امام زاده داوود
از سال های دور امام زاده داوود با مسیر صعب العبورش شهرت یافت. از سال هایی که باید با قاطر می رفتند تا امروز که یک ساعته به امام زاده داوود می رسیم، خانواده ها برای زیارت و گذراندن یک روز شاد در دل طبیعت به بازدید آن می روند. بقعه مبارک ایشان در میان دره ای سرسبز میان کوهستان در نزدیکی شهر تهران قرار دارد. بنابر این اگر قصد دارید تعطیلات نوروز را در تهران بگذرانید با الی گشت همراه شوید تا اطلاعات کاملی از امام زاده داوود کسب کرده و علاوه بر استفاده از بعد معنوی این بقعه مبارک از طبیعت زیبای آن نیز بهره مند شوید.
درباره امام زاده داوود
مطالب مرتبط: محله کن، قطب گردشگری شهر تهران شد ارگ انار قلعه ای تاریخی در کرمان
درباره نسب امام زاده داوود دو نظر مختلف وجود دارد. اما بر اساس هر دو آن ها نسب ایشان، نسل یازدهم امام حسن مجتبی (ع) است. در دره های نزدیک آن نیز چندین امام زاده وجود دارد که محلی ها می گویند متعلق به پدر و برادران ایشان است. طبق گفته ها امام زاده داوود همراه با برخی دیگر از اقوامش، همراه با امام رضا (ع)، امام هشتم شیعیان به ایران آمد و در این سفر به شهادت رسید.
درباره تاریخ تولد و علت شهادت امام زاده داوود اطلاعات دقیقی در دست نیست اما با توجه به این که ایشان نسل یازدهم امام حس مجتبی (ع) است و با در نظر گرفتن میانگین سنی آن زمان تاریخ تولد ایشان را ۴۴۰ هجری قمری تخمین می زنند، چند سال بعد از تولد ایشان جنبش سادات علوی روی داد که گویی حضرت در حال پیوستن به این جنبش از جاده کوهستانی به شمال ایران بوده است که همراه با غلامش به دست خلفای عباسی مورد اصابت شمشیر قرار گرفت و به شهادت رسیدند.
ساخت بقعه امام زاده داوود
بقعه قدیمی در دوران صفویان بنا شد که متاسفانه سال ها پیش بر اثر سیل از بین رفت و تنها یک بقعه هشت ضلعی از آن به جا مانده است. پس از آن بقعه ای که امروز می بینیم در زمان قاجار ساخته شد. یک شعر روی سر در آن حک شده که نام فتحعلی شاه در آن آمده است. در روزنامه خاطرات عزیز السلطنه به توصیف امام زاده پرداخته شده است و از بنایی با شیروانی سبز رنگ یاد شده که امروزه اثری از آن نیست.
اهالی تهران قدیم معمولا چند روز را برای زیارت از این بقعه اختصاص می دادند وشب قبل از حرکت را در فرحزاد سپری می کردند که آب و هوایی بسیار مطبوع داشت. صبح روز بعد با قاطر به سمت امام زاده رهسپار می شدند. زیارت از امام زاده داوود در دوران قاجار به یکی از عادت های تهرانی ها تبدیل شد. ناصر الدین شاه هم برای زیارت از امام زاده شبه ۱۷ محرم سال ۱۳۰۶ قمری را در فرحزاد سپری کرد و پس از آن در شهرستانک قصری ساخت تا در آن اقامت کند.
راه رسیدن به امام زاده داوود
استفاده از جاده کن-سولقون امروزه آسان ترین راه برای رسیدن به بقعه است مسیر جاده از کنار رودخانه کن می گذرد و مناظر زیبایی را پیش رو خواهید داشت. از میدان دوم شهران تا پارکینگ ۲۵ کیلومتر جاده پرپیچ و خم کوهستانی در پیش خواهید داشت که حدود ۴۵ دقیقه طول خواهد کشید. پس از آن ۱۵ دقیقه پیاده روی در پیش دارید. از میدان آزادی و شهران وسیله نقلیه عمومی برای رسیدن به امامزاده داود(ع) وجود دارد.
مسیر دیگر حرکت از رودخانه فرحزاد است که تا ۴ ساعت پیاده روی با شیب ملایم و پس از آن ۲ ساعت کوهنوردی در پیش خواهید داشت. مسیر دیگر برای کوهنوردان است که از ایستگاه هفت توچال حرکت کرده و از قله شاه نشین به امام زاده داوود بیایند. البته این دو مسیر مختص کوهنوردان است و در تنها در روزهایی که هوا مناسب است قابل استفاده است. در نقشه زیر می توانید محل دقیق قرار گرفتن بقعه مبارک امام زاده داوود را ببینید.
محیط امام زاده
امروزه نیز به خاطر آب و هوای خنک و عالی منطقه اقامت در مسافرخانه های آن بسیار رایج است. در منطقه علاوه بر مسافرخانه ها و رستوران های بسیار رودخانه سولقان نیز عبور می کند که اطرافش محل مناسبی برای پیکنیک است. در اطراف آن چندین آبشار زیبا نیز وجود دارد.
متاسفانه توجه کمتری به آبشار زیبای امام زاده داوود می شود. مسیر خاصی برای بازدید از آن وجود ندارد. اگر قصد رفتن و دیدن ابشار را دارید به سمت دره عمیق جنوب امام زاده بروید. بهار فصل رویش و زیبایی منطقه است چشمه ساران فراوان در منظقه جاری شده و گل های کوهستانی می رویند. هرچند در فصل تابستان اغلب آن ها خشک شده و تنها رودخانه سولقان در میان دره جاری خواهد بود.
آزاد راه در حال احداث تهران شمال از این منطقه عبور می کند و متاسفانه آسیب هایی زیست محیطی به آن وارد کرده است. امیدواریم این آسیب ها کم تر از تاثیرات مثبت طرح باشد. شهرستانک طبیعتی زیبا و بی نظیر دارد و معروف به آشیانه خورشید است چرا که زمان تابش خورشید در آن طولانی است و گیاهان رنگارنگ در آن روییده است.
اگر مسیر قله توچال را برای رسیدن به امام زاده داوود انتخاب کنید از شهرستانک عبور خواهید کرد و می توانید از بقایای کاخ ناصر الدین شاه نیز دیدن کنید تا چند سال پیش بقایای کاغذ دیواری های رنگ روغنی قصر را که به سفارش ناصر الدین شاه از آلمان آورده بودند ببینید. حتی درهای بزرگ اصطبل را که به آن اوروسی می گفتند و با شیشه های رنگی تزیین شده بود را هم می شمردید. ولی امروزه از این قصر چیزی جز ویرانه باقی نمانده است.
در نزدیکی امام زاده یک بازار نیز به راه است که می توانید زمانی را برای گشت و گذار در آن اختصاص دهید. درون بازار تقریبا هر چیزی که فکرش را بکنید پیدا خواهید کرد. انواع خوراکی ها مانند سوهان داغ، لباس، اسباب بازی و … قیمت این بازار نیز به دلیل دور بودنش از شهر کم تر است. در میان بازارچه نیز چندین رستوران سنتی وجود دارند که می توانید در آن ها نان داغ، کباب داغ نوش جان کنید.
شهربازیی نیز با ۶۰ کارمند و چشم اندازی عالی بعداز بازار ساخته شده که فعالیتش را از سال ۱۳۶۱ آغاز کرده است. در حال حاضر شهربازی دارای استخر توپ، سینما ۵ بعدی، آکروجت، سالتو، تاب برقی، قطار کودک، صندلی پرنده، کشتی کودک و کشتی بزرگسال می باشد.
۱ نظرات
تلفن ویلاهای اجاره ای رامیخاستم اگرامکان سکونت خانوادگی هست البته