تا به حال شاید اسم درختان عجیب و غریب زیادی به گوشتان خورده باشد؛ درختانی که هزاران سال از عمرشان می گذرد، درختانی که حرف می زنند و صدا دارند و … اما احتمالا تا به حال به این درخت برخورد نکرده اید: درختی که می تواند راه برود! شاید فکر کنید داریم درباره درختانی که در فیلم ها و کارتون ها هستند حرف می زنیم اما اصلا این طور نیست این درخت، واقعی است و در قسمت هایی از قاره آمریکا وجود دارد. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره درخت های متحرک بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: تنهاترین درخت دنیا! درخت عجیبی که تبدیل به فواره می شود!
زیستگاه درخت متحرک، مرکز و جنوب آمریکاست و به نخل پیاده رو و درخت متحرک هم معروف است. به این درخت «اکسوررهیزا سوکراطع» (exorrhiza Socratea) می گویند، درختی که با اینکه گاهی ارتفاع آن حدود ۲۵ متر و قطر تنه اش حدود ۱۶ سانتی متر است اما معمولا بین ۱۵ تا ۲۰ متر ارتفاع و تقریبا ۱۲ سانتی متر هم قطر دارد.
اگر کنجکاو شدید که این درخت را ببینید باید راهی کشورهای مثل ونزوئلا، پرو، اکوادور، کلمبیا، برزیل و … شوید؛ با دیدن این درخت خیلی زود متوجه می شوید که برگ های درخت از نظر ضخامت با هم کاملا فرق دارند به طوری که همه برگ هایی که نور آفتاب به آن ها خورده ضخیم شده اند و برگ هایی که از نور آفتاب محروم بوده اند ضخامت ندارند و نازک هستند.
روش تولید مثل این درخت به صورت گرده افشانی است و وزن میوه های آن حدود ۳.۵ گرم است. هر کدام از شاخه های این درخت رشدی بین ۵ تا ۴۰ سانتی متر دارند و بر روی آن ها ده ها برگ سبز پر رنگ وجود دارد. تفاوت این درخت نسبت به دیگر درخت ها در ریشه های آن است، ریشه هایی که از خاک بیرون آمده اند و مثل پا باعث راه رفتن این درخت می شوند! در اینکه چرا ریشه های این درخت شباهت زیادی به پا دارد نظرهای مختلفی هست عده ای می گویند از آن جایی که در زمان های گذشته این درخت در باتلاق ها می روییده برای همین ریشه هایش این شکلی شده اند. اما قسمت ترسناک این درخت این است که به عقیده ای عده ای، دقیقا مثل خون آشام های فیلم ها در شب شروع به حرکت می کند!
فکر می کنید چرا این درخت فقط در نواحی قاره آمریکا وجود دارد و در جاهای دیگر پیدا نمی شود؟ یکی از دلایلش گرازهای وحشی است چون آن ها قاتل این درخت هستند و با از بین بردن ریشه های این درخت باعث مرگ آن می شوند. البته حتی اگر گرازهای وحشی هم نبودند باز هم مجموعه ای از فاکتورهای بیرونی و درونی باعث خشک شدن آن می شدند پس بی دلیل نیست که تعداد این درخت در دنیا روز به روز در حال کم شدن است.
فکر می کنید دلیل حرکت این گیاه چیست؟ به نظر شما این درخت با ریشه های پا مانندش راه می رود؟ هر چند که علت های زیادی برای راه رفتن این درخت بیان شده اما یکی از مهمترین دلایلش این است که ریشه های این درخت در مقایسه با دیگر درختان زودتر رشد می کند و جهت حرکت آن ها از سایه به سمت نور خورشید است. این درخت به گونه ای است که همیشه ریشه های عقبی آن با گذشت زمان خشک می شوند اما ریشه های جلویی آن رشد زیادی دارند و همین اتفاق باعث می شود که ما فکر کنیم درخت با سرعت زیادی به طرف جلو و نور خورشید می رود.
شاید با توضیحاتی که داده ایم فکر کنید با جنگلی پر از درخت سروکار دارید که محل رفت و آمد درخت ها شده است! اما اصلا این طور نیست این درختان در روز فقط ۲ تا ۳ سانتی متر جابجا می شوند. اما نکته ی جالب درباره این درخت این است که با وجود اینکه بیشتر آدم ها آن را متحرک می دانند اما هیچ وقت هیچ دوربینی موفق نشده حرکت آن ها را به ثبت برساند برای همین هم هست که عده ای می گویند این درخت اصلا حرکتی نمی کند و همه را دچار توهم کرده است!
این درخت نیازی به کاشت ندارد و به صورتی کاملا خودرو رشد می کند. از شرایط رشد این درخت آفتاب و خاک مرطوب هستند اما حتی اگر این دو فاکتور در کنار هم حضور داشته باشند باز هم این درخت فقط می تواند تا حدود ۲۵ درصد رشد کند. برای رشد بیشتر، باید به آن رسیدگی شود و مثلا در ماه های مشخصی از سال با دادن کودهای مخصوص آن را بارور کرد. شما چه فکر می کنید؟ آیا این درخت واقعا راه می رود؟ و اگر طبق نظریه بعضی ها، راه نمی رود پس چرا تا این حد معروف شده است؟ واقعیت این است که با وجود همه ی تحقیقاتی که روی درخت انجام شده اما هنوز معلوم نیست که آیا این درخت به راستی راه می رود یا نه.
با همه این حرف ها اگر گذرتان به کشورهایی مثل اکوادور افتاد حتما از این درختان عجیب دیدن کنید. حتما می دانید که آمریکای جنوبی جاذبه ها و عجایب زیادی را در خود جای داده که یکی از آن ها جنگل آمازون هست. در این جنگل به تنهایی، گونه های گیاهی و جانوری متنوعی را می بینید که نمونه آن ها در دنیا وجود ندارد.