سفر دریایی یکی از هیجانانگیزترین و متفاوتترین راههای سفر است که در سالهای اخیر طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. در سفر با کشتی علاوهبر سفری جذاب میتوانید زیباییهای دریا و موجودات دریایی را از نزدیک ببینید و چند ساعتی در سکوت دریا زندگی کنید. ایران از جمله کشورهایی است که از سمت شمال و جنوب به دریا دسترسی دارد و همین امر سبب شده تا سفر دریایی از راههای محبوب و پرطرفدار بین مسافرانی باشد که قصد دارند با هزینه کمتری نسبت به هواپیما به کشورهای همسایه سفر کنند. اگر شما هم به سفرهای دریایی علاقهمند هستید در این مطلب با ما همراه باشید تا درباره بندرهای ایران برای سفر دریایی به خارج از کشور بیشتر بدانید.
برای مشاهده جدید ترین قیمت های بلیط هواپیما در سایت الی گشت کلیک کنید:
فهرست مطالب
پایانه های مسافربری دریایی
همانطور که گفتیم ایران از سمت شمال و جنوب دارای مسیرهای دریایی است و با ۱۲ کشور مرز آبی دارد. به همین دلیل پایانههای مسافربری دریایی در بندرهای جنوبی و شمالی ایران وجود دارد که در گذشته به کشورهای همسایه مثل آذربایجان، کویت، امارات، بحرین، عمان، قطر، روسیه، عراق، قزاقستان و ترکمنستان از طریق مسیر دریایی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر سفر دریایی فراهم بود. در حال حاضر ۱۱ بندر تجاری در ایران فعالیت دارد که در هفت استان ایران که دارای مرز آبی با کشورهای همسایه هستند قرار دارند و فقط از تعدادی از بنادر سفر دریایی انجام میگیرد.
بنادر شمال کشور:
از شمال کشور سه بندر نوشهر، بندرانزلی و ترکمن به کشورهای همسایه مثل آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان و روسیه مسیر دریایی فراهم است.
بنادر جنوب کشور:
از بنادر جنوبی کشور مثل بندرعباس (شهید رجایی و شهید باهنر) به امارات، بندرلنگه به دبی، بوشهر به قطر و خرمشهر به عراق و کویت و از چابهار به عمان سفر دریایی امکانپذیر است.
به غیر از این بنادر تعدادی بندر چند منظوره هم در سواحل شمالی و جنوبی کشور قرار دارد که به صیادی و بارگیری اختصاص دارند و تعدادی از بنادر هم فاقد پایانه مسافربری هستند و بیشتر در زمینه تجاری و حمل بار مسافران فعالیت میکنند.
در حال حاضر از کدام بنادر میتوان به خارج از کشور سفر کرد؟
سفرهای دریایی در حال حاضر فقط از سه بندر به دو کشور امارات (دبی و شارجه) و کویت انجام میگیرد.
تا چند سال پیش سفر دریایی از بندرهای ایران به تمام کشورهای همسایه امکانپذیر بود اما به دلیل کاهش تقاضا، کشتیهای مسافربری در مسیرهای آذربایجان، روسیه، بحرین، قطر و سایر کشورها لغو شدند و در حال حاضر فقط دو مسیر پر تقاضا برای دبی، شارجه و کویت فعال هستند. همچنین در بعضی اوقات در ماه محرم بسته به موقعیت و زمان سفر دریایی از خرمشهر به بصره عراق برای سفر زائران کربلا انجام میشود.
سفر با کشتی از بندرهای ایران
سفر با کشتی از بندرهای ایران در مسیر بندرعباس (بندر شهید باهنر) به شارجه، بندرلنگه به دبی و بندر خرمشهر به کویت توسط کشتیرانی والفجر و فتحالمبین انجام میگیرد. در گذشته سفرهای دریایی از خلیج فارس و دریای خزر به کشورهای بحرین، قطر، عمان و آذربایجان انجام میشد که در حال حاضر به دلیل میزان پایین تقاضا کشتیهای مسافربری این خطوط لغو شده است و در حال حاضر فقط به دو کشور از ۱۲ کشور که دارای مرز آبی با ایران هستند امکان سفر دریایی وجود دارد.
مدارک لازم برای سفر خارجی با کشتی
در سفر خارجی با کشتی هم مانند سفر با هواپیما باید تمام مدارک مورد نیاز برای سفر خارجی را از قبل تهیه کرده و در گمرک اسکله تحویل ماموران بدهید. از مهمترین مدارک لازم برای سفر خارجی با کشتی داشتن پاسپورت معتبر و اخذ ویزای کشور مقصد در صورت نیاز به روادید است. همچنین تهیه بلیط کشتی از طریق آژانسهای کشتیرانی والفجر یا فتحالمبین یا آژانسهای مسافرتی و پرداخت عوارض خروج از کشور و ارائه مدارک آن هنگام سوار شدن به کشتی ضروری است.
ایرانگردی را از این شهرها شروع کنید! این مقاله جذاب را از الی گشت بخوانید.
رزرو بلیط کشتی
برای رزرو بلیط کشتی بهتر است چند روز قبل از سفر بلیط خود را از شرکتهای کشتیرانی یا آژانسهای مسافرتی که در امر رزرو بلیط کشتی فعالیت دارند تهیه کنید یا از آژانسهای مسافرتی بندرهای ایران که قرار است از آنجا به سفر دریایی بروید بلیط خود را رزرو کنید.
اگر در تابستان قصد سفر با کشتی به یکی از کشورهای امارات یا کویت را دارید بهتر است از قبل بلیط رفت و برگشت خود را رزرو کنید، چون در تابستان تعداد مسافران برای سفرهای دریایی افزایش مییابد و ممکن است در زمان موردنظر موفق به پیدا کردن بلیط نشوید و اگر سفری ضروری ندارید بهتر است در سایر فصلها که تعداد گردشگران کمتر است به سفر بروید. برای تهیه بلیط کشتی میتوانید به صورت حضوری یا غیرحضوری از طریق سایتهای کشتیرانی اقدام به تهیه بلیط کشتی کنید.
هنگام تهیه بلیط به صورت اینترنتی بعد از وارد شدن به سایت شرکت کشتیرانی موردنظر ابتدا کشوری که قصد سفر به آن را دارید انتخاب کنید، بعد از آن تاریخ حرکت کشتی را انتخاب کرده و نوع کشتی که معمولا کشتی مسافربری درجه دو است را انتخاب کنید و اگر قصد بازگشت با کشتی را دارید بلیط دوطرفه رفت و برگشت را انتخاب کرده و مشخصات خود و همراهان را در سایت درج و بلیط را رزرو کنید.
نکات مهم هنگام سفر دریایی به امارات و کویت
- مدت زمان سفر دریایی از بندرعباس به شارجه حدود ۱۲ ساعت و مدت زمان سفر از خرمشهر تا کویت ۵ ساعت است که برای سفر در این مسیرها از کشتیهای مسافربری استفاده میشود، اما برای سفر از بندرلنگه به دبی میتوانید از شناورهای تندرو یا کشتی مسافربری استفاده کنید که مدت زمان سفر با شناورهای تندرو ۵ ساعت و کشتی مسافربری ۷ تا ۸ ساعت است.
- قبل از رزرو بلیط کشتی بهتر است میزان مسافت و هزینه را از قبل حساب کنید، چون در بعضی مواقع هزینه سفر با کشتی با هواپیما برابری دارد و از نظر اقتصادی و زمانی مقرون بهصرفه نیست.
- داشتن پاسپورت معتبر و ویزای یک ماهه برای سفر دریایی الزامی است.
- هنگام سفر با کشتی از بندرهای ایران نکات ایمنی و بهداشتی را حتما رعایت کنید، تا از بروز حوادث ناگوار جلوگیری شود.
- به این نکته توجه داشته باشید که چند ساعتی را قرار است در کشتی بگذرانید، پس بهتر است لوازم مورد نیاز در این چند ساعت را در دسترس داشته باشید.
- بهتر است حداقل ۴ ساعت قبل از حرکت کشتی به اسکله بروید و حضور خود را به ماموران اسکله اعلام کنید تا تشریفات گمرکی را در زمان مناسب به پایان برسانید.
جمع بندی درباره بندرهای ایران
سفرهای دریایی در حال حاضر یکی از راههای هیجانانگیز برای سفر به خارج است که به دلیل ارزانتر بودن آن نسبت به هواپیما مورد توجه گردشگران بسیاری قرار گرفته است. کشور ایران هم به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد از جمله کشورهایی است که از شمال و جنوب دارای مرز آبی با ۱۲ کشور همسایه است که پرطرفدارترین آنها کشورهای امارات و کویت هستند و به راحتی میتوان از طریق بندرهای ایران به این کشورها سفری مقرون به صرفه و متفاوت داشته باشید.
۱ نظرات