همانطور که می دانید، در ایران عزیزمان مناطق بی شماری برای ماجراجویی وجود دارد و بی شک از بهترین انتخاب ها برای ماجراجویی هستند. تصور کنید که تصمیم بگیرید و بدون تشریفات اضافی، کوله ی ماجراجوییتان را بردارید و به سوی مقصد خود راه بیفتید. امروز می خواهیم به یکی از زیباتربین جاذبه های طبیعی ایران برای ماجراجویی برویم، تنگه چاهکوه قشم. این تنگه ی زیبا به دلیل شکل و ظاهر عجیب و منحصر به فردی که دارد، حالا نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان شهرت پیدا کرده است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، به ماجراجویی در تنگه چاهکوه قشم بپردازیم.
مطالب مرتبط: آشنایی با سوغاتی های جزیره قشم جزایر ناز، یکی از عجایب هفتگانه ی قشم طولانی ترین غار نمکی جهان، غار نمکدان قشم
تنگه چاهکوه قشم نام تنگه ای است که در یکی از زیباترین جزایر ایران و در جنوب کشور یعنی در جزیره ی قشم قرار گرفته است که همانطور که گفتیم، به دلیل شکل و ظاهر عجیب و منحصر به فردش در جهان شهرت بسیاری پیدا کرده است. بررسی دانشمندان سنگ شناس می گوید که شکل گیری این تنگه، حاصل میلیون ها سال فعالیت پدیده های طبیعی و عوامل طبیعی مختلف است. راست می گویند، وقتی به عنوان یک ماجراجوی کوله گرد به ظاهر این تنگه نگاه می کنیم می بینیم که گویی به به سیاره ی دیگری سفر کرده ایم.
چاهکوه نام تنگه ای بسیار زیبا و دیدنی در جنوب ایران و در بخش شرقی جزیره ی قشم است و یکی از عجایب هفتگانه این جزیره و ایران محسوب می شود. تنگه چاهکوه قشم دارای عمق ۱۰۰ متر است و صخره های آن با ظاهر غیر معمولی که دارند می توانند ساعت ها شما را به تماشای طبیعت خود بنشانند. جالب است بدانید به این دره، دره ی مقدس چاهکوه هم می گویند و دلیل این موضوع است که در گذشته، چاهکوه محلی برای ذخیره ی آب بوده است و از آن جایی که آب در گذشته دارای قداست خاصی بوده است، این محل را مقدس می دانسته اند.
این تنگه دارای صخره ها و تندیس هایی است که به صورت طبیعی و در اثر گذر زمان شکل و ظاهری متفاوت گرفته اند. برای تماشای هر کدام از این صخره ها می توانید ساعت ها زمان بگذارید، اگر به تماشای ستارگان در شب نیز علاقه مند هستید، می توانید به تماشای آسمان آن در شب بایستید و به شمارش ستارگانی که در آسمان بی نظیر قشم قابل مشاهده هستند، بنشینید.
عمق این دره حدود ۱۰۰ متر است و دنیای جدیدی را به روی شما می گشاید به گونه ای که فکر می کنید به سرزمین دیگری وارد شده اید. در تابلوی اطلاعات سازمان منطقه آزاد قشم از این تنگه با عنوان دره مقدس چاهکوه یاد شده است. در تنگه ی چاهکوه چاله ها و حفره هایی به طور طبیعی شکل گرفته اند.
مطابق با گفته های اهالی این منطقه به دلیل وجود ۴ حلقه چاه در نقطه آغاز آن باز می گردد که برای هدایت آب توسط ساکنان روستای نزدیک دره به نام چاهو حفر شده اند. این چاه محلی برای ذخیره نزولات آسمانی و همچنین منبعی برای آب شیرین منطقه بوده است. این حفره ها با نظم بسیار خاصی در کنار هم قرار گرفته اند و تصویر بسیار زیبایی را به ارمغان آورده است.
این کانال ها و چاه ها، از قدمت زیادی برخوردار هستند و از ۴۰۰ سال پیش در این مکان قرا دارند. صخره های تنگه چاهکوه قشم در طول میلیون ها سال و بر اثر تغییرات فرسایشی به وجود آمد اند و شکل و شمایل امروزه را به وجود آورده اند.
در بعضی از قسمت های صخره ها، خط های فرسایشی زیبایی به چشم می خورد و در قسمت ها دیگر، شکاف ها و سوراخهای عمیق که به دلیل استعداد برخی از قسمت های صخره برای فرسایش و انحلال است. جدای از پیاده روی در لابه لای صخره ها و کشف مناطق جدید و شگفت، قطعا وجود چنین صخره ای جالبی، سوژه هایی عالی برای عکاسی هستند که حتما باید در گردش و ماجراجوییتان مد نظر داشته باشید.
اگر هم بتوانید در شب از این تنگه دیدن کنید، با یکی از زیباترین صحنه های خلقت روبرو می شوید. شاید به دلیل نزدیک بودن صخره ها به هم، خیلی نتوانید قسمت وسیعی از آن را در بالای سرتان ببینید با این وجود همان تکه ی کوچک هم که مانند فرشی از ستاره است که ماجراجویی شما را جذاب تر می کند و آسمان مناطق کهکشانی را به یاد شما می آورد. به محض ورود به تنگه، با دنیایی از صخره های غول آسا و عظیم که در هر ۲ طرف قرار دارند، روبرو می شوید.
با پیمودن مسافتی و با حرکت به جلو، دیگر به جایی می رسید که عبور از آن یا غیر ممکن است و یا به سختی کامل انجام می شود، برای عبور از بعضی از قسمت ها که دیوارها به هم بسیار نزدیک می شوند، برای عبور مجبورید به پهلو حرکت کنید. با این وجود عبور حتی سخت از این دیواره ها، شما را وارد دنیای جدیدی از شگفتی ها طبیعت ایران می کند. صخره های تنگه چاهکوه قشم در طول میلیون ها سال و بر اثر تغییرات فرسایشی به وجود آمد اند و شکل و شمایل امروزه را به وجود آورده اند. در بعضی از قسمت های صخره ها، خط های فرسایشی زیبایی به چشم می خورد و در قسمت ها دیگر، شکاف ها و سوراخ های عمیق که به دلیل استعداد برخی از قسمت های صخره برای فرسایش و انحلال است.
جدای از پیاده روی در لابه لای صخره ها و کشف مناطق جدید و شگفت، قطعا وجود چنین صخره ای جالبی، سوژه هایی عالی برای عکاسی هستند که حتما باید در گردشتان مد نظر داشته باشید. اگر هم بتوانید در شب از این تنگه دیدن کنید، با یکی از زیباترین صحنه های خلقت روبرو می شوید. شاید به دلیل نردیک بودن صخره ها به هم، خیلی نتوانید قسمت وسیعی از آن را در بالای سرتان ببینید با این وجود همان تکه ی کوچک هم که مانند فرشی از ستاره است، آسمان مناطق کهکشانی را به یاد شما می آورد.
برای رفتن به این تنگه ابتدا باید خودتان را به استان هرمزگان و جزیره ی قشم برسانید. بعد از آنجا می توانید به میدان درگهان این جزیره رفته و با پیمودن مسیری ۲۰ کیلومتری در جاده ی غربی این میدان به سمت روستای چاهوی شرقی بروید و بعد از پیمودن کمتر از ۲ کیلومتر، می توانید تنگه را ببینید.