بازدید از معماری های چشمگیر مساجد استانبول (بخش دوم)

ortakoy-mosque

استانبول به جز جاذبه های مدرنی چون فروشگاه های صاحب نام و رستوران های شیک و مجلل، روی دیگری نیز برای گردشگران دارد.

تاریخ کهن این شهر، سلاطین متعدی که بر این شهر حکمرانی کرده اند و همچنین پیشینه های مذهبی آن باعث شده است این شهر مزین به بناهای مذهبی و آثار معماری چشمگیری شود. گردشگر باید خیلی خوش شانس باشد که بتواند در یک شهر توریستی با هر دو جنبه روبرو شده و از هر کدام بهره شایسته را ببرد. این شهر به طور خاص مساجد زیادی در خود دارد که هر یک از یک فرهنگ، تاریخ و یک سبک معماری در تاریخ سرزمین خبر می دهند. پس اگر به این شهر سفر کردید حتما برنامه بازدید از چند مسجد را در برنامه تان قرار دهید و قبل از آن مطلب حاضر را برای آشنایی بیشتر با این بخش از سفر مطالعه نمایید. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
برج گالاتا سمبل شهر استانبول
مسجد ایاصوفیه، یک شاهکار تاریخی در استانبول

مسجد بایزید ۲  Bayezid II Mosque

مسجد بایزید دوم از قدیمی ترین مساجد استانبول است که در یک  مجموعه عظیم و قرن شانزدهمی در استانبول به چشم می‌خورد. مسجد بایزید دوم در زمان امپراتوری عثمانی ظرف مدت ۵ سال به فرمان سلطان بایزید دوم ساخته شد. این مسجد از گرانیت و مرمر ساخته شد و در کنار گنبد آن دو مناره قرار داده شده است. در معماری مسجد بایزید دوم که یک گنبد مرکزی، چندین نیم گنبد و یک فضای مرکزی برای برگزاری نماز جماعت دارد، از معماری بیزانتینی کلیسا و مسجد ایاصوفیه الهام گرفته شده است. این مسجد در میدان بایزید، در نزدیکی بازار بزرگ استانبول (گرند بازار) و همچنین بقایای باستانی تئودوسیوس قسطنطنیه واقع شده است.

  مسجد ارتاکوی  Ortaköy Mosque

مسجد اورتاکوی که در نزدیکی آب و تنگه بسفر قرار دارد از محبوب ترین مکان‌ ها در نزدیکی بسفر است. این مسجد در قرن نوزدهم و به فرمان سلطان عبدل مسیت اول ساخته شده است. از آنجا که این مسجد درست در جوار پل معروف بسفر قرار دارد، می ‌توانید با بازدید از مسجد ارتاکوی، پیوند میان استانبول جدید و قدیم را نیز مشاهده کنید و مسجد ارتاکوی را در پس زمینه جذابی از پل بسفر به ذهن بسپارید. از آن جا که سلطان عبدل مسیت اول علاقه خاصی به خوش نویسی داشت، دستور داد خطاطی های خارق العاده ای از سقف پرنقش و نگار مسجد ارتاکوی آویزان شود. مسجد ارتاکوی در مجاورت میدان اسله قرار دارد و در اطرافش چندین آبنمای زیبا و کافه دنج و دوست داشتنی به چشم می‌خورد.

 ایا صوفیه کوچک  Little Hagia Sophia

با یک پیاده روی کوتاه از بخش جنوب غربی مسجد آبی، به ایاصوفیه کوچک خواهد رسید. این بنا با گنبد مرکزی اش در دهه ۵۳۰ میلادی ساخته شده است. ای نبنا در واقع یک کلیسای ارتدکس شرقی بوده که وقف سرجیوس و باکوس مقدس شده بود. بنابراین ایا معماری صوفیه کوچک به سبک بیزانتینی است و همان طور که از نامش بر می آید، به مسجد ایاصوفیه نیز شباهت هایی دارد. البته این مسجد پیش از مسجد ایاصوفیه ساخته شده و در واقع برای ساخت مسجد ایاصوفیه از آن الهام گرفته اند. ایاصوفیه کوچک در دوران امپراتوری عثمانی، حدود سال ۱۵۰۰ میلادی به مسجد تبدیل شد.

مسجد رستم پاشا   Rüstem Pasha Mosque

مسجد رستم پاشا واقع در منطقه امینونو در نزدیکی گلدن هورن، در قرن ۱۶ میلادی‌ به سبک معماری عثمانی ساخته شد واقع شده است. مسجد رستم پاشا از مرمر و گرانیت ساخته شده است و همان بدو ورود درخواهید یافت که از چه معماری زیبا و چشمگیری برخوردار است. مسجد رستم پاشا در کنار مسجد سلیمانیه، از نخستین نمونه های شاهکار معماری است که توسط معمار سنان ساخته شده است. رستم پاشا یکی از وزیران مهم سلطان سلیمان بود که در تاریخ از او به نیکی یاد شده است.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز