تغییرات کره ی زمین
اگر تا به حال این تصور را داشته اید که کره ی زمین ازاول دارای آسمانی آبی و خشکی های سر سبز بوده است باید به شما بگوییم که سخت در اشتباه هستید! کره ی زمین جایی بوده است که بسیار از این چیزی که میبینیم متفاوت تر بوده است و این تفاوت تا جایی بوده است که فکر نمی کنم که زندگی کردن در آن برای انسان های امروزی کار راحتی بتواند باشد. گرچه اصلا تصور این که در آن زمان انسانی هم بوده است که در آن شرایط زندگی کند کمی سخت و دور از تصور است گرچه همنیطور هم هست. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر بخوانیم که کره ی زمین دارای چه خصوصیاتی بوده است و به صورت کلی، تغییرات کره ی زمین چه بوده است.
زمین یا گوله ی برف؟
فکر می کنم که کمتر کسی باشد که درباره ی عصر یخبندان اطلاعاتی هر چند کم و سطحی نداشته باشد. این که در دوره ای زمین در خوابی سرد و برفی به سر می برده است، چیزی است که همه ی ما تا به حدودی از آن می دانیم. یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد که در حدود ۷۱۶ میلیون سال گذشته زمین در اوج عصر یخبندان بوده است و آن قدر با لایه های ضخیم یخ پوشیده شده بوده است که بیشتر به یک گلوله ی برفی گرد شبیه بوده است.
در همین عصر بود که در محدوده ی خط استوا یخچال های طبیعی تشکیل شد. دانشمندان با یافتن بقایای یخچال های طبیعی در کشور کانادا این را که وسعت این سرما چقدر بوده است را ثابت کرده اند و فهمیده اند که گرم ترین بخش های زمین همچون قطب شمال و جنوب بسیار سرد بوده اند. با این حال همه ی دانشمندان بر سرد بودن تمام مناطق زمین توافق ندارند زیرا در ۷۱۶ میلیون سالی که برزمین گذشته است در هر شرایطی، آتش فشان ها فعال بوده اند. گدازه های آتش فشان ها رد خود و خاکسترشان را بر روی برف ها جای می گذاشته اند.
باران های اسیدی ۱۰۰ هزار ساله
با پایان عصر یخبندان، زمین وارد دوره ی هوازدگی شدید شیمیایی شد و به همین خاطر به صورت حدودی، به مدت ۱۰۰ هزار سال بر روی زمین، باران اسیدی بارید. باران اسیدی به قدری شدید بود که بسیاری از یخچال های تشکیل شده ی کره ی زمین را آب نمود.
البته آنقدرها هم که فکر می کنید این اتفاق بد و یا ناگوار نبود زیرا چرخه ای درست کرد که در طی آن، زندگی به کره ی زمین بازگشت. مواد مغذی به آسمان فرستاده شدند، اکوسیستم در اعماق اقیانوس به وجود آمد، اکسیژن به اتمسفر رفت و زندگی بر روی زمین ممکن شد.
اما این پایان ماجرا نبود زیرا، هوا پر از دی اکسید کربن بود و باران اسیدی اقیانوس ها را سمی کرده بود. واقعا در این زمان هیچ انسانی نمی توانسته بر روی کره ی زمین زندگی کند زیرا هیچ نشانه ی حیاتی بر روی کره ی زمین موجود نبوده است.
بوی تخم مرغ میاد؟
دانشمندان درباره ی زمین نظریات مختلف و گوناگونی داشته اند به طور مثال یکی از این نظرات این بوده است که در ۲ میلیارد سال پیش، زمین بویی شبیه به بوی تخم مرغ می داده است!
دلیل این بوی مشمئز کننده ای که بر روی کره ی زمین احساس می شده است این بوده است که اقیانوس ها پر از باکتری های گازداری بوده اند که از نمک تغذیه می کردند. این باکتری ها نمک را گرفته و هیدروژن سولفید آزاد می کردند، در نتیجه گاز بد بویی را متصاعد می کرد که به بوی تخم مرغ گندیده شباهت داشت.
تصور کنید که آسمان نارنجی و دریا سبز باشد
امروزه استعاره ی آسمان آبی واقعا به رنگ آن اشاره دارد اما باید این حقیقت را به شما بگوییم که آسمان همیشه هم آبی نبوده است. تصور می شود که در ۴ میلیارد سال گذشته ی زمین اقیانوس ها سبز، قارهها سیاه بوده و آسمان ها نیز نارنجی رنگ بوده اند.
در آن زمان سیاره ی زمین به کلی متفاوت بوده و رنگ های امروزی را در آن نمی توانسته ایم ببینیم. رنگ سبز اقیانوس ها برای این بوده است که آهن در آب دریا حل می شده و درنتیجه ی آن زنگ آهن تولید می شده است.
قاره ها همگی سیاه بودند و دلیلش این بوده که توسط گدازه ها پوشیده شده بودند و هیچ گیاهی نبود تا آنها را پنهان کند. و البته آسمان هم که نارنجی بود و دلیلش هم این بود که اکسیژن نداشته است.
ما در حال حاضر با اکسیژن زنده ایم و این در حالی است که در ۴ میلیارد سال گذشته اکسیژنی وجود نداشته است و بهجای آن آسمان پر از گاز متان بوده است. به این خاطر که در نور خورشید گاز متان وجود دارد، آسمان هم به رنگ نارنجی دیده می شده است.
سرسبزترین ناحیه ی کره ی زمین، قطب شمال و قطب جنوب!
به ۵۰ میلیون سال گذشته که بازگردیم، خواهیم دید که قطب شمال و قطب جنوب جاهای متفاوتی بوده اند و در این مناطق زندگی جریان داشته است. در اوایل دوره ی ائوسن، آب و هوای زمین گرم تر بود. در آلاسکا درختان نخل و در سواحل گرینلند از اجداد کروکدیل ها یافت می شده است.
شاید باورش برای شما سخت باشد اما حتی در شمالی ترین نقاط زمین هم سرسبزی بود. دانشمندان می گویند که در آن زمان اقیانوس منجمد شمالی یک برکه ی پهناور بوده است که زندگی در آن جریان داشته است. آب این برکه از علف های هرز به خصوص سرخسی سبز به نام آزولا پوشیده شده بود که در سراسر قطب شمال شکوفه می داده است.
در این دوره، گرم ترین ماه های سال در قطب شمال، تنها ۲۰ درجه سلسیوس بودند. شمالی ترین قسمت های جهان پر از گونه های لاک پشت، تمساح، و اسب های آبی اولیه بودند که تلاش می کردند در زمستان های سرد و خاموش هم زنده بمانند و به حیات خود ادامه دهند.
۱۸ نظرات
نه باورمان نمیشود زمین این شکلی بوده باشد .
اگر اعتقادی نداری پس چرا مطالعه می کنی ؟
خواهشا تو زدن تیتر دقت کنید ۷۱۶ سال پیش؟؟؟؟؟یا ۷۱۶ میلیون سال پیش؟؟
منظرش میلیون بود جون بعدا اشاره شده
۷۱۶ سال پیش انسان بوده است
خیلیییییییییییییی مطالب باحالی داره
خیلی خفنه
دستتون درد نکنه
خیلیییییییییییییی مطالب باحالی داره
خیلی خفنه
آروین جان زمین هیچ وقت مثل به خورشید نبوده ، شاید از نظر گرم بودن که اشاره کردی مثل خورشید بوده ، درسته زمین گرم بوده ولی نه مثل خورشید ، سیاره ای به نام تیا که از مدارش خارج میشه با زمین برخورد میکنه و مقدار زیادی آب و با خودش به روی سطح سنگی داغ زمین میاره و طی ملیون ها سال به واسطه این آب باعث میشه سطح روی زمین سرد و سرد تر بشه و قابل سکونت بشه
عالی
تیتر رو درست زدن
قدرت خداس:)
قدرت خداس:) خیلی زمین خوبهه
بیش از حد بزرگنمایی و مبالغه کردید توی سال ها
خیلی ها هم بدون اطلاعات باورش میکنن
بیش از حد توهم زدن
و تخم مرغ آب پز خوردن
اه اه اه!یعنی زمین ۷۱۶ سال پیش این قدر سبز و حال به هم زن بوده.
(دارم از بخش بوی تخم مرغ میاد؟ حرف می زنم.)
چه قدر بی حواسی کسی که این را ساخته چون یادش رفته بگه زمین دوران بچه گی اش یا بهتره بگم میلیرد سال پیش عین خورشید امروزی بوده است. (منظورم این هست که داغ و قرمز بوده).
دانشمندان تا ۱۰هزار سال پیش از مسیح آثار و در بقایای زندگی و حیات رو تونستند ثبت کنند
بعد اینها از روی چه میگن دریا سبز بوده بوی گوز میومده و یا باران اسیدی اومده
باران اسیدی بیاد خوب زمینو سوراخ و ذوب میکرده ولی نظریه درست اینه که توهم زدن و اینو نوشتن
مقاله این سایت کاملا درست اشاره کرده ، و نشون میده که در مورد نوشته ها تحقیق شده ، این جای سوال هست که مثل شما چرا باید بدون هیچ دانشی نظر اشتباه تکس کنند و باعث به اشتباه انداختن دانش اموز ها بشند ، امروز هم شاهد باران اسیدی هستیم ، آب خالص به تنهایی نمیتونه باعث فرسایش سنگ های ساختمان ها بشه همین کافی هست تا ما مطمئن که باران های اسیدی امروز هم در کل دنیا وجود دارند ، ۴/۵ میلیارد سال پیش اولین باران ها به روی زمین بارید البته اون زمان آب وجود نداشت و باران آهن و سنگ به روی زمین می بارید ، توی سیاره زحل باران هایی مثل گاز متان می باره ، و روی زمین امروزه باران های اسیدی و شاهده هستیم که البته در گذشته دور نا خالص تر بوده ولی نه اینقدر که بتونه سنگ و سوراخ کنه