تالاب بین المللی گندمان کجاست؟ چطور به آنجا برویم؟

تالاب بین المللی گندمان

تالاب بین المللی گندمان

در استان چهارمحال و بختیاری، تالاب های زیادی وجود دارد که عبارتند از چغاخور، چال تر، سولقان، چال خشک علی آباد و گندمان. از میان این تالاب ها، دو تای آنها از تالاب های بین المللی هستند که گندمان یکی از آن دو است و در این جا می خواهیم به معرفی تالاب بین المللی گندمان بپردازیم. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
ایرانگردی: چند پیشنهاد عالی برای آخر هفته
جواهرده کجاست؟ چگونه به آنجا برویم؟

اگر دوستدار طبیعت و تماشای پرنده ها هستید، دانستن این موضوع همین قدر کافیست که این تالاب، از ۱۰ تالاب برتر در این زمینه است که حتی در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی لندن هم ثبت شده است. تالاب بین المللی گندمان در استان چهار محال و بختیاری و در شهر گندمان قرار دارد و دارای وسعتی معادل ۹۸۰ هکتار است.

تالاب گندمان که در فهرست کنوانسیون رامسر هم ثبت شده است، از منبع های آبی متفاوتی تغذیه می شود که برای مثال رودخانه آق بلاغ و چشمه هایی که در حاشیه ی این تالاب قرار دارند مثل چشمه های نصیرآباد و گل کوچک و بزرگ، آب این تالاب را تامین می کنند و معمولا در همه ی مواقع سال چه در زمان هایی که باران می بارد و چه زمان هایی که به نسبت خشک است، همیشه ۷۰۰ هکتار آب را دارد.

در مورد پوشش گیاهی این تالاب باید بدانید که گیاهانی مثل بید، نی، زنبق و هزار نی، نخل مرداب و عدسک آبی که اصطلاحا به آنها گیاهان نم پسند می گویند، در کناره ها و در داخل آب تالاب می رویند. گیاهانی که همگی آبدوست هستند.

در تالاب بین المللی گندمان چه حیواناتی می بینیم؟

در آب این تالاب انواع ماهی های پوزه دار، ماهی سیاه و ماهی گورخری زیست می کنند و پرنده های لک لک، شکاریا، بالکان و یلوه در اطراف آن بسیار به چشم می خورند.

چه طور به گندمان برویم؟

تالاب گندمان دسترسی بسیار راحتی دارد و برای رسیدن به آن باید اول به استان چهار محال و بختیاری بروید و از آنجا از جاده ای بلداجی که به بروجن می رسد، به شهر گندمان بروید. در شهر گندمان، به خیابان مطهری رفته، مسیر این خیابان را ادامه بدهید تا قبل از اینکه خیابان تمام شود، در سمت راست تان به جاده تالاب گندمان بروید.

متاسفانه در این چند سال که گذشت، اصلا اتفاق های خوبی برای تالار نیفتاد و حدود ۸۰ درصد آب آن رو به خشکی است، بنابراین خطر خشکسالی، مهم ترین خطری است که این تالاب را تهدید می کند. بارش کمتر باران، برداشت بی رویه ی آب برای مصرف های کشاورزی و رعایت نکردن، از دلایل اصلی خشک شدن تالاب است.

با این حال هنوز هم این تالاب دیدنی است و به خصوص در فصل زمستان که آب آن بیشتر از همیشه می شود، پر گردشگر تر هم می شود. همچنین در فصل زمستان، پرنده های مهاجر به این تالاب می آیند و چشم انداز آن را از همیشه زیباتر می کنند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

فاطمه سبحانی 1396-05-04 - 3:39 ب.ظ
من از همه می خوام اگه این جور جاها می رین مراقب محیط زیست باشید واقعا حیفه خیلی کشورها ارزوی داشتن چنین جاهایی رو دارن
افزودن نظر