استان تهران همواره برای گردشگران گزینه ای بسیار مناسب و محبوب به شمار می رود، چرا که در این کلان شهر بزرگ شما دستتان برای گردش باز است، چه بخواهید به طبیعت بروید و چه بخواهید به سمت جاذبه های تاریخی و هیجان انگیز بروید گزینه های متعددی روبرویتان است. با توجه به این که به فصل تابستان نزدیک می شویم، در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت می خواهیم درباره باغ موزه نگارستان تهران که یکی از زیباترین باغ های پایتخت است صحبت کنیم. این مجموعه ی تاریخی دارای گالری های هنری، رستوران، کافه و فضای باز سرسبزی است که برای گذراندن ساعات عصر شما گزینه ی بسیار خوبی به شمار می رود. در ادامه همراه با ما باشید تا بیشتر درباره باغ موزه نگارستان تهران اطلاعات لازم را داشته باشید.
مطالب مرتبط: بهترین و لذیذترین کباب را در تهران کجا بخوریم؟+ آدرس بزرگترین مرکز خرید خاورمیانه، ایران مال تهران بازی فوتبال حبابی، تفریحی متفاوت برای تهرانی ها
همانطور که در بالا گفتیم، باغ موزه نگارستان تهران یکی از جاذبه های دیدنی جذابی است که برای گذراندن یک روز تفریحی بسیار مناسب محسوب می شود. این باغ موزه علاوه این که ارزش تفریحی دارد، جز بناهای تاریخی کشور هم نیز محسوب می شود و به عبارتی می توانید با یک تیز دو نشان نیز بزنید. گالریهای نقاشی و هنری اغلب در فضاهایی متفاوت برپا میشوند که شوق بازدید از آثار هنری را در چنین فضایی دو چندان میکنند. یکی از زیباترین گالریهای نقاشی که در تهران میتوان دید، آثار کمالالملک و شاگردانش در باغ موزه نگارستان است.
یکی از جذاب ترین باغ موزه های ایرانی، باغ نگارستان در میدان بهارستان است. این باغ موزه علاوه بر جذابیت های طبیعی که در خود دارد موزه از آثار کمال الملک را هم در خود جای داده است که می توانید در کنار راه رفتن در زیر سایه درختان سری هم به این موزه بزنید و از آثار هنری آن دیدن کنید. جالب است بدانید که باغ نگارستان به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد و از همین رو هم از لحاظ تاریخی و هم از لحاظ هنر معماری و موقعیت قرار گیری بسیار حائز اهمیت و ارزش می باشد. زمانی که شما وارد این باغ موزه می شوید همان جایی که بلیطتتان را در هنگام ورود به باغ تهیه می کنید یک حوض چند ضلعی و شمعدانی هایی که در دور و بر آن قرار دارد را نیز مشاهده خواهید کرد که در همان ابتدای امر باعث ایجاد یک حال خوب در شما می شوند. در هر گوشه از باغ حوض و آب نما میبینید و آثار هنری بسیار خاص، مثلا در همان راهروی اول در باغ اثری را مشاهده میکنید که هنرمند از کنده درخت خشکیده به چندین پرنده جان داده و زیبایی بینظیری خلق کرده است.
دیگر جاذبه ای که در باغ موزه نگارستان تهران می توانید شاهد آن باشید، موزه مکتب کمال الملک است. این موزه بیش از ۱۳۰ نقاشی داراست که همه از این نقاش هنرمند و شاگردان وی است. قطعا تماشای آثار وی می تواند جذابیت خاص خودش را برایتان داشته باشد.
بعد از گالری کمال الملک می توانید به سمت تالار اسفرجانی در باغ موزه نگارستان تهران بروید؛ در این باغ موزه راهروهای تودرتو و فضای بسیار زیبایی که تالار دارد می توانید قدم بزنید و تابلوهای سوخت و معرفی را خواهید دید که غرق در زیبایی و ظرافت هستند. این تابلوها اثر استاد علی اسفرجانی است که به وصیت ایشان این ۱۸ اثر مینیاتور و معرق چرم به دانشگاه تهران اهدا شده و در حال حاضر در تالار اسفرجانی باغ موزه نگارستان میتوانید آنها را ببینید.
دیگر تالاری که در باغ موزه نگارستان تهران می توانید مشاهده کنید، مجموعه ملک الشعرای بهار است. اسناد دیجیتال، دست نوشتهها، عکس و کتابهای این شاعر بزرگ ایران هم در این تالار وجود دارد.
در یک گوشه از باغ موزه نگارستان تهران در کنار کافه ای که درون این باغ وجود دارد، یک بنا به نام حافظیه وجود دارد که بازدیدکنندگان آن یاد شیراز و مقبره حافظ می افتند. فضای باغ و بنا یادگاری از دوران قاجار است و به دستور فتحعلی شاه قاجار بنا شده است و آنقدر زیباست که میتوان ساعتها در کنار حوضهای فوارهدار و شمعدانیهای آن نشست و خود را مهمان آرامش کرد. با توجه به این که نگاره ها و نقاشی های مختلفی از فتحعلی شاه و درباریان وی در این بنا دیده می شود، این باغ به نگارستان معروف شده است. در دوره حکومت مظفرالدین شاه، اولین مدرسه صنایع مستظرفه به سرپرستی کمال الملک در این محل ساخته شده است و در سال ۱۳۰۷ وزیر فرهنگ ایران باغ نگارستان را به محل دائمی دارالمعلمین عالی نیز اختصاص داده بود.
تالار جهانگیر ارجمند
در انتهای سالن شما می توانید شاهد آثار متفاوتی از نقاشی ها و اسناد و عکس ها خواهید بود که برای اغلب بازدیدکنندگان جذابیتی دو چندان دارد. اینجا تمام چهرههای سرشناس ایرانی حتی سیاست مداران خارجی به شکل مجسمه های کوچک درآمدهاند که همگی هنر دست جهانگیر ارجمند هستند. این مجسمه ها که سهمی کوچکی از اندازه اما سهم بزرگی از هنر برده اند نتیجه ۵۰ سال تلاش این استاد هستند که به باغ موزه نگارستان اهدا شده است.
نمیشود تا باغ موزه نگارستان رفت و از آثار خیرهکننده و سبک متمایز منیر فرمانفرمائیان دیدن نکرد. فرمانفرمائیان تنها هنرمندی است که در ۴۰ سال اخیر از ترکیب آینهکاری، اشکال هندسی و نقشمایهها و نقاشی پشت شیشه برای خلق آثار مدرن و متفاوت خود استفاده کرده است. آثار این هنرمند در مراکز هنری مطرح دنیا مانند موزه هنر مدرن، موزه متروپلیتن و گوگنهام در نیویورک به نمایش درآمده اما برای دیدن این آثار لازم نیست راهی آن سوی آبها شوید کافی است به تالار دائمی منیر فرمانفرمائیان در باغ موزه نگارستان سری بزنید.
به منظور دسترسی به باغ نگارستان تهران می بایست به میدان بهارستان در خیابان شریعتمداری بروید؛ لازم به ذکر است که بگوییم برای رسیدن به این باغ موزه هم مترو و هم اتوبوس شرایط مناسبی را فراهم آورده اند. برای رفتن با مترو از خط ۲ استفاده کنید و در ایستگاه بهارستان پیاده شوید. پس از بیرون آمدن از مترو تابلوی راهنما به سمت باغ نگارستان را خواهید دید، وارد خیابان دانشسرا شوید و بعد از چند دقیقه پیادهروی شما در باغ موزه نگارستان هستید. همانطور که در بالا هم گفتیم این باغ موزه برای گذراندن یک عصر دلنشین در کنار دوستان گزینه ی بسیار خوبی محسوب می شود.
مجموعه موزه ها: از ساعت ۹ تا ۱۸
محوطه باغ: از ساعت ۹ تا ۲۲
کافه و رستوران: از ساعت ۹ تا ۲۲
بهای بلیط ورودی: ۳ هزار تومان
بهای بلیط مجموعههای موزه: ۵ هزار تومان
توجه۱: لازم به ذکر است که بگوییم روزهای دوشنبه مجموعه موزه های باغ تعطیل هستند، اما امکان بازدید از فضای سبز و محوطه باغ نگارستان و کافه و رستوران فراهم می باشد.
توجه۲: برای اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران بلیط ورودی رایگان است و برای سایر گروه های دانش آموزی و دانشجویی با هماهنگی های پیشین و ارائه درخواست کتبی به باغ موزه نگارستان بهای بلیط ورودی شما به نیم بها تغییر پیدا می کند.
آدرس: تهران، میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع
به جرات می توان گفت که بعد از بازدید باغ موزه نگارستان، موزه گردی و گالری گردی گزینه اصلی شما برای گذراندن اوقات فراغتتان می شود. همچنین در صورتیکه تجربه بازدید از باغ موزه نگارستان را داشته اید، حتما با ما و دیگر مخاطبان الی گشت آن را در میان بگذارید.