کودکی ۱۰ ماهه که ۶۴۲۰ سال پیش در پرو زندگی می کرده است، نجیب زاده ای متعلق به قرن هفدهم، زنی اهل آفریقای جنوبی که روی هر دو دست و بازویش نشانی دارد، زنی که بیماری سل دارد، بچه ای که شرایط بد قلبی دارد و… «مومیایی های جهان» این نامی است که روی بزرگترین مجموعه ی مومیایی هایی گذاشته اند که تا به حال کشف و جمع آوری شده اند. این مجموعه دارای ۴۵ مومیایی و ۹۵ وسیله و صنایع دستی آن هاست که در ۱۵ موزه ای که در ۷ کشور پراکنده شده است، نگهداری می شود. می خواهیم این مجموعه را به شما معرفی کنیم، با الی گشت همراه شوید:
مطالب مرتبط: این کوه عجیب با شما شوخی می کند! رنگین کمان عجیبی که در آسمان برعکس می شود + تصاویر
کودک Detmoldsky: این کودک در واقع اهل پرو است و سنی بین ۸ تا ۱۰ ماه داشته است که چیزی حدود ۶۵۰۰ سال پیش مرده است و این احتمال داده شده است که بر اساس حملات قلبی جانش را از دست داده است. این مومیایی برای موزه نمایشگاه دتمولد در آلمان مدتی قرض گرفته شده است و یکی از قدیمی ترین مومیایی جهان است که هنوز هم موهای آن به خوبی نگهداری شده است…
جزیی از مومیایی های قرون گذشته بودند که در سال ۱۹۹۴ کشف شدند. این مومیایی ها زمانی که کلیسای دومینیکن در حال مرمت بود، پیدا شدند. بدن آنها، خشک و سرد بود اما به دلیل روغن هایی که در فرآیند مومیایی شدن آن ها استفاده شده بود، به خوبی تا به امروز محافظت شده بودند.
در تصویر پایین هم می توانید جسد مومیایی شده دختر این خانواده را ببینید که البته دانشمندان نتوانسته اند سن دقیقی برای او تخمین بزنند، همانطور که می بینید حتی لباس های او به به خوبی محافظت شده است.
جسد مومیایی شده ی پدر این خانواده اورلویتز جوهانز را در این تصویر می توانید بینید.
در این عکس هم می توانید تصویر سی تی اسکن مغز مایکل اورلویتز را ببینید که یکی از برترین مومیایی های جهان است. در واقع موزه ای که مجموعه ی این مومیایی را نگهداری می کند این قابلیت را برای بازدید کنندگان قرار گذاشته است تا بتوانند از طریق میکروسکوپ قسمتی از بدن این مومیایی ها را با دقت ببینند. در زیر میکروسکوپ، بخش هایی از بدن آن ها که به خوبی مومیایی شده است، را می توان با رنگ متمایز دید.
یکی دیگر از برترین مومیایی های جهان که در این مجموعه نگهداری می شود، مومیایی یکی از نجیب زادگان یعنی «بارون ون هولتز» است که به درخواست خانواده اش، قسمتی از بدن او پوشانده است. بارون ون هولتز یکی از اشراف زادگان قرن هفدهم میلادی بوده که به نظر می رسد در جریان یکی از جنگ های آن دوران کشته شده است.
مومیایی بعدی متعلق به خانمی اهل آفریقای جنوبی است که با نشانه ای روی دو دست و صورتش پیدا شده است. محققان هنوز در مورد اینکه این خانم شخص عادی ای بوده یا اینکه دارای مقام و جایگاه خاصی بوده، اختلاف نظر دارند. چون در زمان های گذشته، بیشتر افرادی که دارای مقام اجتماعی و یا سیاسی و مذهبی خاصی بوده اند یا جایگاه ویژه ای در بین مردم داشته اند، مومیایی می شده اند. هر چند که بعضی از خانواده های عادی هم که از مرگ عزیزانشان ناراحت می شده اند، تصمیم می گرفته اند تا آنها را مومیایی کنند، به این صورت می توانستند آنها را به نوعی همیشه در کنار خود داشته باشند.
جالب است بدانید که انسان ها تنها مومیایی های این مجموعه نیستند، سگ ها، میمون ها، مارمولک و جانوران مختلف مومیایی شده ی دیگری هم در این مجموعه دیده می شود. به این میمون نگاه کنید.