چطور از اطلاعات شخصی مان در سفر محافظت کنیم؟

امنیت اطلاعات شخصی

امنیت اطلاعات شخصی در سفر

ممکن است تصور شما هم مثل خیلی از افراد دیگر این باشد که زمانی که در سفرید باید فقط نگران گم شدن و یا دزدیده شدن اقلام فیزیکی تان باشید. اما حالا که تکنولوژی پیشرفت کرده است باید علاوه بر داشته های فیزیکی تان نگران جیب برهای اینترنتی هم باشید! چطور می توان امنیت اطلاعات شخصی در سفر را تضمین کرد؟ هنوز متوجه موضوع نشده اید؟ این نوشتار را تا انتها مطالعه کنید.

مطالب مرتبط:
تجربه سفر با فناوری واقعیت مجازی (VR)
معرفی ۷ گجت کاربردی برای سفرهای جاده ای

مثلا فرض کنید که در حال سفر به جایی و در فرودگاه هستید، آخرین چیزی که ممکن است به نظرتان بیاید این است که شخصی در فرودگاه شماره موبایلتان را هک کند. ممکن است با خودتان فکر کنید، «کی اهمیت می ده؟ من که هیچ چیز با ارزشی برای دزدیدن ندارم». اما اصلا این طور نیست، اگر نگاهی عمیق تر به دیوایس هایتان بیندازید می بینید که چیزهای خیلی با ارزشی در آن دارید که اتفاقا خیلی هم ارزش دزدیده شدن دارند. اگر به نکاتی که در پایین گفته می شود دقت کنید و به کار بگیرید، سردرد های بعد از دزدیده شدن اکانت های شخصی، اطلاعات شخصی … را دیگر نخواهید داشت. این تاکتیک ها را رعایت کنید:

ارسال اس ام اس

بیایید کمی خلاق باشیم. فرض کنید شما در حال سفر در جاده هستید  یکی از دوستانتان که در خانه اش نشسته است از شما رمز لاگین به یکی از اکانت هایتان را می پرسد و اصلا هم این از نظر شما موردی ندارد. خیلی خوشحال به او رمز را می دهید و آن را در یک اس ام اس کامل با جزییات می فرستید، اما صبر کنید! به کجا چنین شتابان؟!

چه اکانت های دیگری دارید که دقیقا همین پسورد را برای آن ها هم در نظر گرفته اید؟ فکر می کنید پیغامی که ارسال کرده اید تا چه اندازه امن است؟ اگر کد گذاری نشده باشد (که اس ام اس و خیلی از برنامه های ارسال پیام دیگر هم نیستند) هیچ می دانید اکانت شما به راحتی برای بقیه ی افراد هم قابل دسترسی خواهد بود؟

بهترین راه این است که وقتی که در سفر هستید برای امنیت اطلاعات شخصی در سفر از اپلیکیشن هایی که از دو سمت کد گذاری می شوند استفاده کنید. فقط از این طریق است که می توانید مطمئن باشید پیغامتان امن است و کس دیگری نمی تواند آن را بخواند. پس خواهشا اگر تا حالا هم این کار را می کرده اید از این به بعد اصلا برای ارسال اطلاعات حساس از تکست استفاده نکنید! به جای آن می توانید از این روش های جایگزین استفاده کنید:

اگر نگاهی به گوشیتان بیندازید صد در صد می توانید در آن اپلیکیشن های پیام رسان به درد بخوری پیدا کنید، واتس اپ یک نمونه از آنهاست. خوبی واتس اپ این است که از هر دو طرف پیغام ها را کد گذاری می کند یعنی هم از سمت فرستنده و هم گیرنده ی پیام و در نتیجه در این وسط شخص سومی به هیچ وجه نمی تواند اطلاعات را ببیند.

در حین سفر فقط از گوشی های هوشمند قدیمی تان استفاده کنید

فقط یک اسکرول کوچک در گوشی تلفن همراهتان کافیست تا ببینید که چقدر اطلاعات شخصی محافظت نشده دارید و حتما هم دوست ندارید هکرها به راحتی به متن هایتان دسترسی داشته باشند و بتوانند پیغام هایتان را ببینند یا این که مثلا با لبخند نگاهی به عکس های سفر پیشینتان بیندازند! اگر اسمارت فون یا همان گوشی هوشمند قدیمی دارید آن را کنار بگذارید فقط اپلیکیشن هایی که فکر می کنید در حین سفر ممکن است به دردتان بخورد را نصب کنید و به معنای واقعی کلمه از آن فقط برای سفر استفاده کنید و یک کار خوب این است که اصلا تلفن همراه اصلی تان را همراهتان نبرید. آن را در خانه بگذارید.

تمام پسوردها ، کدهای امنیتی و … را ذخیره کنید

معمولا وقتی که یک برنامه ی جدید را نصب می کنید، از شما درخواست دسترسی به کانتکت هایی که روی گوشتیان دارید را می کند، می دانید چرا؟ چون از این طریق می توان دوست های شما را هم که از این برنامه استفاده می کنند را پیدا کنند. شاید از نظر شما مسئله ی خیلی مهمی نباشد اما واقعیت این است که دردسر از همان چایی شروع می شود که شما این طرز فکر را داشته باشید.

دقیقا در دفترچه ی تلفن همراهتان چه یزایی دارید؟ آیا آدرس ایمیل دارید؟ پسورد دارید؟ یا شاید هم شماره های خیلی حساس و دیگر اطلاعات شخصی ای که برایتان خیلی اهمیت دارد؟ همین که به این برنامه ها اجازه ی دسترسی به کانتکت هایتان را می دهید، آن ها هم خیلی سریع می توانند تمام دیتای شما را جمع آوری و در سرورهایشان ذخیره کنند. بله درست خواندید، تمام دیتا!

دفترچه ی تلفن همراهتان صندوقچه نیست، پس هیچ وقت در آن اطلاعات با ارزشتان را نگهداری نکنید! به جای آن می توانید این روش هایی که در پایین گفته می شود را امتحان کنید:

از پسورد منیجر استفاده کنید: پسورد منیجر یا همان مدیر پسورد این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید پسوردهایتان را در آن ذخیره و رمز گذاری کنید. متخصصان امنیت بر این باورند که پسورد منیجرها یکی از بهترین قدم هایی است که می توانید در راستای حفاظت از اطلاعاتتان بردارید پس این یک قدم مهم در حفظ امنیت اطلاعات شخصی در سفر است.

قبل از این که از هر کدام از این سرویس ها استفاده کنید، حتما خوب تحقیقاتتان را انجام دهید و ببینید که آیا باز هم این برنامه از نظر امنیتی ساپورت می شود و چه تغییرات امنیتی ای در آن رخ داده است. یادتان باشد که شما نه برای قشنگی و نه برای این کلاس این برنامه را نصب نکرده اید و فقط این برنامه را به خاطر امنیتش نصب کرده اید!

 حتما فایل نگهدارنده ی پسورد را داشته باشید

اگر به هر دلیلی خواستید پسوردتان را همراهتان داشته باشید حتما آن را در یک فایلی که hidden باشد نگهداری کنید یا فایلی که بتوانید آن را رمز نگاری کنید که بهترین آن ها استفاده از برنامه های نگهدارنده ی پسورد است. برنامه هایی که در  بین آن ها به شما پیشنهاد می شوند و برای امنیت اطلاعات شخصی در سفر عالی هستند، برنامه ی Lock & Hide برای ویندوز و Hider 2 برای مک است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟