باکوی امروز یا ایران دیروز؟ (بخش دوم)

باکو

آشنایی با باکو

حس غریبی در این شهر است. انگار که در ایران خودتان هستید. دریایش که همان دریای خودمان است و هزاران اتفاق تاریخی ایرانی در این سرزمین اتفاق افتاده است. اما در عین حال چیز زیادی از جاذبه های گردشگری، منابع طبیعی و فرهنگ جدیدش نمی دانیم. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر با جاذبه های باکو آشنا شویم.

مطالب مرتبط:
باکوی امروز یا ایران دیروز؟(بخش اول)
گذری در شهر باکو

میدان ملی پرچم

بزرگ ترین میدان باکو، میدان پرچم است که پرچم آذربایجان را با ارتفاع ۱۶۰ متر در میان خود جای داده است. این میدان دقیقا کنار بلوار باکو قرار دارد و نام سابق آن، میدان لنین ( Lenin Square) بوده است .

مسجد بی بی هیبت

بنای بی بی هیبت یک مسجد قدیمی در باکو می باشد که در سال ۱۹۳۶ به طور کلی توسط بلشویک نابود شد. اما از دهه ۹۰ ساخت آن مجددا آغاز شد و در سال ۱۹۹۷ میلادی، بنای کنونی این مسجد افتتاح شد. در این مسجد آرامگاه هایی منتسب به نوادگان حضرت محمد قرار دارد که امروزه مرکز معنوی مسلمانان این خطه و یکی از مهمترین بناهای معماری اسلامی در جمهوری آذربایجان به شمار می رود. بومیان این منطقه، این مسجد را با نام مسجد حضرت فاطمه زهرا نیز می شناسند. مسجد بی بی هیبت، آرامگاه دختر امام هفتم شیعیان، امام موسی کاظم را که می گویند از دست آزار و اذیت خلفا به باکو فرار کرده بود، در خود جای داده است. این مسجد دارای سه گنبد و دو مناره است. نمازخانه مردانه در قسمت جنوب و نمازخانه زنانه در قسمت شمال قرار گرفته است مقبره ها میان آن دو قرار گرفته اند از این مسجد دریای خزر به خوبی پیداست.

برج های شعله

این ۳ برج با ارتفاع بیش از ۱۹۰ متر بلند ترین آسمان خراش باکو محسوب می شود و از تمامی شهر دیده می شود. علت نامگذاری این ۳ برج شباهت آنها به شعله های آتش می باشد. یکی از این برج ها، هتل (Fairmont Hotel )، یکی ساختمان تجاری و دیگری ساختمان مسکونی می باشد. نمای برج های شعله با بیش از ده هزار لامپ LED پر قدرت به صفحات نمایشگر بسیار بزرگی تبدیل شده است و به صورت شعله های آتش نشان داده می شوند که در شب جلوه بسیار زیبایی دارد.

شهر قدیمی

شهر قدیمی درواقع مهم ترین مرکز تاریخی و فرهنگی شهر باکو می باشد. شهر باکو در قدیم محصور در قلعه ای بوده است که قلعه همچنان در قلب شهر باکو به قوت خود باقی است و به همین خاطر به ایچری شهر معروف است. کوچه پس کوچه های این شهر، زیبا و رمانتیک است. بناهای تاریخی از قبل از اسلام تا دوره قاجار را می توانید در این کوچه ها شاهد باشید. بازدید از این شهر را به همه توریست ها توصیه می کنیم. دوربین عکاسی را فراموش نکنید.

مرکز فرهنگی حیدر علی اف

ساخت این نهاد از سال ۲۰۰۷ آغاز شد و تا سال ۲۰۱۲ به طول انجامید. نام این مرکز از نام رهبر ملی آذربایجان که رییس جمهور پیشین آن نیز بوده است گرفته شده است. هدف از تاسیس این مرکز، شناسایی فرهنگ، هنر، زبان و تاریخ این کشور به تمام جهانیان می باشد. به همین دلیل این مرکز با موسساتی که در پروژه های علمی، فرهنگی ، ورزشی و سایر زمینه ها در سراسر دنیا فعالیت می کنند مشارکت دارد و درواقع یکی از مراکزی است که برای برگزاری نشست ها و نمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟