از بزرگترین اکتشافات باستانی در اعماق دریا چیزی شنیده اید؟

غواصی اکتشافی

سفر اکتشافی به اعماق دریا

تصور کنید در حال کار روی مهم ترین و دقیق ترین کشف ممکن در طول زندگیتان هستید؛ حالا تصور کنید محل این اکتشاف در اعماق دریا ها باشد. باستان شناسان دریایی چنین کار جالب و البته دشواری انجام می دهند. با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
لذت غواصی در دنیایی ناشناخته، که باورش سخت است!
غواصی با حال و هوای تایلندی

برخی از باستان شناسان در غواصی هم مهارت بالایی کسب می کنند تا بتوانند به کشف مکان ها و اشیاء ناشناخته در اعماق آب ها نائل آیند. به این افراد عنوان «باستان شناسان دریایی» اطلاق می شود. آن ها در این مسیر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند. در این مقاله می خواهیم به برخی کشفیات آن ها بپردازیم.

قبرستان آمفورا – سواحل دریای اژه – ترکیه

باستان شناسان غواص تنها به دنبال کشتی های غرق شده در زیر دریا نیستند، بلکه ظروف عهد باستان هم در میان آن ها طرفداران زیادی دارد. دو باستان‌شناس موفق به کشف قبرستانی عظیم از بطری های آمفورا متعلق به عهد باستان شده اند. آمفورا در زبان یونانی به کوزه های سفالی بزرگی گفته می‌شود که دو دسته کوچک دارند. در سطح بیرونی این کوزه ها اشکال هندسی متنوعی دیده می شود. کاربرد این ظروف در یونان باستان نگهداری روغن و.. بوده است. ظاهراً کشتی های حامل این ظروف در دریای اژه غرق شده اند ولی بار آن‌ها تقریبا سالم باقی مانده است. این ظروف شواهدی خوب برای باستان شناسان دریا هستند تا بتوانند با تحلیل آن‌ها اشکال تجارت عهد باستان را کشف کنند.

هویو نگرو – سنوت یوکاتان – مکزیک

در شهر کانکون مکزیک، مکانی به شدت عمیق در زیر آب وجود دارد که تنها غواصان بسیار کارآزموده قادرند به آن‌ جا بروند. این مکان «هونو نگرو» به معنای «حفره سیاه» نامیده می شود. اسکلت های زیادی از انسان ها و حیوانات در این حفره وجود دارند که تاریخ و پیشرفت تکنولوژی را تداعی می‌کنند. اسکلت پیدا شده که در تصویر می بینید متعلق به یکی از ساکنین اولیه امریکاست که حدود ۱۳۰۰۰-۱۲۰۰۰ سال پیش در این محل می زیسته است. امروزه نوعی تکنیک عکاسی وجود دارد که به باستان شناسان کمک می‌کند بدون رفتن به اعماق آب اسکلت های زیر آب را مطالعه و بررسی کنند؛ بدین ترتیب غواصان برای مدت کوتاهی به زیر آب رفته و از اسکلت های موجود در غار عکس‌برداری می‌کنند، سپس مدل ۳ بعدی آن ها توسط دانشمندان تهیه شده و برای انجام بررسی های لازم در اختیار باستان شناسان قرار می گیرد.

بنای ارل – دریای جنوبی چین

حفاری زیر آب اغلب به این معنا است که اشیا بزرگ باید با دقت از بستر دریا خارج شوند و به سطح آن آورده شوند. در تصویر بالا دو باستان‌شناس به نام‌های تاد فونداو و پاول ایوانس را می بینید که در حال آماده سازی جسم کنده کاری شده مصر باستان برای آوردن به سطح دریا هستند. این اثر باستانی بخشی از محموله ای فرهنگی بوده که در سال ۱۷۶۳ از زادگاه خود یعنی هند جدا شده و شرکتی هندی – انگلیسی قصد بردن آن به بریتانیا را داشته است، اما به مقصد نرسیده و در دریای جنوبی چین غرق شده است.

اثر تاریخی یوناگونی – دریای ژاپن

در نزدیک ساحل ژاپن اثری تاریخی به نام «یوناگونی» در آب آرمیده است که به صورت سری گسترده از سازه های سنگی است. اعتقاد بر این است که این سازه ها ۱۲۰۰۰ سال پیش حکاکی شده اند. اما در مورد اینکه آیا این سنگ ها بخشی از یک شهر باستانی هستند یا در نتیجه رویداد طبیعی زمین شناسی ایجاد شده‌اند، اختلاف نظر وجود دارد. باستان شناسان دریایی و غواصان تازه کار همچنان در حال جستجو هستند و به دنبال نشانه هایی می‌گردند که این اسرار را فاش کنند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۳ نظرات

aliabbas 1395-12-06 - 2:22 ب.ظ
توری هست که اینجاها ببره؟
علی 1395-12-06 - 2:47 ب.ظ
چقدر جالب مخصوصن قبرستان آمفورا
melika 1395-12-06 - 2:48 ب.ظ
بازم از این مطالب بزارید, ممنون
افزودن نظر