تعداد بسیار زیادی از میراث ثبت شده در یونسکو را در قاره پهناور آسیا خواهید یافت.
از مناظر طبیعی دیدنی گرفته تا بناهای باور نکردنی ساخته ی دست بشر. در این قاره شاهد تنوع بی نظیری از فرهنگ، ادیان و … خواهید بود. پس در ادامه با الی گشت همراه باشید تا نمونه هایی از بهترین آثار ثبت شده یونسکو در قاره آسیا را مرور کنیم.
مطالب مرتبط: دیدنی ترین پارک های ملی اروپا دیدنی هایی در جنوب شرق آسیا
میراث جهانی یونسکو (World Heritage Sites) هر ساله تعدادی از بی نظیر ترین مکانهای فرهنگی یا طبیعی را همچون ساختمان ها، معابد,جنگل ها و … را انتخاب می کند. بر اساس این کنوانسیون، آثار قرار گرفته در این لیست متعلق به کلیه مردم، نژادها و فرهنگ هاست و دولت ها موظف خواهند بود تا از این آثار ارزشمند حفاظت کنند.
حدود ۲۰۰۰ سال پیش در فیلیپین ، شالیزارهایی پلکانی فوق العاده زیبایی توسط بومیان منطقه در دل منطقهی Cordillera و در دامنهی کوه ایفوگائو بوجود آمده است. موردی که باعث شگفتی در ساخت این شالیزارها شده است استفاده از سیستم آبیاری پیچیده است که دانش آن از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و از آنجاییکه این با کمک دست و کمترین امکانات ممکن ایجاد شده است به عنوان یکی از شگفت انگیزترین پروژه های کشاورزی در جهان شناخته می شود. در کنار شالیزارهای پلکانی بانائو، ۷ شالیزار دیگر در آن منطقه می توان یافت و این نشان دهنده درآمدزایی بالای این صنعت است. جالب اینحاست که این مزارع ۱۵۰۰ متر از سطح دریا بالاتر هستند و تورهای بازدید از این مزارع و آشنایی با بومیان منطقه از رونق خاصی برخوردار است.
-
شالیزارهای پلکانی بانائو (Banaue)، فیلیپین
این شالیزارهای پلکانی شگفتانگیز، ۲۰۰۰ سال پیش در دامنهی کوه ایفوگائو ((Ifugao)) در منطقهی Cordillera توسط اجداد ساکنان بومی منطقه، ایجاد شدهاند. این شالیزارهای سنگی و گلی از یک سیستم آبیاری پیچیده بهره میبرند. دانش ساخت این مزارع پلکانی، قرنها از نسلی به نسل دیگر تا به امروز منتقل شده است. این شالیزارهای پلکانی به عنوان «یکی از شگفتانگیزترین پروژههای کشاورزی جهان» در دنیا شناخته میشوند. ظاهرا برای ساخت این مزارع از کمترین وسیله استفاده شده است و بیشتر آن را با دست ایجاد کردهاند. این مزارع، ۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارند. اهالی این منطقه تا امروز به کشت برنج و سبزیجات در این مزارع مشغول هستند. گردشگری در این منطقه یکی از صنعتهای مهم و درآمدزا است. بازدید از مزارع و آشنایی با قبایل محلی از مهمترین تفریحات گردشگران این منطقه است. علاوه بر شالیزارهای پلکانی بانائو، ۷ شالیزار مشابه دیگر در این محدوده وجود دارد. در یکی از این شالیزارها به نام شالیزار Mayoyao، یک نوع کمیاب و اورگانیک از برنج به نام tinawon کشت میشود.
-
آتشفشانهای کامچاتکا (Kamchatka)، روسیه
با نگاهی به شبه جزیره کامچاتکا در کشور روسیه شاهد آتشفشان های فعال بسیاری خواهید بود.همچنین تنوع زیستی این منطقه که در میان اقیانوس آرام در سطح وسیعی از این کره خاکی گرفته به جذابیت آن افزوده است.از جاذبه های طبیعی این منطقه می توان به دریاچه ها، نواحی ساحلی، رودها و … اشاره کرد. رود کامچاتکا و درههای اطراف آن میزبان ۱۶۰ آتشفشان بصورت کمربندی هستند که اکنون ۲۹ تا از این آتشفشان ها فعال هستند. آتشفشان کلیوچوسکایا سوپکا با ۴۷۵۰ متر ارتفاع، بلندترین آتشفشان فعال کامچاتکا است.
-
آنگکور (Angkor)، کامبوج
یکی از مهمترین سایتهای باستانشناسی جنوب شرقی آسیا، پارک باستانشناسی آنگکور است که معابد، کانالهای آبیاری و راههای ارتباطی متعددی بین پایتختهای امپراطوری خمر (Khmer) از قرن نهم تا پانزدهم را در خود جای داده است. شاخصترین بنای موجود در این مجموعه، معبد آنگکور وات (Angkor Wat) است که با عنوان بزرگترین بنای مذهبی دنیا که قدمت آن به اوایل قرن دوازدهم برمیگردد، شناخته میشود. آنگکور وات که مهمترین جاذبهی گردشگری کامبوج است، نشان ملی این کشور نیز به شمار میآید و طرح آن روی پرچم کامبوج نقش بسته است. این معبد در میان جنگلهای منطقهی سیم ریپ (Siem Reap) با بلوکهای ماسهسنگی ساخته شده است که از کوه مقدس Phnom Kulen به این منطقه منتقل شدهاند. این مجموعهی مذهبی، مساحتی معادل ۱۶۲۶۰۰۰ مترمربع را در بر میگیرد. سبک معماری خمر در بنای این معبد به وضوح قابل مشاهده است. علاوه بر سبک معماری ویژهی این معبد، دکوراسیون و تزیینات آن بسیار جالب توجه است. روی دیوارهای بخشهای مختلف این معبد، تصاویری از اسطورهها و افسانههای مذهبی نقش بسته است.
-
خلیج ها لونگ (Ha Long)، ویتنام
خلیج ها لونگ به معنای اژدهای نزولکرده، خلیج کوچکی واقع در شمال شرقی ویتنام است. در آبهای زمردین این خلیج، هزاران جزیره و کارست سنگ آهکی در شکلها و اندازههای گوناگون سر بر آوردهاند و با جنگلهای بارانی پوشیده شدهاند. بیش از ۱۶۰۰ جزیرهی کوچک و بزرگ در این خلیج وجود دارد که یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری مشهور در دنیا هستند. خلیج ها لونگ مساحتی در حدود ۱۵۵۳ کیلومترمربع دارد. سنگ آهکی که در این خلیج وجود دارد در طول ۵۰۰ میلیون سال و تحت شرایط و محیطهای گوناگون شکل گرفته است. همچنین تکامل کارستهای خلیج ها لونگ در طی ۲۰ میلیون سال و تحت تأثیر آب و هوای مرطوب گرمسیری روی داده است. در سال ۲۰۰۹، بنیاد عجایب هفتگانهی نوین این خلیج را در فهرست نامزدهایش به عنوان یکی از عجایب هفتگانه طبیعت اضافه کرد. خلیج ها لونگ زیستگاه ۱۴ گونهی گیاهی بومی و ۵۰ گونهی جانوری بومی است. طبق پژوهشهای تاریخی انجام شده، انسان پیش از تاریخ، در حدود دهها هزار سال پیش در این منطقه زندگی میکرده است.