ایرانگردی امروز، روستای هرانده و غار بورنیک

روستای هرانده و غار بورنیک

روستای هرانده و غار بورنیک

اگر دوست دارید یک آخر هفته ی خوب و خوش را در یکی از طبیعت های زیبای ایران داشته باشید، پیشنهاد ما روستای هرانده و غار بورنیک است. روستایی که طبیعت بکر و دست نخورده اش در کنار رودها و نهرهای پر آبش هوش از سر آدم می برد. غار باستانی و تاریخی بورنیک هم که در فاصله ی کمی از این روستا قرار دارد و در واقع با بازدید از این روستا می توانید یک تیر و ۲ نشان بزنید. در واقع خیلی ها روستای هرانده و غار بورنیک را با هم می شناسند و آن ها را جدا از هم نمی دانند. می خواهیم ببینیم هرانده و غار بورنیک کجاست و چه دیدنی های ی دارد. با الی گشت همراه شوید:

مطالب مرتبط:
سفر به دشت لاله های واژگون، نایاب ترین گل های لاله
کندلوس، روستایی ۴ هزار ساله در نوشهر

روستای هرانده کجاست؟ روستای هرانده در نزدیکی استان تهران و در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب فیروز کوه قرار گرفته است. این روستا در دره هرانده واقع شده است و طبیعت زیبای آن با نهرها و رودهای پر آب، درختان بلند تبریزی و کوچه باغ های با صفا پیوند خورده است و همین موضوع باعث شده است تا تبدیل به یکی از بهترین مقاصد گردشگری و طبیعت گردی در ایران شود. علاوه بر این، چشم اندازی که این روستا به کوهستان های اطراف و مناظر دور و بر دارد بر سحرآمیز بودن آن اضافه کرده است.

درباره ی مردم دوست داشتنی این روستا باید گفت که به زبان گیلکی صحبت می کنند و بیشتر از طریق کاشت محصولات کشاورزی و باغدارای زندگی خود را می گذرانند. البته دامداری، پرورش گل و ماهی های قزل آلا هم مشاغل دیگری هستند که بین مردم این روستا رواج دارد اما اصلی ترین محصول تولیدی هرانده سیب زمینی است.

از آنجا که در فصل تابستان ایل الیکایی و اصانلو به این روستا می آیند، انواع محصولات لبنی مثل پنیر، کره و ماست هم از دیگر محصولاتی است که در آن تولید می شود.

خانه ها روستای هرانده از لاشه سنگ، گل و کاهگل ساخته شده اند و در دامنه ی کوهستان قرار دارند. با قدم گذاشتن در کوچه پس کوچه های این روستا با درخت های بلند و بسیار سرسبزی مواجه می شوید که منظره ای شبیه به تابلوی نقاشی به آن بخشیده اند، رود قزقان چای و نمرود هم ۲ رودی هستند که از این روستا می گذرند.

از روستا و زیباهای طبیعتی آن که بگذریم، در نزدیکی هرانده یک غار تاریخی مربوط به دوران باستان به نام بورنیک وجود دارد که در ۶ کیلومتری این روستا قرا گرفته و با یک کوهپیمایی نه چندان راحت ۱.۵ ساعته می توان به آن رسید. غار بورنیک در دوران گذشته به عنوان جان پناه انسانی مربوط به هزاران سال قبل استفاده می شده است.

یکی دیگر از جاذبه های روستای هرانده و غار بورنیک برج دیده بانی ای است که گفته می شود متعلق به قرن ۴ و یا ۵ هجری است. وجود ۲ ایلی که در بالا به آن ها اشاره شد هم می تواند بهانه ی خوب دیگری برای بازدید از این روستا و زندگی ساده ی مردم آن باشد.

چطور به روستای هرانده و غار بورنیک برویم؟

اگر از تهران حرکت می کنید، اول به اتوبان بابایی رفته و بعد از اتمام توبان وارد جاده دماوند شوید و از آن جا وارد جاده فیروز کوه شوید. ۱۲ کیلومتر مانده به فیروز کوه باید به سمت تابلویی که روستای هرانده را نشان می دهد بروید، بعد از آن به روستا می رسید.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال