این کوه های اسرارآمیز، قبرستان اند!

همه ی ما اهرام مصر را می شناسیم، همان مقبره های باستانی که از عجایب و شگفتی های دنیا هستند و خیلی ها هنوز هم به راز ساخت آن ها پی نبرده اند. اما آیا می دانستید که در چین هم یک همچین مقبره هایی وجود دارد؟ البته نه دقیقا شبیه آن اهرامی که در مصر وجود دارد اما محلی ها به آن ها اهرام چین می گویند! مقبره هایی که امروز بعد از گذشت قرن ها ظاهری متفاوت به خود گرفته اند و در نگاه اول شبیه تپه هایی نه چندان بلند به نظر می آیند. این مقبره ها که محل تدفین امپراتوری های چندین قرن قبل هستند امروز در لیست میراث جهانی قرار دارند و یکی از بهترین جاذبه های چین به شمار می روند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره اهرام چین بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
رودخانه لی در چین در فهرست ۱۰ عجایب آبی جهان
تصاویر دیده نشده از داخل شهر ممنوعه در چین!

در ۳۰ کیلومتری غرب شهر مدرن یینچوآن (Yinchuan) یک مجموعه ی باستانی به چشم می خورد، مکانی که چندین مقبره از پادشاهان سلسله ی شیای غربی را در خود جای داده است. این مقبره ها که چینی ها به آن اهرام چین می گویند در زمینی به مساحت ۴۰ کیلومتر مربع در دامنه های شرقی رشته کوه هلان (Helan) قرار دارند. همانطور که از تصاویر این عکس ها مشخص است قبرها تا حدودی شبیه اهرام جادویی و سنگی مصر هستند و از خاک و آجر درست شده اند به طوری که به شکل ستون های بزرگ گلی در آمده اند. با اینکه از این مجموعه امروز فقط ویرانه هایی به جای مانده است اما ارزش بازدید دارد و گردشگران زیادی در سفر به چین از آن دیدن می کنند.

همانطور که گفتیم پادشاهان شیای غربی در این محل دفن شده اند پس شاید بد نباشد کمی درباره سرگذشت این سلسله بدانید تا بازدید از این مقبره ها برایتان جذاب تر شود. سلسله ی غربی شیا بین قرن های ۱۱ و ۱۳ بر سر کار بود تا اینکه به دست فرمانده مغول ها یعنی چنگیز خان از بین رفت. چنگیز خان در واقع با نابودی آن ها از پادشاهان این سلسله انتقام گرفت چون در سال ۱۲۱۹، از یکی از امپراتورهای سلسله ی غربی شیا به اسم آشا تقاضای کمک نظامی کرد تا بتواند به لشکرکشی هایش ادامه دهد  اما آشا درخواست او را نپذیرفت و گفت تقاضای کمک او از دیگران نشان دهنده ی این است که او لیاقت قدرت بیشتر را ندارد. چنگیز خان آنقدر از این فخر فروشی آشا عصبانی شد که قسم خورد روزی این سلسله را از روی زمین پاک کند و سرانجام این کار را هم کرد.

چنگیز خان بعد از حمله و شکست خوارزمشاهیان توجهش را کاملا معطوف به سلسله ی شیای غربی کرد. ارتش مغول توانستند به خط دفاعی دشمن نفوذ کنند و شهرهای شیای غربی را نابود و اهالی اش را قتل عام کنند. در همان زمان بود که پایتخت امپراتوری یعنی شهر یینچوآن سقوط کرد و خیلی زود به طور کامل نابود شد. شدت ویرانی به حدی بود که همه ی نوشته ها و بیشتر آثار هنری فرهنگی و معماری به نابودی کشیده شد. اسناد تاریخی چنان از بین رفته بود که تا قرن ۲۰ هم کسی نمی دانست که چه کسی سلسله ی  شیای غربی را تاسیس کرده است. حتی امروز هم اطلاعات چندانی درباره مردمان تانگوت که موسس این امپراتوری بودند وجود ندارد اما اینکه بعد از این حمله ی سخت، مقبره ی پادشاهان این سلسله چطور سالم مانده مثل یک معجزه می ماند.

هر کدام از این مقبره ها در مجتمعی بسیار بزرگ بودند به طوری که زمینی به مساحت بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع را اشغال کرده بودند و مجموعه ای بزرگ را پدید آورده بودند که با دیوارهای داخلی و خارجی از دیگر بخش ها جدا می شد. حتما در مجتمعی به این بزرگی جاذبه های زیادی وجود داشته، جاذبه هایی مثل برح های ساعت، سکوی تابوت و … که امروز دیگر خیلی از آن ها قابل تشخیص نیستند.

بگذارید کمی درباره معماری این مقبره ها حرف بزنیم؛ درست است که امروز نقش و نگاری بر روی آن ها نمی بینید اما زمانی باشکوه بودند. در واقع این مقبره ها ۵ تا ۷ طبقه دارند که هر کدام از آن ها روزگاری به کاشی های سبز مزین شده است. باستان شناسان معتقدند که گوشه ی تراس ها در گذشته با رنگ قرمز پوشیده شده بود تا با رنگ سبز کاشی ها در تضاد باشد. با این توصیفاتی که این مقبره ها کردیم حتما می توانید تصور کنید که در گذشته چه ظاهر جذابی داشتند.

از آنجایی که امروز چیزی از کاشی کاری های آن ها باقی نمانده در معرض باد و باران قرار گرفته اند و قسمت هایی از آن ها از بین است به طوری که شبیه کوه هایی با خاک های قهوه ای شده اند. اما با همه ی ویرانی هایی که گفتیم خوشبختانه هنوز قسمت هایی از آن مثل برج ها، دیوارها، ستون های سنگی با کتیبه های پادشاهان سلسله های باستانی همچنان به جا مانده است و اطلاعات جذابی را از سلسله ی شیا در اختیار بازدید کنندگان قرار می دهد.

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟