تافل | TOEFL
خیلی از افرادی که تحصیلاتشان را در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد به اتمام می رسانند در این فکر هستند که چگونه می توانند برای بالا بردن رتبه ی علمی خود و همچنین ادامه ی تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از کشور اقدام نمایند. با توجه به این که هر چیزی مراحل خاص خود را دارد، تحصیل در خارج از کشور هم چندین مرحله دارد که اگر با موفقیت آن ها را پشت سر بگذارید، می توانید به هدف مورد نظر خود دست پیدا کنید. یکی از این مراحل دریافت مدرک تافل و یا آیلتس زبان خارجی است که ما امروز به صورت خاص می خواهیم تافل را برای شما مورد بررسی قرار دهیم پس تا به انتها با ما در الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: با مرکز وی اف اس گلوبال آشنا شوید با ویزای بیومتریک آشنا شوید همه چیز درباره ویزای تحصیلی
تقریبا می توان گفت که بسیاری از افراد این را می دانند که مدرک تافل در کنار مدرک آیلتس، یکی از دو آزمون معتبر زبان انگلیسی در سطح بین المللی است که در بیش از ۱۰ هزار کالج، دانشگاه و موسسه در بیش از ۱۳۰ کشور جهان و مخصوصا کشورهایی که برای تحصیل ایرانی ها بیشتر مد نظر است همچون: استرالیا، کانادا، انگلیس و دیگر کشورهای جهان پذیرفته می شود. به هر حال دیگر بر کسی پوشیده نیست که ارائه ی مدرک زبان معتبر امروزه تبدیل به یکی از شروط مهم و اصلی پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور برای افراد علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور است. حال در میان دایره ی بزرگ و وسیع آزمون های زبانی که برگزار می شود، تعدادی از آن ها در سطح بین المللی دارای اعتبار بسیار زیادی هستند و توسط دانشگاه های بزرگ جهان مورد پذیرش هستند و در بازه های مختلف آن ها این مدارک را دارای اعتباری بسیار زیاد می دانند.
حال در این میان، آزمونی به نام آزمون تافل (TOEFL) که یک آزمون استاندارد بین المللی است، برای سنجش توانایی زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی زبان به وجود آمده است و بر طبق آمارهایی که از سراسر جهان به دست آمده است؛ مدرک تافل به عنوان پذیرفته شده ترین، محبوب ترین و مطمئن ترین آزمون زبان انگلیسی از دیدگاه متقاضیان محسوب می شود که امکانات بیشتری را به آن ها می بخشد و از این رو افرادی که طالب شرکت در آزمون دریافت این مدرک هستند و می خواهند که آن را داشته باشند در سراسر جهان و علی الخصوص ایران بیشترین خواهان را دارد.
به همین خاطر همه ی ما بسیار در خیابان ها تابلوها و تبلیغات دیجیتال و کاغذی بسیری را دیده ایم که موسسات و مراکز آموزشی را معرفی می کنند که آموزش های مربوط به این آزمون و اعطای این مدرک بین المللی را کرده اند.
حال سوال اول و پایه ای که پیش می آید این است که مدرک تافل چیست؟ واژه ی تافل کوچک شده ی Test of English as a Foreign Language به معنای امتحان زبان انگلیسی و خارجی می باشد. تافل در واقع آزمونی بین المللی برای سنجش دانش زبانی افرادی است که توسط موسسه ی ETS در بیشتر نقاط جهان و در سراسر این کره ی خاکی برگزار می شود.
در واقع مطابق با سال ۱۹۶۲ میلادی، شورایی با حضور نمایندگان ۳۰ کشور مختلف در سراسر جهان و موسسه های خصوصی مختلفی برای بررسی مشکل سنجش دانش زبانی دانشجویان خارجی که علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های خارجی و علی الخصوص آمریکایی بودند، تشکیل شد.
پس از این جلسه و در نتیجه آن، تصویب اجرای آزمون تافل برای سال تحصیلی ۱۹۶۴-۱۹۶۳ الزامی شده بود. به این ترتیب، نخستین آزمون تافل در مرکز زبان شناسی در آمریکا و زیر نظر یکی از اساتید بزرگ زبان شناسی کاربردی در دانشگاه استانفورد به نام پروفسور دکتر چارلز فرگوسن طراحی شد و در سال ۱۹۶۴ توسط انجمن ملی زبان آمریکا نیز برگزار شد.
پس از اجرای اولین آزمون، در سال ۱۹۶۵بود که بُرد تخصصی برگزاری آزمون های ورودی یا به اصطلاحی دیگر Modern Language Association و موسسه ی ای تی اس (ETS) مسئولیت برگزاری آزمون تافل را عهده دار شد. البته در طی این سال ها و از سال ۱۹۷۳میلادی به بعد این دو موسسه در طی توافقی دو جانبه، کارشناسان مرکز خود را برای برگزاری آزمون در سایر کشورهای متقاضی اعزام کردند.
در نهایت موسسه ی ETS نیز آزمون را طبق رهنمودهای برد تخصصی تافل برگزار می نمود. برگزاری آزمون و اعطای مدرک تافل به واجدین شرایط از سال ۱۹۶۴ تا به امروز روند صعودی داشته و طبق آمار منتشر شده در حدود ۳۵ میلیون نفر تا به حال در این آزمون شرکت کرده اند. همچنین، مدرک تافل در ۱۰ هزارموسسه در ۱۵۰ کشور جهان نیز معتبر و در نهایت مورد پذیرش است.
برگزاری آزمون تافل به چه صورتی است؟
شیوه های برگزاری این آزمون متفاوت است و تنها به یک شیوه محدود نمی شود. در واقع، آزمون تافل به ۲ شیوه ی کاغذی و آنلاین برگزار می شود. البته شیوه برگزاری امتحان به صورت کاغذی و کتبی که به اصطلاح به آن TOEFL pbt نیز می گویند، از ژوئیه ی سال ۲۰۱۷ در اقصی نقاط دنیا منسوخ شد و در اقصی نقاط جهان به شکل آنلاین و اینترنتی که اصطلاحا به آن تافل آی بی تی TOEFL ibt می گویند، برگزار می شود.
البته این آزمون تا به سال ۲۰۰۶ میلادی نوع سومی هم به نام تافل کامپیوتری یا همان سی بی تی (cbt) برگزار می شد. حال می خواهیم تا تنها نوع موجود از برگزاری آزمون تافل را برای شما مورد بررسی قرار دهیم. تافل اینترنتی از اواخر سال ۲۰۰۵ میلادی در ۵ کشور آمریکا، کانادا، آلمان و ایتالیا معرفی و اجرا شد و از یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۶ میلادی در سراسر جهان اجرا شد و به تدریج جایگزین دو روش کامپیوتری و کاغذی شد.
در ابتدا به دلیل نبود امکانات اجرایی لازم داوطلبان باید تا ماه ها در لیست انتظار قرار می گرفتند، ولی در حال حاضر این آزمون در بازه های زمانی ۱ تا ۴ هفته ای در بسیاری از کشورها برگزار می شود. در این روش برخلاف روش های برگزاری قدیمی آزمون تافل که بیشتر تأکید آن بر روی گرامر بود، تمامی مهارت های زبانی را پوشش می دهد.
آزمون چند هفته یک بار برگزار می شود و دریافت نتیجه برای داوطلب تنها ۲ هفته طول خواهد کشید. توجه داشته باشید که این آزمون نمی تواند بیشتر از یک بار در هفته برگزار شود. البته باید دقت کرد که ممکن است یک یا چند بخش به صورت طولانی تر از حد معمول ارائه شود. در نتیجه به این صورت مشخص نیست که کدام بخش از سؤال ها واقعاً تصحیح شده اند و جزو نمره در نظر گرفته می شوند. به یاد داشته باشید که انتخاب سوالات این آزمون تقریباً به صورت تصادفی می باشد.
باید بدانید که این آزمون در مدت ۴ ساعت برگزار می شود و از ۴ بخش مختلف نیز تشکیل شده است و هر بخش از آن به یکی از مهارت های زبانی داوطلب مورد نظر را می سنجد. این مهارت ها عبارتند از:
- نوشتار: Writing در آزمون تافل، برای سنجش مهارت نوشتاری داوطلبان است و در ۲ سوال مطرح می گردد. مدت زمان این بخش ۵۰ دقیقه است و نمره ۱ تا ۱۶ محدود، ۱۷ تا ۲۳ نسبتا خوب و ۲۴ تا ۳۰ خوب محسوب می گردد.
- گفتار: Speaking دارای ۶ بخش است که ۲ سوال به صورت مستقل مرتبط به مهارت گفتاری و ۴ سوال ترکیبی از مهارت های گفتاری یا دیگر مهارات زبانی است.
- شنیدار: listening در آزمون تافل دارای ۶ تا ۹ متن است که هر کدام ۳ تا ۵ دقیقه طول می کشند. مدت زمان این بخش بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است و نمره بین ۰ تا ۱۳ ضعیف، ۱۴ تا ۲۱ متوسط و ۲۲ تا ۳۰ عالی محسوب می شود.
- خواندن: Reading نیز از ۳ یا ۴ متن مختلف تشکیل می شود و هر بخش معمولا دارای ۷۰۰ کلمه است. مدت زمان این بخش بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه است و نمره هایی بین ۰ تا ۱۴ ضعیف، ۱۵ تا ۲۱ متوسط و ۲۲ تا ۳۰ عالی محسوب می شود.
در آزمون تافل هر نمره ای که متقاضی از هر یک از بخش ها کسب می نماید، بین ۱ تا ۳۰ است و مجموع نمرات این آزمون ۱۲۰ می باشد. کسب نمره ی ۷۹ یا ۸۰ در این آزمون معادل ۵۵۰ آزمون کاغذی شناخته می شود که برای ورود به اکثر دانشگاه ها در مقطع تحصیلات تکمیلی برای متقاضیان مورد نیاز می باشد.
در این آزمون قبولی یا مردودی وجود ندارد و مدرک آن تا ۲ سال دارای اعتبار است. همچنین، محدودیتی برای دفعات شرکت در این آزمون نیز وجود ندارد. توجه داشته باشید که حداقل فاصله ی مجاز برای ثبت نام مجدد در آزمون ۱۲ روز است.
نکته ی دیگری که قابل توجه است این است که نمره دهی آزمون خارج از مراکز برگزاری و توسط شبکه ای متمرکز انجام می شود. جالب است بدانید که معمولا فرد تصحیح کننده با ملیتی متفاوت از ملیت داوطلب انتخاب می شود. ضریب خطای این افراد بسیار پایین است و هویت آن ها نیز کاملا محرمانه است.