توصیه های پزشکی سفر به هند شاید در نگاه اول مسئله مهمی به نظر نیاید اما بهداشت در بسیاری از مناطق کشور هند بسیار پایین است. در نتیجه بیماریهایی که به وسیله غذا، خوراکیها و آب منتقل میشوند، شایع است. حتی بسیاری از بیماریها و آلودگیها از طریق نیش حشرات منتقل میگردد. پس توصیه میشود که قبل از سفر به این کشور دیدنی، حتما با توصیه های پزشکی سفر به هند آشنا شوید و اقدامات لازم و اولیه قبل از سفر را انجام دهید تا از مشکلات سلامتی و بیماریها در امان باشید. در این مقاله الی گشت، توصیههای پزشکی سفر به هند در اختیار شما قرار گرفته؛ همچنین نکات مربوط به شرایط و محدودیتهای کرونایی نیز برای شما عزیزان گردآوری شده است.
رزرو آنلاین تور هند ( مثلث طلایی) “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت
فهرست مطالب
مراقب ها و توصیه های پزشکی سفر به هند
هند کشوری فریبنده و زیباست. حتی اگر هزاران بار به این کشور سفر کنید، باز هم چیزی برای شگفتزده کردن شما دارد. هند بین سواحل درخشان اقیانوس هند و قلههای پوشیده از برف رشتهکوه هیمالیا قرار گرفته است. به دلیل پهناور بودن کشور هند، اقلیم و محیطهای طبیعی گوناگونی در این کشور وجود دارد. با ورود به هر یک از این محیطها بایستی در مقابل تغییرات فشار هوا و دما مقاوم باشید. در هر منطقه از هند گرما، سرما و ارتفاع میتواند باعث به وجود آمدن بیماریها و مشکلات سلامتی متعددی شود. در این بخش توصیههای پزشکی سفر به هند را از قبل از ورود به این کشور تا واکسنهای مورد نیاز مسافران ذکر کردهایم.
۱. قبل از ورود به هند | توصیه های پزشکی سفر به هند
با این وجود که بسیاری از داروها به راحتی در هند قابل خریداری هستند و احتیاجی به نسخه پزشک هم ندارید، اگر دارویی استفاده میکنید که به تازگی وارد بازار شده است، شاید در هند پیدا نکنید. داروهای فشار خون برای برخی از مسافران و گردشگران در سفر به هند واجب است؛ هنگام خرید این داروها به سراغ دستفروشها نروید و حتما از داروخانهها رسمی خریداری نمایید، همچنین نکات زیر را بهخاطر بسپارید.
- داروی باز تهیه نکنید، داروها حتما باید بستهبندی شده باشند.
- نام نوشته شده بر روی بسته را با دقت مطالعه کنید.
- نسخهای از پزشک معالج خود به همراه داشته باشید و آن را به داروخانه نشان دهید. از دکتر خود بخواهید در این نسخه، تمامی شرایط سلامت شما را بنویسد و توصیه های پزشکی را بیان کند. همچنین نام تمام داروهای شما را ذکر کند.
- اگر انسولین تزریق میکنید و باید سرنگ به همراه داشته باشید، باید مجوز و دستور پزشک خود را همیشه در این کشور در دسترس داشته باشید.
- اگر به بیماریهای قلبی مبتلا هستید، آخرین نوار قلب خود را به همراه داشته باشید.
- داروهایی که روزانه باید مصرف کنید، با خود بردارید.
۲. واکسیناسیون
در مجموع ۵ واکسن اصلی وجود دارد که باید قبل از ورود به هند آنها را زده باشید. این واکسنها شامل واکسن هپاتیت A و B، واکسن کزاز و تیفوس است. واکسن بعدی که تزریق آن به همه دنیاگردان و مسافران توصیه میگردد، واکسن تب زرد است. افرادی که بسیار محتاط هستند و می خواهند به هیچ عنوان، نگرانی از بابت بیماریهای واگیردار نداشته باشند، به سراغ واکسن سرخک و اوریون هم میروند. توصیه میشود قبل از سفر به هند، واکسن هپاتیت A و B، تیفوس و کزاز زده شود. طبق مقررات بینالمللی، واکسن تب زرد از واجبات دریافت ویزا و سفر به هند است. جدا از واکسنهای اصلی، سازمان بهداشت جهانی، به مسافران هند توصیه می نماید که واکسن بیماریهایی همانند سرخک، اوریون و سرخچه را هم بزنند.
-
دفترچه بینالمللی واکسنها
میتوانید دفترچه بینالمللی واکسنهایی که زدهاید را از دکتر بخواهید. این دفترچه عموما زرد رنگ است و تمام واکسنهایی را که دریافت کردهاید، در آن مشخص شده است. اگر تاکنون واکسنهای فلج اطفال، هپاتیت B و هپاتیت A را دریافت نکردهاید، حتما قبل از سفر به هند تزریق نمایید. همچنین اگر سالهای زیادی از زدن این واکسنها میگذرد (زمانی حدود ۲۰ سال)، بهتر است که دوباره با پزشک خود مشورت کنید. واکسنهایی مانند فلج اطفال در هند تزریق نمیشود. اگر در ایران جزو افرادی هستید که بعد از سال ۱۳۷۲ واکسن فلج اطفال عمومی نگرفتهاید، حتما این واکسن را قبل از سفر به هند بزنید. یادتان باشد که بیشتر مناطق شمالی هند و پاکستان و افغانستان نسبت به این بیماری مصون نشدهاند و ممکن است شما را ناقل این بیماری کنند.
-
انواع واکسن ها در سفر به هند
- واکسیناسیون بیماریهایی مانند دیفتری و کزاز هر ۱۰ سال یک بار باید تمدید شود و جزو توصیه های پزشکی سفر به هند هستند.
- از مهم ترین بیماری هایی که در این سفر باید نسبت به آن مصون شوید، بیماری حصبه است. به خاطر داشته باشید که واکسن حصبه تنها تا ۷۰ درصد عمل میکند و شما باید توصیههای بهداشتی را حتما رعایت نمایید.
- به افرادی که میخواهند مدتی طولانی در هند بمانند، توصیه میشود واکسن هرپس را تزریق کنند. مخصوصا اگر قبلا آبله مرغان نگرفته باشید. واکسن سل نیز همانند واکسن هرپس برای افرادی که قصد سفر به هند را دارند و میخواهند زمان زیادی در هند بمانند، ضروری است.
- در این میان ۳ واکسن وجود دارد که در شرایط خاص و به منظور پیشگیری از ابتلا ضروری است. واکسنهای آنسفالیت ژاپنی، هاری و مننژیت نام این ۳ واکسن است که بهتر است برای احتیاط بیشتر، قبل از سفر دریافت نمایید.
۳. بیماریهایی که واکسن ندارند | توصیه های پزشکی سفر به هند
در توصیه های پزشکی سفر به هند، به بیماریهایی برمیخوریم که واکسن ندارند. بیماریهایی مانند مالاریا و اسهال از جمله این بیماریها هستند.
-
مالاریا
اگر در مناطقی که کنار رودخانهها و دریاچهها قرار دارند یا هر جای مرطوبی که پر از حشرات و مخصوصا پشه هستند اقامت میکنید، ممکن است بیماری مالاریا در کمین شما باشد. برای مالاریا هیچ واکسنی وجود ندارد و تنها باید مراقبهای لازمه را انجام دهید. به همراه داشتن وسایل دفع حشرات و کرمهای مخصوص نقش بزرگی در جلوگیری از این ایتلا به این بیماری بازی میکند.
-
خرید داروهای ضد مالاریا
پس از اینکه با توصیه پزشکان داروهای ضد مالاریا تهیه کردید (این داروها در داروخانههای هند نیز فروخته میشوند)، باید قبل از سفر، در طول سفر و بعد از سفر به طور مداوم و طبق دستورالعمل استفاده داروها، آنها را مصرف کنید. مالاریا توسط حشرات منتقل میشود پس دور نگه داشتن حشرات هم میتواند شیوه خوبی باشد. توصیه میکنیم وسایل زیر را قبل از سفر به هند تهیه کنید:
- حشرهکشها و اسپری دورکننده حشرات
- پوشیدن لباسهای بلند که تمام سطح پوستتان را بپوشاند.
- کرمهای ضد نیش حشرات که به صورت و بخشهایی از بدن که بیرون از لباس هستند بزنید.
- جورابهای ضد حشرات از جمله محصولات جدیدی هستند که میتوانید تهیه کنید.
- به همراه داشتن پشه بند (در صورتی که در طبیعت میمانید)
-
اسهال عفونی
شاید رایجترین بیماری که بسیاری از گردشگران هند در گذشته خود را برای آن آماده می کردند، بیماری اسهال بود. خوشبختانه امروزه با پیشرفت دانش گردشگران و ارتقا خدمات گردشگری در این کشور، میتوانید با خیال راحت به هند سفر کنید. در توصیههای پزشکی سفر به هند باید نکات مهمی را رعایت کنید تا به اسهال عفونی و خونی دچار نشوید. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری فقط آب آشامیدنی بطری مصرف کنید. از خوردن غذا در رستورانهایی که شلوغ نیست، اجتناب کنید. مراقب آب میوه تازه (که ممکن است مخلوط با آب) و یخ باشید. گوشتخواران باید از مصرف مواد غذایی در رستورانهای ارزان و خرید از فروشندگان ایستگاه راه آهن اجتناب کنند.
نکات ضروری بهداشتی در هند
بیماریهای گفته شده به وسیله غذاها و آب آلوده منتقل میگردد، پس توصیه میکنیم به این نکات بهداشتی هنگام سفارش غذا توجه کنید:
- از خوردن آب شیر و البته سبزیجاتی که با این آب شسته میشوند، خودداری کنید.
- فقط غذاهای تازه طبخشده مصرف کنید.
- از خوردن صدف و غذاهای بوفهای که مدت طولانی در گوشهای قرار گرفتهاند، خودداری کنید.
- میوهها را پوست بگیرید.
- سبزیجات را حتما پختهشده بخورید.
- سبزیجات را حتما با آب یددار و حداقل ۲۰ دقیقه شستشو دهید.
- در رستورانهای شلوغ که مشتریان آن به سرعت عوض میشوند، غذای خود را سفارش دهید.
- قرصهای تصفیه آب به همراه داشته باشید.
- آب معدنی با درهای پلمپ شده تهیه کنید.
خراش یا زخم روی پوست
اگر در طول سفر خراش یا زخمی بر روی پوستتان ایجاد شد، در رعایت نکات بهداشتی سفر به هند بسیار مراقب باشید و آن ناحیه را ضدعفونی کنید. از محیطهای مرطوب دوری کنید و سعی کنید محل زخم را خشک نگه دارید. به یاد داشته باشید، در صورتیکه هزینه بستری، اعمال جراحی و … بالاتر از ۵۰ هزار روپیه باشد، حتما باید پرداخت از طریق سیستم بانکی (غیر وجه نقد) انجام پذیرد. صندوق بیمارستان وجه نقد زیاد را قبول نمیکند. علاوهبراین نکته، هنگام مراجعه به بیمارستان میبایست گذرنامه مریض ارائه شود.
بیمه مسافرتی | توصیه های پزشکی سفر به هند
بیمه مسافرتی هم از خدماتی است که برخی مراکز برای گردشگران صادر میشود. طبق قوانین این بیمهها، اگر در سفر دچار مشکل یا حادثه شدید میتوانید به مراکز پزشکی مراجعه کرده و پس بازگشت به ایران، با ارائه فاکتور هزینههای صرف شده را از شرکت بیمه مورد نظر دریافت کنید. البته برخی از هزینهها با صلاح دید شرکت بیمه در کشور مقصد قابل پرداخت میباشد.
شماره آمبولانس در کشور هند ۱۰۲ است. البته شماره ۱۱۲ نیز به موارد اضطراری اختصاص دارد و از طریق این شماره میتوانید با پلیس، آتشنشانی یا اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
قوانین سفر به هند در شرایط کرونا
هند از ۱۴ فوریه ۲۰۲۲ (۲۵ بهمن ۱۴۰۰)، با حذف تمامی محدودیتهای مسافرتی، مرزهای خود را بهروی تمام مسافران بینالمللی بازگشایی و دستورالعملهای جدیدی برای ورود مسافران خارجی اعمال کرده است. بر این اساس:
- مسافران باید قبل از سفر خود به هند، با مراجعه به پرتال آنلاین air Suvidha فرم خوداظهاری را تکمیل و ارسال کنند.
- مسافران باید نتیجه منفی تست PCR خود را (حداکثر ۷۲ ساعت قبل از سفر) یا گواهی تکمیل مراحل واکسیناسیون خود را در این سایت بارگذاری کنند. (مسافران برخی از کشورها، از جمله ایران، میتوانند در این پرتال، گواهی واکسیناسیون خود را بارگذاری کنند.)
- کودکان زیر ۵ سال از انجام آزمایشات قبل و بعد از ورود معافند. با این حال، اگر در بدو ورود یا در طول سفر، علائم ابتلا به کووید-۱۹ از خود نشان دهند، باید آزمایش دهند و طبق پروتکلهای تعیینشده، تحت درمان قرار گیرند.
- تنها مسافرانی اجازه سوارشدن به هواپیما را دارند که تمام اطلاعات خود از جمله فرم خوداظهاری، تست منفی PCR یا گواهی واکسیناسیون خود را ارائه دهند.
- به همه مسافران توصیه میشود برنامه Aarogya Setu را روی تلفنهمراه خود نصب کنند.
- در کشور هند لازم است افراد در مکانهای عمومی حتما از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت نمایند. ممکن است به همراه نداشتن ماسک یا عدم
- رعایت فاصله گذاری اجتماعی منجر به برخورد پلیس و جریمه فرد شود.
همچنین پس از ورود مسافران به هند، پروتکلهای ذیل باید انجام شود:
- ۲ درصد از کل مسافران پس از ورود به فرودگاه هند، تحت آزمایشهای تصادفی قرار خواهند گرفت.
- تمام مسافران باید تا ۱۴ روز پس از سفر به این کشور، وضعیت سلامت خود را تحت کنترل قرار دهند.
- گفتنی است این رویه، جایگزین رویه قبلی مربوط به ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ شده است که طی آن دیپلماتها، همسر و بستگان آنها از برخی از این دستورالعملها مستثنی گردیده بودند اما در دستورالعمل جدید این استثناها برداشته شده است.
نتیجهگیری | توصیه های پزشکی سفر به هند
هند را به عنوان سرزمین هفتاد و دو ملت یا کشور رنگها میشناسند. کشوری که از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب همه دنیا را شگفت زده کرده است. هر ساله میلیونها توریست وارد این کشور میشوند اما متاسفانه در برخی از مناطق هند، هنوز سطح بهداشت عمومی پایین است. به همین دلیل توصیه میشود قبل از سفر به این کشور، توصیه های پزشکی سفر به هند را بررسی کنید تا اقامتی رویایی در این کشور تاریخی داشته باشید. با رعایت و بههمراه داشتن این مطلب الی گشت در هند، خود را از ابتلا به بیمارهای صعبالعلاج در این کشور رنگارنگ بیمه کنید.
سوالات متداول
۱. آیا بیماری مالاریا واکسن دارد؟
خیر، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید به نکات بهداشتی توجه نمایید.
۲. افرادی که بیماری دیابت یا فشار خون دارند، می توانند داروهای خود را به هند ببرند؟
بله. این داروها در هند ارزان است و میتوانید بدون نسخه پزشک تهیه کنید؛ اما عاقلانهتر است که داروی خود را به همراه داشته باشید.
۳. نشانی سایتی که در آن فرم خوداظهاری کرونا پر میکنیم چیست؟
https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration
۴. کودکان نیز قبل از ورود به هند باید تست کرونا بدهند؟
کودکان زیر ۵ سال از دادن تست معاف میباشند.
مطالب مرتبط: مقاصد محبوب برای گردشگری پزشکی چرا هند را با الی گشت برویم؟ بهترین زمان سفر به هند چگونه سفر به هند در ۷ روز را برنامه ریزی کنیم؟
۱ نظرات