کلیسای ساگرادا فامیلیا در بارسلونا
آیا بلندترین مکان مذهبی دنیا را می شناسید؟ کلیسای ساگرادا فامیلیا در بارسلونا، سازه ای بسیار با ابهت و با شکوه در این شهر اسپانیا است که کل آن را می توان ترکیب خلاقانه ای از هنر و هوش دانست. این کلیسای با ابهت که هنوز ساخت آن به پایان نرسیده است، هر سال میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی جذب می کند و مکانی ستودنی است که در پس هر بخش و ستون آن، فلسفه ای نهفته است. حرف در مورد این بنای مذهبی به شدت زیبا، زیاد است اما دراینجا الی گشت سعی کرده تا حدود زیادی معماری و ساختار این کلیسای با عظمت را به شما معرفی کند. همراه ما باشید تا از این بنای خارق العاده بیشتر بدانید:
کلیسای ساگرادا فامیلیا در بارسلونا (Sagrada Família)
مطالب مرتبط: دلیل دشمنی بارسلونا با گردشگران چیست؟ کلیسای لا سئو، یکی از بهترین دیدنی های بارسلونا
ساگرادا فامیلیا، یک کلیسای کاتولیک بسیار بزرگ در شهر بارسلونای اسپانیا است که یکی از جذاب ترین نقاط گردشگری دنیا هم محسوب می شود. مساحت این کلیسا حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است و از ۱۸ برج مرتفع در ۳ بخش اصلی تشکیل شده است. معمار این بنای باشکوه، فردی به نام آنتونی گائودی است که الان هم در قید حیات نیست و جالب است بدانید تا زمانیکه زنده بود، کمتر از نصف این سازه ی با ابهت ساخته شده بود، اما ظاهرا این فرد خلاق آغازگر راهی بوده است که هنوز هم ادامه دارد.
سبک معماری ساگرادا فامیلیا، سبک تلفیقی گوتیک و سبک ابداعی آنتونی گائودی است. عنصر کلیدی در معماری آن، نور و رنگ است و در ساخت آن از طبیعت الهام گرفته شده است.
طبق پیش بینی نهایی که انجام شده، ساخت کامل این کلیسا در سال ۲۰۱۶ تمام می شود که احتمالا تا آن دوران، بخش هایی از کلیسا نیاز به بازسازی داشته باشند! و جالب اینکه علیرغم آن که هنوز ساخت آن به پایان نرسیده است، در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته و پر بازدیدترین مکان گردشگری اسپانیا به حساب می آید.
همانطور که گفته شد، در ساخت این کلیسا از ۱۸ برج باشکوه استفاده شده است که هر کدام معنای خاصی دارند. یکی از برج ها و ۴ برج اطراف آن نمادی از حضرت عیسی و ۴ انجیل است. برج بالای محراب با ستاره ی بالای سرش، نماد حضرت مریم است و ۱۲ برج دیگر هم نشان دهنده ی حواریون و شاهدان آموزه های مسیح هستند و بلندی این برج ها، سمبلی از عروج به سمت خداوند هستند.
رنگ و نور، عناصر طلایی ساگرادا فامیلیا
گائودی همیشه آرزوی برچیده شدن نقص های معماری گوتیک را در سر داشت به همین دلیل بود که تصمیم گرفت تا سبک معماری جدیدش را با مدل گوتیک ترکیب کند و عیب های آن را از بین ببرد و به همین خاطر است که سبک پیچیده ی این معماری را هنوز هم خیلی از معماران معاصر نمی توانند درک کنند. او از نور استفاده ی بسیار خلاقانه ای کرده است بطوری که نوک برج ها توسط نور می درخشد. تماشای طلوع خورشید در کنار این کلیسا انگشت به دهانتان می کند چون فرم معماری و درخشش نور آفتاب روی آن طوری است که درخشش و شکوه بیشتری به این کلیسا می دهد و به خودی خود از نظر روانی هم، مقدس بودن آن را در ذهن تداعی می کند.
معمار ارشد کنونی این کلیسا گفته است که بیشتر از ۷۰ درصد آن تمام شده است و تا سال ۲۰۱۶، تمام قسمت های آن تمام می شود و تزیین بناها و ریزه کاری ها هم تا سال ۲۰۳۰ انجام خواهد شد.