تغییرات بنیادی در پروازهای پسا کرونایی

تغییرات بنیادی در پروازهای پسا کرونایی

با تمام پیشرفت های علم پزشکی و گذر انسان از قرن ها پیشرفت در فناوری و صنعت های مختلف، همچنان بیماری هایی مانند میهمان ناخوانده امروز، کرونا سر و کله شان پیدا می شود و بساط هر صنعت و تفریح و جا به جایی را به هم می زنند. می توان ادعا کرد که کرونا، طاعون معاصر است و توانسته در میدان نبرد با انسان، دشمنی پر قدرت باشد. بعد از شیوع طاعون در جهان، تصویری که بعد از آرام گرفتن این بیماری از جهان نشان داده شد کاملا با قبل از ورود طاعون متفاوت بود. در چنین دورانی نیز باید مجدد منتظر عوض شدن تصویر جهان باشیم. تصاویری که نشان داده می شوند مربوط به تغییرات بنیادی در پروازهای پسا کرونایی می شوند.  این که همه چیز به ویژه روند پروازها در دوران پسا کرونا به چه شکل خواهند بود را با هم مرور می کنیم.

رفت و آمد از طریق خطوط هوایی

مطالب مرتبط:
برنامه سفر در زمان کرونا و اقامت در ۵ هتل
آیا شرکت در تفریحات آبی باعث انتقال کرونا می شود؟
شرح ایمن بودن فرودگاه های ایران در برابر کرونا از زبان اتحادیه اروپا

یکی دیگر از تغییرات بنیادی در پروازهای پسا کرونایی رفت و آمدها از طریق خطوط هوایی هستند. در چند ماه گذشته، بسیاری از کسانی که برای سفر به هر نقطه ای از پروازها استفاده می کردند و با بررسی کردن پرواز ها اقدام به خرید بلیط هواپیما می کردند و بدون داشتن هیچ اضطرابی، حتی دست به رزرو هتل در شهر مقصد شان می زدند، تعدادشان به شکل قابل توجه ای کاهش یافت و بسیاری از ایرلاین ها کاملا خالی از هر گونه تقاضا برای سفر شدند. تا چند ماه نه مسافران می دانستند که برای شروع سفرهای شان باید چه کنند و چه قواعدی را رعایت کنند و نه ایرلاین ها هنوز برنامه ای برای تسلط بر اوضاع داشتند و نمی توانستند راهکارهایی ارائه بدهند که مسافران با خطر کم تری در طی سفرشان رو به رو شوند. البته تقصیر این اتفاق به گردن هیچ کس نبود و اصلا نه جامعه پزشکی می دانست که نوع واگیر این بیماری در چه حد و اندازه ای است و نه محققین می توانستند به نتیجه درست و درمانی در رابطه با کوید ۱۹ برسند. تا این که بالاخره اوضاع کمی فرق کرد و با تدابیری، مسافران توانستند دوباره به صندلی های هواپیما البته با تفاوت های بسیار نسبت به قبل برگردند.

رعایت بهداشت ویژه در سرویس های بهداشتی فرودگاه

یکی از حساس ترین اماکن در مسایل بهداشتی در هر جایی، سرویس های بهداشتی هستند. گرچه در هر زمانی چه در دوران پسا کرونا  و چه پیش از آن، نظافت دقیقه ای این مکان مهم در اولویت های تمام فرودگاه ها و هواپیماها بوده است. اما همان طور که کرونا هزاران تغییر بنیادی را در پروازها ایجاد کرد، تغییراتی هم در سرویس های بهداشتی فرودگاه ها برای همیشه به وجود آورد؛ در حال حاضر، اگر وارد هر کدام از سرویس های بهداشتی در فرودگاه ها شوید، متوجه بسته شدن یکی در میان روشویی ها می شوید و دیگر هم خبری از دستگاه های مایع دستشویی مکانیکی نیست و همه دستگاه های مایع به صورت چشمی کار می کنند. تا قبل از شیوع کرونا، وجود این دستگاه های اکتریکی بیش تر برای نشان دادن سطح کیفیت فرودگاه بوده است اما در حال حاضر، حضور این دستگاه ها برای تمام ایرلاین ها و فرودگاه ها یک ضرورت مطلق به حساب می آید. در راستای همین پرتکل های جدید، می بینیم که اگر سرویس های بهداشتی تا قبل از کرونا، روی سه بار نظافت کلی می شدند، اکنون هر ساعت غرق در مواد شوینده می شوند و همیشه یک نظافتچی به طور تمام وقت به سرویس ها رسیدگی می کند. برای ربودن هر گونه ویروس و باکتری و آلودگی در سرویس های بهداشتی باید از مواد شوینده حاوی کلر استفاده کرد و به این ترتیب می توان به این فضا برای استفاده عمومی در فرودگاه ها اعتماد کرد.

صندلی ها یکی در میان

یکی از پرتکل هایی که تا حد قابل توجه ای در پس تغییرات بنیادی در پروازهای پسا کرونایی در کاهش همه گیری کرونا اماکن عمومی مانند فرودگاه ها و هواپیماها می تواند تاثیر گذار باشد همان رعایت فاصله هوشمند است. ناگفته نماند که در چنین اماکنی، جای نشستن مسافران مشخص است و نمی توان به حالت دلخواه از دیگران فاصله گرفت؛ با این حساب ایرلاین ها به قفل کردن صندلی ها یکی در میان، این امکان را برای مسافران فراهم کرده اند تا چه به اجبار و چه به اختیار با فاصله ای یک متری از هم دیگر بنشینند. تصویری که از صندلی ها محل قرارگیری مسافران از یکدیگر دیده می شود در نگاه اول کمی عجیب به نظر می رسد. انگار همه با هم قهر هستند و یا انگار وارد جمعی شده ای که قبل از ورود، یک دعوای اساسی صورت گرفته و الان هر کس به گوشه ای خزیده. اما چنین نیست و از زوج های جوان گرفته تا خانواده ها و دوستانی که سوار بر هواپیما هستند، بی تاب گپ زدن با یکدیگر هستند و با این حال سعی دارند تا پرتکل ها را برای رعایت حال دوستان و اطرافیان خود رعایت کنند.

کمک به سالمندان بیش تر می شود

تغییرات بینادی در پروازهای پسا کرونایی شامل حال همه، به ویژه سالمندان هم می شود. کمک به سالمندان و تکریم این عزیزان همیشه باید در اولویت باشد اما در دوران کرونا و پسا کرونا شرایط کمک به این عزیزان بیش از پیش می شود. بسیاری از ایرلاین های چین در حال حاضر، تیم مجهزی برای کمک به سالمندان دارند و برای آن دسته از بیمارانی که از ویلچر استفاده می کنند نیز مورد توجه این کادر قرار می گیرند. ناتوانی سالمندان در زمانی که می خواهند سوار بر هواپیما بشوند و یا از فرودگاه مقصد به محل اقامت شان بروند، باعث می شود تا برای حرکت از هر وسیله ای مانند نرده ها و درب ها و دیوارها کمک بگیرند و همین امر خطر ابتلا به ویروس کرونا را در آن ها تشدید می کند. به همین خاطر برای این قشر در خطر، در بسیاری از ایرلاین ها سعی شده تا هر وسیله ای که برای جا به جایی شان مانند ویلچر نیاز است فراهم شود.

اقدام ایرلاین ها و رعایت بهداشت بیش تر

ایرلاین ها برای این که بتوانند هر آن چه که برای امنیت مسافران لازم است را فراهم کنند از بسیاری از پرتکل هایی که از طرف وزارت بهداشت منتشر شد استفاده کردند و سرآخر با تصمیم گیری ها، قرار شد در پی تغییرات بنیادی در پروازهای پسا کرونایی محدودیت هایی گذاشته شود. بسیاری از ایرلاین ها نه تنها برای هواپیماهای خود و فرودگاه ها و ترانسفرها، پرتکل هایی را مشخص کردند بلکه با انتشار برشورهای بهداشتی میان مسافران در تلاش هستند تا آن ها را از آخرین پرتکل ها و رعایت نکات بهداشتی که در امن تر کردن سفرشان با هواپیما به آن ها کمک می کند آگاه کنند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۱ نظرات

ایرج نیلی 1399-05-07 - 0:45 ق.ظ
سلام . هوای هواپیمای در حال پرواز ، تعویض نمی شود بلکه فیلتر شده و دوباره به گردش در می آید ( سیرکوله می شود ) . پس فاصله گذاری در میان مسافران پرواز روی صندلی ها ، یک حس کاذب ایمنی به ایشان می دهد و هوای بازدم هر یک از مسافران ، و از جمله مسافری که احیانا ناقل ویروس باشد ، به سراسر سالن هواپیما پخش می شود . فقط چون این هوا به میزان حدود 65% فیلتر شده و در ضمن به نسبت یک مسافر به کل سرنشینان ، رقیق می شود ، می توان دل خوش بود که احتمال سرایت ، قدری کمتر از تماس مستقیم میشود . می دانیم که فیلتر های دستگاههای سردکن یا گرم کن هواپیما قادر نیستند ویروس کرونا را فیلتر نمایند . زهی تاسف . ایرج نیلی
افزودن نظر