند دره ها خودداری کنید چراکه در هنگام وزش باد شدید این دسته از مناطق در دام بادگیر می افتند.

سعی کنید تاجایی که ممکن است در زمین های خشک کمپ بزنید. آتش روشن کردن در شب های کمپینگ یکی از بهترین بخش های این تجربه دوست داشتنی است. روشن کردن آتش نه تنها برای گرم شدن گزینه مناسبی است بلکه باعث می شود حیوانات وحشی در طول شب به منطقه کمپینگ نزدیک نشوند. اگر مجبور شدید در منطقه ای کمپ بزنید که پر از برف است بهترین روش این است که در ابتدا تا جایی که ممکن است زمین را از برف خالی کنید.

چندین تکنیک برای گرم شدن بدن قبل از خواب

برخلاف فعالیت هایی که همیشه در زندگی خود قبل از خواب انجام می دادید، زمانی که شبی را در طبیعت می گذرانید باید دست به کار شده و تکنیک های جدیدی را قبل از خواب انجام دهید تا در طول شب از سرما یخ نزنید! قبل از خواب برای گرم شدن بدن خود بهتر است کمی در محیط اطراف قدم بزنید و یا بدوید تا متابولیسم بدنتان بالا برود، این کار باعث می شود گردش خون در بدن کاهش پیدا نکند. البته می توانید هم برای خواب راحت تر و هم برای بالا رفتن هرچه بیشتر متابولیسم بدن چندین حرکت ورزشی نیز انجام دهید.

نکته مهم بعدی که باید قبل از کمپینگ به آن توجه کنید، انتخاب کیسه خواب مناسب و زیرانداز است. انتخاب اشتباه هریک از این موارد تمام زحمات شما برای گرم کردن بدنتان را در طول شب به هدر خواهد داد. سطح زمین به سرعت سرمای خود را به کیسه خواب و بدن شما منتقل می کند پس حتما زیر کیسه خواب یک زیرانداز ضخیم پهن کنید. هر روز صبح حتما هوای کیسه خواب را خالی کنید چراکه هوای داخل آن در فصل سرما به شدت مرطوب بوده و شب بعد شما را دچار مشکل خواهد کرد.

میل کردن وعده های غذایی مغذی

شاید کم تر کسی به این نکته توجه کند که در طول کمپینگ باید غذای مغذی دریافت کند. بسیاری از کسانی که برای اولین بار به کمپینگ می روند برای اینکه حجم بار خود را کم کنند ترجیه می دهند از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند. اما مصرف غذاهای گرم و دارای گوشت قرمز بدن شما را قبل از خواب گرم خواهد کرد. بدن برای هضم غذاهای حاوی گوشت قرمز و چربی نسبت به کربوهیدرات ها متابولسیم کم تری مصرف می کند. مخلوط پنیر و روغن زیتون یک وعده غذایی سبک اما بسیار مقوی می باشد.

برای میان وعده در طول روز سعی کنید از شکلات و نوشیدنی های انرژی زا استفاده کنید. این مواد غذایی علاوه بر این که شما را سریع سیر می کنند، باعث گرم تر شدن بدن نیز خواهند شد. در زمان انتخاب مواد غذایی باید نیمه بیشتر غذاهای موجود در لیست شامل کربوهیدرات ها (پنیر، روغن، دانه های روعنی، شکلات) باشند، ۳۰ درصد آن از غذاهای چرب انتخاب شود و ۲۰ درصد دیگر نیز مواد پروتئین دار باشند.

بطری آب را فراموش نکنید

در فصل های سرد، معمولا احساس تشنگی کم تری داریم و مصرف آب به شدت پایین می آید. در هنگامی پیاده روی درطبیعت و کمپینگ حتما با خود شیشه آب برده و هر چند ساعت آب بنوشید، با وجود عدم احساس تشنگی بدن شما به خصوص ریه هایتان به آب نیاز دارند. از دست دادن آب بدن باعث می شود که احساس سرما کنید پس سعی کنید در طول روز و شب چندین لیوان نوشیدنی سرد و گرم بنوشید.

یک بطری پلاستیکی محکم را در زمان کمپینگ در کوله ی خود داشته باشید. زمانی که احساس سرما کردید بطری خود را با آب جوش پرکنید و بر روی قفسه سینه و پاهای خود بگذارید. قبل خواب نیز بطری حاوی آب گرم را در داخل کیسه خواب بگذارید تا محل خوابتان حسابی گرم شود.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۱۵ نظرات

محمد 1399-10-03 - 10:57 ق.ظ
الان مثلا چه نکته مهمی یاد داد.اینا و که بصورت طبیعی خودمون انجام مبدادیم.فکر کردم چه تکنیکی میخواد بگه
ابوالفضل 1399-10-06 - 3:54 ب.ظ
اره والله،ایتها ک مامان بزرگ منم بلده
Omid 1399-10-06 - 11:06 ب.ظ
والا دا
سیما 1399-10-10 - 10:59 ق.ظ
آقاامید عزیز شما کجایی هستید که گفتید والادا
Sniper 1399-10-08 - 0:47 ق.ظ
کلا چکیده نکات چادر نزدن تو گودال بود و اب زیاد خوردن بقیشو بقول محمد آقا خودمون بلدیم که کلی الکی وقت مارم گرفتید
ایدین 1399-10-10 - 6:34 ب.ظ
وقت نگیر اینها را اکثر می دانند
مهدی 1399-10-11 - 10:37 ق.ظ
بی انصافی نکنید عالی بود. خصوصا تکنیک بطری آب‌جوش داخل کیسه خواب. ولی ما می توانیم به فراخور تجربه و مطالعه ای که داریم نکاتی را اضافه کنیم مثلا من در یک فیلم مستند طبیعت گردی دیدم که از یک بخاری تاشوی هیزمی برای گرم کردن چادر استفاده می کرد
ک 1399-10-12 - 11:52 ق.ظ
برو بابا این که آسون بود عمه منم بلده
الينا 1399-10-13 - 12:09 ب.ظ
كدومتون ميدونستين كه بطري اب گرم بزارين تو كيسه خواب ؟ يا قبل خواب راه برين كه خونتون به جريان بيشتري بيوفته ؟ من هميشه فكر ميكردم تو جايي گود بايد چادر زد كه باد نزنه ولي اينجا اينم ياد گرفتم ، دمتون گرم مرسي ...
سعید 1399-10-18 - 11:11 ب.ظ
ملت همیشه طلبکار و پر ادعا
اسما اميري 1399-10-20 - 11:47 ب.ظ
وافعا عالي بود من سالهاست طبيعت گرد و كوهنوردي ميكنم بعضي از نكات هم خيلي ريز و دقيق بود و هم واقعا كاربردي و اقرگذار در برنامه ها، خيليهاشو ما حتي نميدونيم يا فراموش كرديم كه اينجا هم بادگرفتيم و هم ياد اوري شد، ممنون واقعا اين دوستاني كه بي انصافي ميكنن ميگن بلد بوديم چون چيز مفت در اختيارشونه و ارزون بهشون تجربه ميده،ميگن اينطور اگر قرار بود هزينه كنند يا تجربه كنند تا اينارو بخونن و بدست بيارن اونموقع هرگز اين حرفارو نميزدند.
و و 1399-10-21 - 10:46 ق.ظ
اینا که گفتین خیلی مشخص بود حالا بذارید یه روش برا گرم کردن در شرایط بسیار سرد در شبهای زمستان بهتون بگم،،این روش حتی بدون کیسه خواب با داشتن یک پتو هم شما میتونید شب رو صبح کنید،اول یه جای مناسب و کمی بلندتر پیداکنید و شروع به کندن کنید فکر کنید دارید قبر میکنیدولی نه خیلی عمیق،حالا که کار کندن تموم شد اگه به خاک خشک زسیدید که اگه مکان بلندی رو انتخاب کنید حتما میرسید بهتر است،،حالا سعی کنید هر چقدر که میتونید هیزم جمع کنید و داخل گودال رو پر کنید اولش هیزمهای نازک بریزید و بعد بزرگ ترها رو وقتی هیزم کافی جمع کردید آتیششنون بزنید و منتظر بشید که آتیش تموم بشه زغال بشن،،بعدش روی زغالها خاک بریزید که اگه خشک باشه بهتره،،اینقدری که مطمئن بشید میتونید راحت روی خاک بشینید و نسوزید،،،حالا زیراندازتون رو پهن کنید و یه پتو سرتون بکشید و تا صبح حالشو ببرید،، با این روش زغالها تا ۱۸ساعت هم گزما دارن و خاموش نمیشن،،،البته من خودم قبل از خاک ریختن باز چوب های بلند نواری کنار هم روی زغال میچینم بعد خاک میریزم اینطوری گرما بیشتر و زمان طولانیتری ادامه داره،،توجه کنید که شما حتی زیر چادرتون هم میتونید این کارو بکنید،،این روش قدیمیه که چوپانها با کپنک(لباس نمدی مخصوص چوپان) شبهای سرد کوهستان حتی گاها تا منفی ۲۰ درجه رو تحمل میکردند
سهیل 1399-11-05 - 11:55 ب.ظ
بابا دمت گرم داداش عشق کردم این روشو حتمن امتحان میکنم یاعلی
مهرداد 1399-11-13 - 6:05 ب.ظ
سلام ب همه اقا ایول دم همتون گرم در کل وقتی میخوایید سفر برید وسایل با خودتون ببرید چوب پیکنیک پتو پلاستیک و مهم ترین چیز ی همسفر خوبه
ناشناس 1399-11-19 - 7:37 ب.ظ
توضیحات بنده خدا خیلی بهتر بود
افزودن نظر