تاریخ و معماری دیوار چین (بخش دوم)

دیوار چین

آشنایی با دیوار چین

به عقیده تاریخ نویسان و باستان شناسان دوران جدید، دیوار چین زمانی جزء عجایب هفتگانه جهان بوده است. این اژدهای خفته در دل کوهستان روزگاران درازی را سپری کرده و ساخت آن نیز سالیان سال به طول انجامیده است. جالب این است که با وجود سلاطین و امپراطوران زیادی که بر این سرزمین حکم فرما بوده اند، این دیوار عظیم با متحمل شدن فراز و نشیب های بسیار، همچنان به قوت خود باقی مانده است. در این مطلب قصد داریم آنچه را که در طی سالیان دراز بر این بنای تاریخی کهن گذشته است برای تان بازگو کنیم تا هنگام بازدید از این جاذبه توریستی بدانید این بنای کهن چه روزگارانی را به خود دیده است. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از دیوار چین بدانیم.

مطالب مرتبط:
تاریخ و معماری دیوار چین (بخش اول)
نقش دیوار چین در گردشگری

تاریخچه دیوار چین

بدون شک پروژه ساخت دیوار چین از بلند پروازانه ترین تصمیماتی بود که امپراطور شین هوانگ در طول حکومتش (۲۵۹ تا ۲۱۰ قبل از میلاد ) اتخاذ کرد. او دستور داد تمامی دیوار های میان شهرها برداشته شود و تنها دیوارهای مرزی شمالی بر جایشان بمانند. نمی توان دقیقا اشاره کرد که دیوار چین شامل چه شهر و استان هایی می شده اما چیزی که مشخص این است که این دیوار ۹ استان را در بر داشته است و از غرب به جایو گوان ( استان گانسو ) و از شرق به ساحل رود یالو جیان (استان لیائونینگ) امتداد یافته بود.
پس از مرگ چین شی هوان و سقوط سلسله چین ( Qin ) برخی مناطق دیوار به تدریج رو به زوال رفت و چندین قبیله شمالی که قوی ترینشان سلسله وی ( Wei dynasty ) بودند در حدود سال ۳۸۶ تا ۵۳۵ میلادی توانستند بر چین نفوذ کرده و بر این سرزمین حکومت نمایند. این سلسله پس از رسیدن به قدرت برای جلوگیری از حمله ی قبایل دیگر به تعمیر و بازسازی قسمت های زیادی از دیوار پرداختند.
قبایل و سلسله های زیادی در چین بر کیفیت این دیوار اثرگذار بودند. به عنوان مثال پادشاهی بی چی ( Bei Qi ) (حکومت بین سال های ۵۵۰ تا ۵۷۷ میلادی )  ۱۴۴۸.۴۰۶ کیلومتر طول دیوار را افزایش داد، سلسله سوئی (بین سال های ۵۸۱ تا ۶۱۸ میلادی) چندین بار دیوار را مرمت و بازسازی کرد و پس از آن ها حکومت تانگ ( Tang dynasty ) بین سال های ۶۱۸ تا ۹۰۷ میلادی دیوار را بازسازی نمود که در این زمان تقریبا دیوار دیگر به عنوان یک مانع، دشمنان را نمی ترساند. اما این سلسله توانست در جنگی میان قبایل، به دلیل وجود همین دیوار بر دشمن پیروز شود و این امر ابهت از دست رفته را دوباره به این دیوار بازگرداند.
در سال های حکومت سلسله سانگ ( Song dynasty ) در فاصله سال های ۹۶۰ تا ۱۲۷۹ میلادی، چین در معرض خطر حمله قبیله های شمالی لیائو ( Liao )  و جین ( Jin ) قرار داشت. آن ها قسمت های زیادی از دو سمت دیوار را تصرف کرده بودند. در نهایت در فاصله سال های ۱۲۰۶ تا ۱۳۶۸ میلادی، پادشاه قدرتمند یوان ( Yuan ) از سلسله مغول قسمت های زیادی از آسیا، اروپا و چین را به تصرف خود در آورد و پس از آن دیوار چین عمدتاً به منظور محفوظ نگه داشتن بازرگانان و کاروان های مسافرتی مورد استفاده قرار می گرفت.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟