در بیشتر کشورها زمانی که شخصی می میرد، طی چند روز او را به خاک می سپارند، اما در کشور آفریقایی غنا، مراسم خاکسپاری، کارهای پیچیده ای دارد که آماده سازی آن ماه ها و یا سال ها به طول می انجامد. در برخی جوامع مراسم باید آنقدر قائده مند باشند که بر خلاف خواسته خود مرحوم و یا خانواده درجه یک او، جسد برای ماه ها در سردخانه باقی می ماند تا در نهایت مراسم آماده شده و برای تدفین در غنا مهیا گردد. الی گشت در ادامه این متن، شما را با این مراسم آشنا خواهد کرد؛ با ما همراه باشید
مطالب مرتبط: تپه های سنگی عجیبی که برای دفن مرده ها بودند! قبری که گنج طلای چند کیلویی در آن پیدا شد!
مراسم طولانی تدفین در غنا به افکار و ایده خانواده های کشورهای آفریقایی باز می گردد. در طول زندگی یک شخص، فرزندان، همسر و والدین، خانواده درجه یک او در نظر گرفته می شوند، اما زمانی که او فوت کند، جسد او به خانواده گسترده او تعلق می گیرد. در بیشتر مواقع، این خانواده را اقوام دورتری تشکیل می دهند که شاید سال ها با هم حتی صحبت هم نکرده اند، اما به هر حال برای آن ها این قضیه مهم نیست. این خانواده گسترده او هستند که می گویند که چگونه، در کجا و چه زمانی مرحوم به خاک سپرده شود و هر دستورالعمل در مورد این جنبه و یا آنچه که خانواده نزدیک آنها خواسته اند بی معنی است، مگر اینکه خانواده گسترده موافق این شرایط باشند.
روزنامه نگار و سیاستمدار در مورد نگه داشتن جسد در سردخانه برای ماه ها تحقیقاتی انجام داده و فهمیده است که برخی مواقع جسد برای سال ها در سردخانه می ماند که این مسئله بسیار عجیب در نظر گرفته می شود. او قصد داشت که آگاهی راجع به این قضیه را بالا ببرد اما بارها با مشکل روبرو شد. همین چند وقت پیش، یک آژانس خبری در مورد فرمانده ای پخش کرد با این مضمون که او ۶ سال پیش مرده اما خانواده گسترده او هنوز با دفن او موافقت نکرده اند آن هم به این دلیل که نتوانسته اند سر اینکه چه کسی نوحه خوان مراسم او باشد، به توافق برسند. این مطلب توجه چندانی را به خود جلب نکرد، زیرا از این قبیل داستان های تدفین در غنا زیاد پیش می آید و برای مردم همچنین چیزی چندان هم دور از ذهن نیست.
مسائل مختلفی که خانواده ها سر آن به توافق نمی رسند . گاهی خانواده ها نمی توانند مثل همین فرمانده، نوحه خوان را تعیین کنند، گاهی سر طراحی یک قبر شکیل غنایی (که در سراسر جهان معروف است) به مشکل می خورند، مواقعی پیش می آید که نمی توانند تصمیم بگیرند که مرده را کجا دفن کنند و یا دلشان می خواهد که زمانی این اتفاق بیوفتد که همه فامیل ها از سراسر غنا بتوانند در مراسر شرکت داشته باشند. این دلایل همینطور ادامه و ادامه پیدا می کند و می توان گفت که تعداد دلایل بی شمار است، زیرا برای خانواده گسترده بسیار سخت است که سر این همه کارهایی که باید در مراسم تدفین در غنا صورت بگیرد، توافق داشته باشند. به همین دلیل الیزابت اوهین می گوید که تنها راه حل مشکل این است که خانواده درجه یک تنها مسئول مراسم تدفین در غنا باشند.
اگر بخواهیم از لحاظ دیگری به قضیه نگاه کنیم، خانواده درجه یک مسئول مراسم تدفین هستند. زمانی که شخصی می میرد، این فرزندان او هستند که باید خرج مراسم را به طور کامل در دست بگیرند و زمانی که بحث تصمیم گیری برای خود مراسم، مکان و … باشد، آن ها هیچ نقشی ندارند و نمی توانند اظهار نظر کنند. همچنین مهم نیست که زن و شوهری بیش از ۵۰ سال است که با هم زندگی می کنند؛ زمانی که شخص می میرد، دیگر متعلق به همسر نیست و خانواده گسترده تصمیمات مهم را می گیرد.
اما اختلافات خانوادگی فقط نصف مشکلات تدفین در غنا است. گاهی اوقات مراسم تشییع جنازه توسط تمام آماده سازی های پیچیده غنایی ها به طور جدی به تاخیر می افتد. خانه شخص فوت کرده باید مرمت یا تخریب شود و از نو بازسازی شود تا ارزش یک دفن سزاوار و شایسته را داشته باشد. تهیه فهرستی از نوحه خوانان به ترتیب درستی یکی دیگر از کارهایی است که باید انجام شود, همینطور لیستی از مهمانانی که باید در مراسم حضور داشته باشند تهیه می شود و علاوه بر همه این ها، یکی دیگر از مسائل مشکل ساز مشخص کردن یک تاریخ مناسب برای برگزاری مراسم خاکسپاری است.
الیزابت به تازگی مقاله ای منتشر کرده و گفته است: «این هفته، من در یک مراسم تدفین در غنا حضور داشتم که برای یک صنعتگر مشهور، نانا اکنتن اپیه منکا، برگزار شده بود. در مراسم دفن، یک بروشوری با ۲۲۶ صفحه از عکس های زندگی ۸۴ ساله او به افرادی که در آن شرکت کرده بودند، داده می شد. خب همین کار، کلی زمان برده است».
در غنا اگر شخصی زود دفن شود، در میان مردم کمی عجیب و بی احترامی تقلی می شود. الیزابت زمانی که مادر ۹۰ ساله اش فوت کرد، کاری کرد که ۳ هفته بعد از مرگش او را به خاک بسپارند اما هنوز هم این کار او در میان مردم محلی بی احترامی به سنت ها و به شخص مرده شناخته می شود و می گویند که او به اندازه کافی ارزش قائل نشده است. او که برای مدتی طولانی در مورد تدفین در غنا تحقیق کرده است، به نظر می رسد که اصلی ترین دلیل مشکل را پیدا کرده: سرد سازی!
او اینطور می گوید: «قبل از اینکه سردخانه ها در کشور معروف شوند، ما مرده هایمان را طی ۲ تا سه روز خاک می کردیم و سپس زمانی را برای انجام مراسم سنتی در نظر می گرفتیم. اما زمان معمول دفن در حال حاضر چیزی بین ۳ تا ۶ ماه به طول می انجامد. من برای تدفین در غنا که انقدر طول می کشد، یخچال ها را مقصد می دانم. بدون آن ها ما نمی توانستیم برای مدتی چنین طولانی اجساد را نگه داریم».
منبع: odditycentral.com