بلندترین برج دنیا چطور ساخته شد؟‌

برج خلیفه

از بلندترین برج دنیا بدانید…

داشتن بلندترین برج دنیا همیشه یکی از چالش های کشورهایی است که ساختمان های بلند را به عنوان یکی از شاخص های اصلی توسعه و ثروت و جذابیت خود در نظر می گیرند. مدتی این افتخار و اعتبار نصیب آمریکا بود تا این که کشورهایی مانند مالزی و چین و نظایر آن پا پیش گذاشتند و توانستند با ساختن ساختمان هایی بلندتر گوی رقابت را بربایند. اما در نهایت همین چندین سال پیش برجی از دبی شروع به بلند شدن از زمین کرد که تمام ساختمان های بلند دنیا از آن کوتاه قد تر بودند. برج خلیفه دبی که یکی از برترین جاذبه های گردشگری این امیرنشین به شمار می رود به قدری بلند است که از همه طرف و از فاصله چند مایلی به و خوبی قابل رویت است. بلندترین عمارت جهان، با ۱۶۰ طبقه روی زمین قرار گرفته و قریب به ۹۵۰ پا بلند تر از مرکز تجارت جهانی در منهتن است که زمانی بزرگترین برج روی زمین بود. مهم نیست که در کدام قسمت شهر قرار داشته باشید، به هر حال نمی توانید هنگام شب از تماشای نمای شیشه ای این برج درخشان که بر فراز شهر چشمک زنان استوار گشته است فرار کنید. یعنی در واقع اگر در دوبی باشید این برج از همه سو خود را به عنوان بخشی از چشم انداز پیش رو به شما تحمیل می کند. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این برج بدانید.

مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به دبی
سوغات دبی چیست؟

برجی با تاریخ نه چندان طولانی

فعالیت‌های اجرایی این پروژه از سال ۲۰۰۴ شروع شد، اما ساختمان این آسمان خراش سوزنی، سرانجام درسال ۲۰۱۰ با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار  افتتاح شد.  در چهارم ژانویه ۲۰۱۰ شیخ محمد بن رشید آل مکتوم، در مراسم افتتاحیه این برج باشکوه حضور به هم رساند و در طی بیانیه ای بر نقش مهم این برج در توسعه گردشگری دوبی تصریح کرد. در این مراسم یک برنامه آتش بازی ده دقیقه ای در برج خلیفه اجرا شد که در نوع خودش بی نظیر بود.

برج خلیفه چه و یژگی هایی دارد؟‌

این برج  نمونه های مشابه خود وجوه تمایز بسیاری دارد. برخی از وجوه تمایز به کمیت این پروژه مربوط می شد. برای مثال در ساخت این ساختمان قریب به ۱۲ هزار نفر کارگر ساختمانی روزمزد در مجمع ۲۲ میلیون ساعت با هم همکاری کردند. برای این که این ساختمان سرپا بماند یک پی ۱۴۱ متری آن را تا عمق زمین پایین می برد. این ساختمان که نمایش شیشه ای است در واقع یک مشکل بزرگ دارد که آن هم کثیف شدن شیشه هاست البته این مساله از طرف دیگر حسن یک بنا هم هست چرا که شست وشوی مستمر بنای شیشه ای باعث می شود عمارت برج همیشه تازه و تمیز به چشم بیاید و هرگز کهنه و کثیف نشود. در حالی که ساختمان هایی با نمای سنک و سیمان به این شکل نیست. مجموعا ۱۸ واحد خودکار در شیارهای اطراف ساختمان فعالیت می کنند تا همواره شیشه های برج را تمیز کنند و برق بیندازند. تمیز کردن همه ۲۴۰۰۰ پنجره برج، ۴ ماه زمان می برد. اما شیشه پاک کن ها تنها آدم هایی نیستند که جراتشان را بر فراز بلندترین برج سیاره نشان می دهند. در سال ۲۰۱۰ به منظور ساخت فیلم ماموریت غیرممکن، تام کروز به همراه گروه فیلم برداری، برای ضبط کردن صحنه‌ای به یاد ماندنی از آویزان شدن کروز از بالای برج خلیفه به سبک تارزان، به دبی رفتند.
در این صحنه بخصوص بازیگر باید از پنجره به بیرون می پرید و در حالیکه ۱ مایل و نیم بالاتر از شهر دبی در هوا معلق بود در کنار پنجره دست و پا می زد. البته تام به وسیله طناب های مخصوصی که به او وصل شده بود محافظت می شد اما در هر صورت برخلاف سایر هنرپیشه های هالیوودی او این کار به تنهایی انجام داد.
به دلیل ارتفاع زیاد برج خلیفه و چیدمان مصالح به کار رفته در آن (از قبیل آلومینیوم و فولاد ضد زنگ) این برج اغلب مستعد برخورد صاعقه می باشد. در طی این سال ها عکاسان و فیلمبرداران زیادی از لحظه برخورد صاعقه با برج تصاویر دلنشینی ثبت کرده اند که صد برابر، چشم نوازتر از نمایش آب نماها یا تابلوهای تبلیغاتی چشمک زن است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟