اگر از تنها سفر کردن می ترسید بخوانید!

ترس از تنها سفر کردن یکی نوع فوبیای شدید است، برخی از افراد به دلایل مختلفی این ترس را به صورت افراطی در وجود خود دارند و به همین دلیل لذت سفرهای انفرادی را معمولا از دست می‌دهند. ترس همیشه چیز بدی نیست و بسیاری از افراد این واکنش طبیعی را در زمان مواجه شدن با خطرات مختلف از خود نشان می‌دهند. اما ترس از تنها سفر کردن یک واکنش در موارد شدید آن یک امر غیر عادی است، زیرا در زمان سفر، آن هم به تنهایی معمولا خطری به صورت واضح ما را تهدید نمی‌کند که بخواهیم نسبت به آن واکنش نشان دهیم.

بنابراین ترس از تنها سفر کردن و واکنش‌های افراطی نسبت به آن یک بیماری روانی محسوب می‌شود. ترس از تنها سفر کردن شاید در ظاهر واکنشی ساده باشد، اما در سرتاسر دنیا افراد بسیاری به این بیماری روانی مبتلا هستند و در موارد حاد این بیماری می‌تواند زندگی روزمره فرد مبتلا را به صورت کامل دچار مشکل کند. اگر شما و یا اطرافیانتان به این ترس مبتلا هستید، حتما این مقاله از مجله گردشگری الی گشت را تا انتها دنبال کنید تا علائم و راهکارهای درمان این بیماری را با جزئیات کامل به شما بگوییم.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

ترس از تنها سفر کردن یک بیماری روانی است که در اصطلاح پزشکی به آن هودوفوبیا (Hodophobia) می‌گویند، این بیماری ریشه در آسیب‌های روحی و روانی افراد دارد و در مراحل اولیه با علائمی همچون تپش قلب شدید، گرفتگی صورت و عضلات مختلف بدن، اسهال، خشک شدن دهان، کاهش اشتها، تعریق، درد شکم، افزایش فشار خون، سرگیجه، حالت تهوع، تنگی نفس و عواملی از این دست خود را نشان می‌دهد. این بیماری در موارد شدیدتر علائمی همچون لرزش شدید بدن، مشکل تنفسی حاد و احساس سرما یا گرمای شدید در بدن را دارد.

این ترس به دلایل مختلفی در افراد شکل می‌گیرد، برخی از افراد فقط از روش‌های خاص حمل و نقل برای سفر همچون هواپیما یا قطار می‌ترسند ولی هستند افراد بسیاری که به صورت کلی از سفر رفتن به تنهایی و یا دور شدن از خانه وحشت دارند تا جایی که به تنهایی نمی‌توانند از خانه هم خارج شوند. این بیماری در موارد حاد خود می‌تواند به صورت کلی زندگی روزمره فرد مبتلا را دچار مشکل کند، در این شرایط فرد مبتلا به این بیماری باید حتما برای غلبه بر ترس خود به روانپزشک مراجعه کند و با مصرف داروها و سایر راهکارها بیماری خود را درمان نماید.

اضطراب پیش از سفر چیست؟ چگونه می توان کنترل کرد؟

توصیه هایی برای داشتن خواب راحت در وسایل نقلیه هنگام سفر

طبق تعریف‌هایی که در منابع پزشکی ذکر شده است، هودوفوبیا یا ترس از تنها سفر کردن می‌تواند باعث ترس شدید و غیرمنطقی از سفر شود. این بیماری در زندگی روزمره با علائمی همچون وابستگی شدید به خانواده و یا دوستان در زمان سفر خود را نشان می‌دهد. فرد مبتلا به این بیماری روحی توانایی جدا شدن از گروه و خانواده را ندارد و ترس وی در موارد شدید این بیماری مانعی برای رانندگی کردن و یا سوار شدن به وسیله نقلیه می‌شود. این افراد معمولا دوست ندارند از خانه دور شوند، البته در برخی از موارد این بیماری را با کلاستروفوبیا یا هراس اجتماعی اشتباه می‌گیرند که این تشخیص کاملا نادرست است.

برخی از افراد مبتلا به بیماری هودوفوبیا حتی در زمان آماده شدن برای سفر و انجام کارهای ساده‌ای همچون چک کردن چمدان و یا رزرو بلیط و هتل هم دچار اضطراب شدیدی می‌شوند و با حملات پانیک در این افراد این بیماری خود را نشان می‌دهد. این بیماری از قبل با آزمایش یا سایر روش‌های معاینه قابل تشخیص نیست و فقط بروز علائم ذکر شده می‌تواند وجود این بیماری را در یک فرد نشان دهد. ترس از پرواز و یا سوار شدن به قطار یکی از متداول ترین انواع این بیماری است که افراد زیادی به آن مبتلا هستند.

ترس از تنها سفر کردن یک بیماری متداول در جهان است که در برخی از افراد با علائم شدیدی بروز می‌کند، در ابتدا همه ما باید بدانیم که ترسیدن یک واکنش طبیعی بدن است که در برخی مواقع به صورت افراطی و با علائم شدیدی همچون بیماری هودوفوبیا بروز می‌کند که در موارد حاد این بیماری می‌تواند برای فرد مبتلا و یا اطرافیان وی چالش برانگیز باشد. سفر یکی از لذت بخش ترین کارهای جهان است، اما برای برخی از افراد سفر می‌تواند به دلیل بیماری‌ هودوفوبیا به یک چالش بزرگ و ناخوشایند تبدیل شود. اما برای کنترل این بیماری علاوه بر مراجعه به روانپزشک و مصرف داروهای آرام بخش راهکارهای دیگری هم وجود دارد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم که افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند با این راهکارهای به ظاهر ساده بیماری خود را کنترل کنند.

در مراحل اول درمان این بیماری فرد می‌تواند یک همراه برای سفر خود داشته باشد، این فرد می‌تواند یک دوست و یا یکی از اعضای خانواده باشد که بیمار به وی اعتماد کامل دارد. همراه باید به صورت کامل از بیماری شما آگاه باشد تا در شرایط اضطراری و یا در مواقع بروز علائم این بیماری غافلگیر نشود، فرد باید بتواند شما را در حین سفر آرام کند تا ترس از تنها سفر کردن به صورت خیلی آهسته در شما کمرنگ شود.

نداشتن برنامه سفر و بی‌نظمی یکی از دلایل اصلی ترس از تنها سفر کردن است، ترس از جاماندن از پرواز یا قطار می‌تواند در برخی از افراد مانعی برای تنها سفر کردن باشد. اگر برای سفر خود برنامه ریزی کنید و به آن پایبند باشید، قطعا این ترس در شما به سرعت از بین می‌رود. برای همه موارد برنامه ریزی کنید و همه جزئیات را قبل از سفر تحت کنترل خود درآورید تا در طول سفر مانعی پیش بینی نشده، شما را غافلگیر و مضطرب نکند.

اگر قرار است که با ماشین شخصی به مقصد بروید، نقشه‌ای تهیه کرده و برای همه مسیر سفر خود تا رسیدن به مقصد برنامه ریزی کنید. اگر قرار است با وسایل نقلیه دیگر همچون قطار یا هواپیما سفر کنید هم رزرو خود را از چندین روز قبل انجام دهید تا همه چیز تحت کنترل شما باشد. رزرو محل اقامت به خصوص در شرایط پیک سفر هم می‌تواند یک راهکار مناسب برای کاهش استرس و اضطراب باشد.

عرضه ارز مسافرتی در فرودگاه ها آغاز شد!

با اضطراب به سفر نروید، همیشه برای رسیدن به ایستگاه قطار و یا فرودگاه برنامه ریزی داشته باشید تا زودتر از موعد تعیین شده به آنجا برسید. زود رسیدن می‌تواند به میزان قابل توجهی اضطراب شما را کاهش دهد، در این شرایط شما فرصت زیادی برای ریلکس کردن و استراحت دارید.

خوردن غذاهای سالم و سبک قبل از سفر می‌تواند علائم بیماری هودوفوبیا را کاهش دهد، خوردن غذاهای سالم همچون سبزیجات و دوری از تنقلاتی همچون چیپس، پفک، کراکر و سایر تنقلات ناسالم می‌تواند بیماری شما را به میزان قابل توجهی کنترل کند و اضطراب شما را کاهش دهد. مصرف زیاد کافئین و نوشیدنی‌هایی همچون چای و قهوه هم بر افزایش اضطراب فرد تاثیر گذار است و باید برای کاهش سطح استرس در بدن، حداقل ۲۴ ساعت قبل از سفر از مصرف بی رویه این نوشیدنی‌ها خودداری کنیم.

نفس عمیق کشیدن برای کاهش سطح استرس در شرایط مختلف امری موثر و بسیار مفید است که اغلب پزشکان هم آن را به عنوان یک راهکار آرامش بخش توصیه می‌کنند. تمرینات تنفسی منظم می‌تواند به کاهش اضطراب روزمره کمک کند و علائم بیماری هودوفوبیا را در شما کاهش دهد.

بسیاری از افراد فقط برنامه سفر خود را مشخص می‌کنند، اما باید یک هدف هم برای سفر خود داشته باشید. به این شکل خیلی بهتر می‌توانید به نتیجه سفر فکر کنید و در مورد آن با دیگران هم مشورت نمایید. صحبت کردن با دیگران در مورد سفر می‌تواند احساس آرامش زیادی را به شما منتقل کند.

یکی از دلایل مهم بروز علائم بیماری هودوفوبیا در طولانی مدت تجربه نکردن سفر به تنهایی است و به تعویق انداختن سفر است. در واقع وقتی شما به مدت طولانی قصد دارید به سفر بروید ولی به دلایل مختلف آن را به تعویق می‌اندازید، این موضوع باعث اضطراب شما می‌شود و علائم هودوفوبیا در شما بروز می‌کند. برای اینکه از این علائم جلوگیری نمایید، بهترین راهکار تمرین تنها سفر رفتن حتی برای مسافت‌های کوتاه است. با این کار شما اعتماد به نفس خود را افزایش می‌دهید و اضطراب شما در طولانی مدت کمرنگ می‌شود. استفاده از شبکه‌های اجتماعی و به اشتراک گذاشتن خاطرات شیرین در طول سفر هم می‌تواند حس خوبی را در شما ایجاد کند.

یکی از راهکارهای کاهش اضطراب سفر، تصویرسازی ذهنی به شکل مثبت از سفر است. شما باید خود را در سفر تصور کنید، یعنی تمامی مراحل سفر خود همچون سوارشدن به هواپیما، رسیدن به مقصد و استراحت در اقامتگاه خود را در ذهنتان قبل از سفر تصویرسازی نمایید تا با ایجاد حس مثبت، اضطراب شما کاهش یابد.

یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش استرس و اضطراب، نوشتن در مورد مسئله‌ای است که شما در مورد آن نگرانی دارید. با نوشتن خاطرات سفر و داشتن روزنگار چند روز قبل از آغاز سفر می‌توانید به خوبی با اضطراب سفر مقابله کنید و حس مثبتی را در خودتان با این کار ایجاد نمایید. انجام حرکات ورزشی سبک و مستمر همچون یوگا و مدیتیشن هم می‌تواند به کاهش استرس فرد مبتلا به بیماری هودوفوبیا کمک کند.

خستگی می‌تواند کیفیت سفر شما را کاهش دهد، بنابراین باید حتما در طول سفر استراحت کافی داشته باشید. برخی از افراد به دلیل نداشتن استراحت کافی قبل از سفر، از خستگی شدید دچار استرس و سردرگمی می‌شوند و این موضوع بر کیفیت سفر آنها تاثیر زیادی می‌گذارد. خواب و استراحت کافی در سفر جز ضرورت‌های تجربه یک سفر با کیفیت و مهیج است، بنابراین باید قبل از اینکه از شدت خستگی کلافه شوید، برای خواب و استراحت کافی برنامه ریزی نمایید.

بسیاری از ترس‌ها ریشه در فکر و ذهن ما دارند و این ذهن ما انسان‌ها است که با فکر کردن به اتفاقات ناگوار و منفی، استرس و اضطراب را در ما تشدید می‌کند. در واقع اگر بتوانیم قبل از هرکاری منفی بافی ذهن را کنترل کنیم، خیلی راحت تر می‌توانیم بر ترس‌های خود غلبه نماییم و با انرژی مثبت و بدون استرس به سفر برویم. در مورد صندلی هواپیما، کوپه قطار و هر آنچه در مورد حمل و نقل نیاز است که از قبل بدانید حتما مطالعه کنید تا حدالامکان از هر گونه اتفاق پیش بینی نشده با خبر باشید یا در مواجهه با برخی چیزهای دیگر شوکه نشوید، این کار مانع فکرهای منفی می‌شود.

اگر با انجام هر یک از تمرینات و موارد ذکر شده در قسمت قبل علائم بیماری ترس از تنها سفر کردن یا هودوفوبیا در شما فروکش نکرد، باید حتما از سایر راهکارها برای درمان این بیماری به صورت تخصصی استفاده کنید. اغلب افراد برای درمان این بیماری در مراحل اولیه به یک تراپیست مراجعه می‌کنند تا با صحبت کردن بتوانند این بیماری را کنترل کرده و آن را در طولانی مدت با جلسات مستمر با تراپیست درمان کنند.

تراپیست معمولا با سوالاتی که از بیمار می‌پرسد، دلیل بروز این بیماری را متوجه شده و با راهکارهای مختلفی درمان را آغاز می‌کند. در زمان مراجعه به تراپیست باید صادقانه به همه سوالات پاسخ دهید تا پزشک به درستی بتواند بیماری شما را تشخیص دهد. در برخی از موارد بنا به تشخیص تراپیست فرد باید در کنار روش‌های عادی درمان از داروهای ضد اضطراب هم به صورت کوتاه یا بلند مدت استفاده کند. اما چه زمانی باید برای درمان این بیماری به پزشک مراجعه کرد؟ برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید سوالات زیرا از خود بپرسید:

  • آیا هنگام سفر یا زمانی که به سفر رفتن فکر می‌کنم، علائم اضطراب شدید را دارم؟
  • آیا ترس من را از سفر در شرایطی همچون رفتن به محل کار و یا تحصیل هم وجود دارد؟
  • آیا ترس من از سفر مانعی برای تجربه فرصت‌های شغلی جدید است که نیاز به سفر بیشتر دارد؟
  • آیا به دلیل ترسی که داریم سفر با خانواده و دوستان را از دست داده‌ام؟
  • آیا ترس من از سفر بر روابط من تاثیر منفی می‌گذارد؟ آیا شریک زندگی من می‌خواهد سفر کند اما من نمی‌خواهم؟
  • آیا به دلیل ترس از سفر قادر به رانندگی با ماشین نیستم؟

اگر پاسخ شما به همه یا برخی از سوالات بالا مثبت است، باید حتما برای درمان بیماری ترس از تنها سفر کردن یا هودوفوبیا به روانپزشک مراجعه کنید تا با کنترل این بیماری شرایط زندگی شما هم در طولانی مدت بهتر شود.

  • حتما قبل از سفر در مورد مقصد تحقیق کنید و فرهنگ مردم محلی را به خوبی بشناسید.
  • از اسناد و مدارک ضروری همچون گذرنامه پیش از سفر کپی تهیه کنید.
  • از اینترنت وای فای عمومی استفاده نکنید.
  • حتما در مورد مکان اقامت خود به خانواده و دوستان اطلاعات کافی بدهید.
  • برای وسایل و چمدان خود قفل تهیه کنید.
  • مراقب افراد غریبه باشید.

حتی با تجربه ترین افراد و کسانی که زیاد به سفر می‌روند هم از تنها سفر کردن می‌ترسند و یک حس ناخوشایند در لحظات اول در آنها هم ایجاد می‌شود. اما فواید و هیجانات سفر انفرادی آنقدر زیاد است که همه افراد با آگاهی از این موضوع ترس‌های این نوع سفر را هم می‌پذیرند.

  • بدانید که ترس یک احساس طبیعی انسان است.
  • به یاد داشته باشید که با چند با تجربه کردن سفرهای انفرادی می‌توانید علائم ترس را کاهش دهید.
  • فکرهای منفی و ناخوشایند از سفرهای انفرادی قبلی را فراموش کنید.
  • برای سفر خود برنامه ریزی دقیق و هدف داشته باشید.

بیماری هودوفوبیا یک بیماری روانی است که از آن با عنوان ترس از تنها سفر کردن هم یاد می‌کنند و با علائم مختلفی همچون سرگیجه، حالت تهوع، تپش قلب، افزایش فشار خون و مواردی از این دست خود را نشان می‌دهد که در موارد شدید این بیماری این علائم زندگی فرد را به صورت کامل مختل می‌کند.

سفر یک تجربه جذاب و لذت بخش است که اغلب افراد آن را دوست دارند، ولی هستند کسانی که به دلایل مختلف همچون ترس از تنها سفر کردن از این کار دل خوشی ندارند و به همین دلیل از این تجربه مهیج خود را محروم می‌کنند. سفر فرصت مناسبی برای برای کسب تجربه‌های جدید است، همه افراد از ابتدا همه نکات گردشگری را به خوبی نمی‌دانند و برای آگاهی از این نکات باید زیاد سفر کنند تا فرصت کسب تجربه‌های جدید را داشته باشند. اگر به بیماری ترس از تنها سفر کردن مبتلا هستید و یا علائم ذکر شده در این مقاله از این بیماری را دارید، حتما برای درمان آن اقدام کنید.

در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا شما را بیشتر با بیماری هودوفوبیا یا ترس از تنها سفر کردن آشنا کنیم تا با دانستن علائم و راهکارهای کنترل این بیماری بهتر بتوانید آن را مدیریت کنید و کیفیت سفرهای خود را در طولانی مدت افزایش دهید. اگر شما هم دوست دارید به صورت حرفه‌ای به سفر بروید و مهمترین نکات گردشگری را با جزئیات بیشتری بدانید، حتما با مجله گردشگری الی گشت در مقاله‌های بعدی همراه باشید.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!