کشف فسیل دختری ۹۰۰۰۰ ساله که ترکیب دو گونه مختلف انسان است!

ترکیب دو گونه مختلف انسان

دانشمندان در غاری باستانی DNA دختر نوجوانی را کشف کردند که پس از تحقیق و بررسی مشخص شده که ترکیب دو گونه مختلف انسان است! تاکنون دانشمندان احتمال می دادند که گونه های انسان با یکدیگر ملاقات هایی داشته باشند اما این که بتوانند فرزند حاصل از این ترکیب نژادی را پیدا کنند واقعا آن ها را غافلگیر کرده است. نتایج این تحقیق در نشریه نیچر تودی (Nature today) منتشر شده و این دختر، اولین انسان شناخته شده ای است که پدر و مادرش از دو گونه مختلف انسان بوده اند. با الی گشت همراه باشید تا در مورد این کشف جالب بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
کشف فسیل دختربچه ۳٫۳ میلیون ساله که قدیمی ترین جد بشر امروزی است!
انسان های غول پیکر ۴ متری واقعا وجود داشته اند! + تصویر
قدیمی ترین «دی ان ای» انسان در اسپانیا کشف شد!

تحقیقات نشان می دهد که این دختر نوجوان مادری نئاندرتال و پدری دنیسووان داشته است. این دختربچه که به نام دنیسووا ۱۱ شناخته می شود در غار دنیسووا سیبری کشف شده و در زمان مرگ حداقل ۱۳ سال سن داشته است. تحقیقات بیشتر روی استخوان به دست آمده از او نشان می دهد که این دختر حدود ۵۰۰۰۰ سال پیش فوت کرده است. این کشفیات از طریق تحقیق روی DNA به دست آمده از استخوان این دختر به دست آمده است. این DNA با نمونه های مشابه متعلق به نئاندرتال ها، انسان های مدرن و دنیسووان ها مقایسه شد اما شبیه به هیچ کدام نبود. تنها توجیه ممکن برای آرایش DNA این دختر این بود که مادرش نئاندرتال و پدرش دنیسووان بوده باشند؛ یعنی این دختر ترکیب دو گونه مختلف انسان است.

 نئاندرتال ها (Homo neanderthalensis) تا حدود ۳۰۰۰۰ سال پیش در سرتاسر اروپا و آسیای غربی زندگی می کردند. این گونه انسانی در مناطق مختلف و شرایط جغرافیایی متفاوتی زندگی می کردند و از سه عصر یخبندان جان سالم به در بردند. یافته ها نشان می دهد که نئاندرتال ها شکارچیانی ماهر بودند و در ساخت ابزارآلات تبحر داشتند.

اما در مورد دنیسووان ها (Homo sapiens denisova) اطلاعات بسیار کمی داریم. تنها اطلاعات ما برگرفته از کشف چند تکه استخوان است که از غار دنیسووا در سیبری به دست آمده اند. ما هنوز به طور دقیق نمی دانیم که دنیسووان ها چه شکلی بوده اند و چه قابلیت ها و مهارت هایی داشته اند.

جالب است بدانید که نئاندرتال ها، دنیسووان ها و انسان های مدرن امروزی همگی در حدود ۴۰۰۰۰۰ سال پیش جدی مشترک داشته اند! حالا با کشف این دختربچه ۵۰۰۰۰ ساله دانشمندان می توانند با قطعیت بگویند که گونه های مختلف انسانی با یکدیگر ملاقات هایی داشته اند و تولید مثل کرده اند. همان طور که دیدیم

نئاندرتال ها و دنیسووان ها تا حدود ۴۰۰۰۰ سال پیش در منطقه اوراسیا زندگی می کرده اند و بعد با انسان های مدرن امروزی جایگزین شده اند. اما قبل از آنکه این جایگزینی اتفاق بیفتد این دو گونه انسانی هرازگاهی به یکدیگر برخورد می کرده اند و تولید مثل می کردند. دانشمندان امروزه معتقدند که این تولیدمثل ها بسیار هم زیاد پیش می آمده است و فرزندان بیشماری از ترکیب دو گونه مختلف انسان به وجود آمده اند. در واقع، جالب است بدانید که اجداد افرادی که در منطقه اقیانوسیه و آسیا زندگی می کنند دارای DNA دنیسووان بوده است. در حالی که انسان های غیرآفریقایی امروزی حداقل دارای ۲-۴ درصد DNA نئاندرتال هستند.

DNA این دختر که دنیسووا ۱۱ نامیده می شود مسلما ترکیب دو گونه مختلف انسان است و به ما نشان می دهد که گروه های نئاندرتال مهاجرت گسترده ای بین اروپای غربی و شرقی انجام داده اند. آنالیز DNA او بیشتر از آنکه شبیه به نئاندرتال های آن مناطق باشد با نئاندرتال های غرب اروپا شباهت داشته است. یعنی مادر نئاندرتال این دختر از غرب اروپا به مناطق شرقی آمده است و این مهاجرت برای انسان های نئاندرتال کمی عجیب است. زیرا یافته ها و کشفیات نشان می داد که نئاندرتال ها برخلاف انسان های امروزی علاقه ای به سفرهای طولانی و طی کردن مسافت های زیاد نداشته اند و بیشتر در یک محدوده خاص زندگی می کرده اند. دنیسووا ۱۱ اثبات می کند که نئاندرتال ها حداقل یک بار این مهاجرت بزرگ را انجام داده اند و از غرب اروپا به شرق آمده اند. اما چرا؟ و دقیقا کی؟

سوال دیگری که مطرح می شود این است که این دو گروه در هنگام برخورد با یکدیگر چه واکنشی داشته اند و چطور با یکدیگر ارتباط برقرار کرده اند؟ چطور یک زن نئاندرتال با یک مرد دنیسووان ملاقات کرده است؟ این قبیل پرسش ها ذهن دانشمندان و ما را درگیر می کند و هنوز پاسخ قطعی و روشنی برای آن ها وجود ندارد. اما دانشمندان خوشبین هستند که با تحقیقات بیشتر بتوانند راز زندگی گونه های مختلف انسانی در چندین هزار سال پیش را کشف کنند.

منبع: news.com.au

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟