بهترین مسیرهای طبیعت گردی در گالاپاگوس

جزایر گالاپاگوس

جزایر گالاپاگوس

در ۹۷۲ کیلومتری غرب کشور اکوادور جزایری بی نهایت زیبا به نام مجمع الجزایر گالاپاگوس قرار گرفته است. این مجمع الجزایر از ۵ جزیره ی اصلی به نام های ایزابلا، فرناندینا، سان کریستوبال، سان سالوادور و سنتاکروز تشکیل شده است و جز عجایب طبیعی دنیا محسوب می شوند.. جزایر گالاپاگوس طبیعتی خیره کننده و منحصر بفرد دارند و دقیقا به خاطر همین موضوع هم مشهورند. با الی گشت همراه باشید تا این جزایر شگفت انگیز را بیشتر بشناسید.

مطالب مرتبط:
بهترین مسیرهای طبیعت گردی در دبی
حدس می زنید بهترین حیات وحش دنیا در کدام کشور باشد؟

یکی از دلایلی که باعث شده تا جزایر گالاپاگوس تا این اندازه مشهور شود، گونه های کمیاب و نایاب گیاهی و جانوری آن است  و از آن جا که منطقه ای دور افتاده است، از دست بشر و یغما و غارت او در امان بوده است. همین موضوع باعث شده تا گونه های متنوع گیاهی و جانوری در جزایر گالاپاگوس به وجود بیایند، رشد کنند و به حیاتشان ادامه بدهند.

حیات دریایی گالاپاگوس فوق العاده است و برای مثال انواع پرنده های دریایی، فلامینگوها، نهنگ ها و کوسه ها در آب های آن زندگی می کند. پوشش های گیاهی ای که در زیر آب هستند خارق العاده اند و ماهی های بومی ای که در آب هایش زیست می کنند هم بسیار متنوع هستند و همین موضوع باعث شده تا گالاپاگوس به عنوان یکی از عجایب آبی معرفی شود.

به غیر از دور از دسترس بودن جزایر گالاپاگوس، عامل دیگری که باعث شده تا این جزایر از نظر پوشش گیاهی و جانوری متنوع و منحصر بفرد باقی بماند، آب و هوای آن است. هوای این منطقه در دسته ی آب و هواهای گرم و خشک قرار می گیرد. این جزایر فقط ۲ فصل دارند که در ۲ فصل به طور تقریبی درجه ی هوا حدود ۱۶ درجه ی سانتیگراد و در ۲ فصل دیگر، دمای هوا ۲۸ درجه ی سانتیگراد است که این دماها برای زندگی گونه های مختلف گیاهی و جانوری جز بهترین دماها محسوب می شود.

نحوه ی شکل گیری جزایر گالاپاگوس در اثر فوران های آتشفشانی بوده است که البته در تعدادی از جزایر گالاپاگوس هنوز هم این آتش فشان ها فعال هستند. گالاپاگوس را به نام مجمع الجزایر کولون هم می شناسند چرا که در سال ۱۹۸۲، به افتخار کریستوف کلمب، به نام او نامگذاری شدند.

اگر چه این جزایر تحت حفاظت شدیدی قرار دارند و از نظر مالی هم به آن ها به بهترین شکل ممکن رسیدگی می شود اما هنوز هم نمی توان گفت که اکو سیستم گالاپاگوس به طور کامل در امنیت است. البته این تهدیدها بیشتر از طرف خود موجودات و حیواناتی است که در این منطقه زندگی می کنند. برای مثال گونه ای از گیاهان خاص توسط گاو ها و بزهای وحشی این جزیره خورده می شوند  در نتیجه در خطر انقراض قرار گرفته اند.

در چند سال گذشته هم جزایر گالاپاگوس به عنوان میراث جهانی یونسکو معرفی شدند. حالا که اهمیت این جزایر برای دنیا معلوم شده است، تلاش ها برای حفظ این عجایب طبیعی دنیا بیشتر شده است تا بتوان از اکوسیستم آن به خوبی نگهداری کرد و از خطر نابودی آن جلوگیری شود.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز