این جاذبه را یک زلزله ایجاد کرده است!

دیوار صخره ای در نیوزلند

زلزله های شدید گاهی می توانند جغرافیای یک محل را تغییر دهند و چشم اندازهای تازه بیافرینند،  مناظری که تا قبل از این در آن ناحیه وجود نداشته و رنگ تازگی را برای محیط اطراف آورده است. تغییرات محیطی می تواند خودش را به شکل دره، تپه، شکاف و … نشان دهد و ویژگی های جغرافیایی جدیدی را برای آن منطقه رقم بزند. بعضی از این تغییرات شاید موقتی باشند و با گذشت سالیان دراز دوباره به حالت قبلی برگردند اما بیشتر آن ها دائمی هستند و برای همیشه رد زلزله مهیب را به یادگار نگه می دارند، ردی که نشان از بزرگی زلزله ای است که آن را به وجود آورده و ما را به فکر فرو می برد که حوادث طبیعی تا چه حد می توانند قدرتمند و باعظمت باشند. می خواهیم درباره تغییرات محیطی نیوزلند بعد از زلزله و دیواره صخره ای آن صحبت کنیم، الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
تجربه موفق برندسازی مقصد نیوزلند با استفاده از گردشگری فیلم
مهاجرت به نیوزیلند، چطور و چگونه؟

بعد از زلزله شدید است که زمین شناسان سری به دشت های وسیع و بیابان های اطراف می زنند و عظمت زلزله و طبیعت را بیشتر لمس می کنند، زلزله ای که می تواند زمین را در هم بشکافد و بستر دریا و هر آنچه بر رویش است را دگرگون کند. سال گذشته در نیوزلند زلزله بزرگی اتفاق افتاد که دگرگونی هایی را در دشت ها به وجود آورد و منظره های جدیدی را به نمایش گذاشت. زلزله ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر که جنوب جزیره نیوزلند را در نوامبر ۲۰۱۶ لرزاند جغرافی این ناحیه به ویژه در حوالی مرکز زلزله را تغییر داده است.

در حوالی شهر وایایو، در ۳۰ کیلومتری شرق چشمه های هانمر که میزان زلزله در بیشترین مقدار خودش بود قسمتی از زمین به صورت عمودی بالا رفته و یک دیواره صخره ای طولانی به ارتفاع ۴/۵ متر را شکل داده است. عکس هایی که می بینید را دکتر کیت ثبت کرده، او و همکارش بعد از زلزله در اطراف شهر به دنبال شواهد گسل ها بودند که با این ترک خوردگی عمیق و عظیم روبرو شدند و بالافاصله دوربین به دست شدند تا این تصاویر عجیب را به ثبت برسانند.

اما این تغییرات فقط در بیابان و دشت نبود، زور زلزله انگار خیلی زیاد بود و توانست ساحل را هم به دلخواه خودش تغییر دهد؛ به ساحل این ناحیه که بروید یک بالا رفتگی مشابه ر در آن می بینید جایی که بخشی از بستر دریا در حدود ۲ متر از آب بیرون آمده و صخره های پوشیده از جلبک های دریایی و موجودات آبزی را به روی سطح آب آورده است. گاهی وقت ها سواحلی که به بالا می روند کم کم و در طول قرن ها دوباره فروکش می کنند و به ارتفاع قبلی برمی گردند اما این بار تحقیقات کارشناسان می گوید که این خط ساحلی بالا آمده ویژگی هایی از دائمی بودن را نشان می دهد و خیال برگشتن به ارتفاع قبلی را ندارد و ممکن است برای همیشه در همین حالت باقی بماند.

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز