با توجه به پیشرفت و گسترش وسایل هوشمند و احساس نیاز به ارتباط جهانی، روزبهروز نیاز به اینترنت بیشتر احساس میشود. زندگی روزمره اکثر افراد به اینترنت و شبکههای اجتماعی گره خورده است. در حال حاضر هر چه خدمات اینترنتی بیشتر باشد وابستگی مردم به آن نیز بیشتر میشود.
این وابستگی زیاد حتی هنگام نشستن در هواپیما نیز احساس میشود، ازاینرو در این مطلب از مجله گردشگری الی گشت قصد داریم در خصوص اینترنت وای فای در هواپیما توضیح دهیم، بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
همانطور که میدانید و شاید شنیده باشید تا چند سال پیش استفاده از گوشی در هواپیما به دلیل اختلال در نظم سیگنالهای پرواز، ممنوع بود. اکنون نیز این قانون برای برخی شرکتهای هواپیمایی پابرجا است. اما بعضی از شرکتهای هواپیمایی پس از انجام آزمایشات مختلف و گذراندن دورههای اصلی؛ این امکان را برای مسافران خود به وجود آوردند تا بتوانند در هنگام پرواز از اینترنت وای فای هواپیما استفاده کنند.
هر آنچه که باید درباره بلیط هواپیما نوشو(NO SHOW) بدانید
بهترین و برترین خطوط هواپیمایی برای پرواز بیزنس کلاس از نظر مسافران
دلیل سفید بودن هواپیما چیست! چرا باید قبل از سوار شدن به هواپیما دستشویی برویم؟
تمام ایرلاینهای آمریکایی و کانادایی تا سال ۲۰۲۱، به شبکه اینترنت ۵G درون پروازی مجهز خواهند شد. با این امکان در خطوط هوایی آمریکا و کانادا، مسافران این امکان را خواهند داشت که حین پرواز به انجام کار و فعالیتهای موردنظر خود بپردازند و از خدمات اینترنت پر سرعت نسل جدید برخوردار شوند. با افزایش تقاضا برای استفاده از اینترنت و تماس تلفنی هنگام پرواز، اکنون اکثر شرکتهای هواپیمایی بزرگ با همکاری شرکتهای ارتباطات، امکان استفاده از اینترنت وای فای در هواپیما را برای مسافران فراهم میکند.
بد نیست این نکته را بدانید که بعضی شرکتها این خدمات و سیستم را به صورت رایگان و بعضی دیگر با گرفتن هزینه جداگانه در اختیار مسافران خود قرار میدهند. اکنون احتمالا برایتان این سوال پیش میآید که چگونه اینترنت وای فای در هواپیما وصل میشود؟
به طور کلی و از نظر فنی، تنها دو روش برای اتصال به اینترنت وای فای هواپیما وجود دارد.
یک روش از طریق ماهواره است که در حال حاضر روش گرانی شناخته میشود و شرکتها و آژانسهای هواپیمایی کمتر تمایل به استفاده از این روش دارند. در بررسی یک پرواز در سال ۲۰۱۲ از ۶۰۰ مسافر آمریکایی نشان میدهد، تنها ۲۸ درصد از مسافران تجاری از اینترنت وای فای در هنگام پرواز راضی بودهاند.
روش دوم بسیار شبیه روشی است که تلفنهای همراه از آن استفاده میکنند. اینترنت همراه در هواپیما به دکلهای مخابراتی که روی زمین قرار دارند متصل میشوند و در واقع، تجهیزات ارسال و دریافت امواج اینترنتی روی همان دکلهای مخابراتی که برای تلفن همراه نصب میشود، برای اینترنت همراه در هواپیما نیز نصب میشود.
تفاوتی که در این روشها با گوشیهای همراه وجود دارد این است که امواج تلفن همراه زمینی هستند، اما این تجهیزات امواج را به سوی آسمان و به سمت هواپیما ارسال میکنند. از تفاوتهای دیگری که بین ارسال امواج بین تلفنهای همراه و اینترنت هواپیما وجود دارد این است که در طول پرواز، هواپیما به صورت مکرر ارتباط خود را بین هر کدام از این دکلهای مخابراتی جابهجا میکند تا ارتباط اینترنت با هواپیما و استفادهکنندگان را حفظ کند و مسافران بتوانند از اینترنت استفاده کنند.
در حال حاضر این تکنولوژی در تمام شرکتهای هواپیمایی جهان در دسترس نیست. کشور آمریکا از کشورهایی است که مسافران میتوانند از اینترنت وای فای در هواپیما استفاده کنند و به یک امکان معمولی تبدیل شده است. اتحادیه هوایی کشور آمریکا اعلام کرده است که از سال آینده در تمام خطوط اصلی پرواز؛ اینترنت پر سرعت وای فای را به تمام مسافران ارائه میکند و یک شبکه سراسری گسترده برای ارائه برنامه اینترنت در پروازها برای این خطوط برنامهریزی و ارائه شده است. امروزه ۸۰ درصد ایرلاینها در سرتاسر دنیا، امکان استفاده از اینترنت در دسترس مسافران خود قرار میدهند.
شرکت پیمانکاری GOGO طراحی و ارتباط میان این خطوط را برعهده دارد. در گذشته ارتباط اینترنتی در هواپیما فقط از طریق دکلهای مخابراتی نصب شده در روی زمین امکانپذیر بود و در مکانهایی که پرواز بر سطح دریا و اقیانوس بود، دیگر راه ارتباط مسافران قطع میشد. اما شرکتهای هواپیمایی تصمیم گرفتند که برای این مشکل راهحلی پیدا کنند و کاری کنند تا در پروازهای بینالمللی نیز خدمات اینترنتی در دسترس مسافران قرار بگیرد. برای حل این مشکل شرکتها و آژانسهای هواپیمایی به سراغ ماهوارهها رفتهاند. برای انتقال ماهوارهای امواج، بعضی از تکنولوژیL_band استفاده میکنند که در حال حاضر کمی گران است و به همین دلیل تکنولوژی Ku_band با فرکانس ۱۲تا ۱۸ گیگاهرتز مقرون به صرفهتر و با عملکرد بهتری جایگزین شد.
سیستم اینترنتی در پرواز لوفتهانزا، ادعا میکند سرعت دانلود در این هواپیما به بالای ۵۰ مگابایت میرسد. با اینکه استفاده از ماهواره برای اینترنت کمی گران است و نیاز به نصب تجهیزات بیشتر و سنگینتر بر روی هواپیما دارد. اکنون بیشتر شرکتهای هواپیمایی تمایل به نصب این تجهیزات برای خطوط هوایی خود دارند. بعضی از کشورها مانند آلمان و نروژ در بعضی از پروازهای بینالمللی خود، اینترنت ماهوارهای را به مسافران خود ارائه میدهند. ترکیش ایرلاین و بسیاری از خطوط هواپیمایی نیز تصمیم گرفتهاند از خدمات اینترنت رایگان برای مسافران خود استفاده کنند.
- وجود محدودیت بر فراز دریاها و اقیانوسها
- کم بودن پهنای باند، اگر تعداد زیادی همزمان به اینترنت وای فای در هواپیما وصل شوند امکان اختلال و ضعیف شدن اینترنت وجود دارد.
- سیستم وای فای هواپیما بسیار گران است و به دلیل گرانی به صرفه نیست که مدام بهروزرسانی شوند.
- به دلیل نداشتن بهروزرسانی به موقع از خیلی فناوریهای جدید عقب هستند، این سیستمها هر ۵ یا ۱۰ سال یکبار تعویض میشوند.
- نهایت استفاده از اینترنت وای فای هواپیما، تماشای پخش زنده یا بررسی شبکههای اجتماعی است.
- شما مجاز نیستید هر استفادهای از اینترنت وای فای هواپیما داشته باشید.
- امکان سرقت اطلاعات محرمانه شما وجود خواهد داشت.
- وضعیت بد جوی امکان اختلال در خطوط ماهوارهای را به دنبال خواهد داشت.
- تعداد هواپیماهایی که در خطوط هواپیمایی به باند وصل شوند نیز باعث ضعیف شدن سیگنالهای ماهوارهای میشوند.
- اتصال از ماهوارهای به ماهواره دیگر نیز باعث بروز اختلال و قطع لحظهای اینترنت ماهوارهای خواهد شد.
با وجود تمام محدودیتهای وای فای هواپیما و دسترسی به اینترنت در طول پرواز، پیشرفتهای خوبی در این زمینه در حال شکلگیری است. به طور کلی میتوان گفت امروزه کیفیت وای فای هواپیما خوب است و امکان پخش زنده اینترنتی در هنگام پرواز امکانپذیر شده است و کیفیت اینترنت وای فای هواپیما بستگی به عواملی مانند منطقه پرواز، اندازه هواپیما و سرویس اینترنت استفاده شده در ایرلاین دارد. در این مطلب از مجله گردشگری الیگشت سعی کردیم به بیان تمام نکات و اطلاعات مربوط به اینترنت وای فای در هواپیما بپردازیم، امیدواریم که این مطالب برایتان مفید باشد.