دریاچه ای با سنگریزه های رنگی
پارک ملی گلیشر در ایالت مونتانای آمریکا در مرز کانادا، بیش از ۷۰۰ دریاچه دارد که از بین آن ها ۲۰۰ دریاچه بیش از از ۲ هکتار و ۱۲ دریاچه بیش از ۴۰۰ هکتار بزرگی دارند، مساحتی که برای دریاچه های کوهستانی بسیار عجیب است. در این پارک ملی با دریاچه هایی روبرو می شوید که آب هایی زلال و شفاف دارند. دلیل شفافیت خیره کننده این دریاچه ها، دمای پایین آب در همه روزهای سال است که از رشد پلانکتون ها (جانداران ریز دریایی) جلوگیری می کند. اگر می خواهید درباره این سنگ های رنگی خیره کننده بیشتر بدانید در ادامه الی گشت را همراهی کنید.
مطالب مرتبط: دریاچه های زیبای رنگی در کجاها می توان، رنگین کمانی از سواحل گوناگون را یافت؟
شفافیت آب باعث می شود که هر آنچه در زیر آب وجود دارد را بتوانید به راحتی ببینید. یکی از ویژگی های برجسته بعضی از این دریاچه ها که آن ها را بسیار زیبا و رویایی کرده سنگریزه ها و سنگ های بزرگ رنگی ای است که در زیر آب و در ساحل وجود دارد. این سنگ های رنگارنگ رنگ های قرمز، سبز، آبی و زرد دارند. در ساحل دریاچه مک دونالد در بخش غربی پارک می توانید یک عالمه از این سنگ ریزه های رنگی را در کنار ساحل ببینید. به هر طرف ساحل که نگاه می کنید سنگریزه هایی رنگین کمانی می بینید که قدم زدن روی آن ها بسیار لذت بخش است. می توانید کمی جلوتر بروید و ته این آب زلال را نگاه کنید؛ پر از سنگ های بزرگ و کوچک رنگی که در این آب شفاف به راحتی می توانند خودنمایی کنند! دریاچه مک دونالد بزرگ ترین دریاچه پارک ملی گلیشر است و با طول ۱۵ کیلومتر بزرگ ترین ساحل را دارد. این دریاچه با عمق ۱۴۱ متر عمیق ترین دریاچه این پارک هم به حساب می آید.
اما چرا این سنگ ها تا این حد تنوع رنگی دارند و چه چیزی رنگ این سنگ ها را ایجاد کرده است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که رنگ صخره ها را بودن یا نبودن آهن تعیین می کند، صخره هایی با رنگ قرمز روشن در جایی ایجاد می شوند که آهن توسط جزرومد اکسیده شود، صخره هایی با رنگ سبز بیشتر در اعماق آب ایجاد می شوند چون مثل سنگ های قرمز در معرض اکسیژن قرار نمی گیرند و اکسیده شدن آن ها محدود است. در دریاچه اوتوکومی می توانید سنگ های بزرگ سبز رنگ را ببینید، در حالی که سنگ هایی با رنگ تیره تر در انتهای دریاچه مک دونالد و دریاچه تروت وجود دارند که در نتیجه ی در معرض گرما و فشار قرار گرفتن آهن های سبز و قرمز سنگ ها به وجود آمده اند. این سنگ های بزرگ را که در دوره های مختلف شکل گرفتنده اند می توانید در جای جای پارک ملی گلیشر ببینید.
در زمان های دور وقتی یخچال های یخی به جلو آمدند صخره ها به تکه های ریزی شکسته شدند و آب رودخانه آن ها را شست. بیشتر آن سنگریزه ها در کف دریاچه و آبگیرها ته نشین شدند و بعد از مدتی فرسایش آب سطح این سنگریزه ها را کاملا صاف کرد.
منبع: amusingplanet.com