در جهان تا به حال تا به حال از هرچیزی که وجود دارد و کشف شده است، یک نوع یا به زبانی خودمانی تر، ورژن عجیب آن نیز کشف شده است. معمولا هم هر چه آن شی بهادارتر باشد، داستان های حول محورش و یا حتی واقعیت و فکت های اطرافش رازآلودتر و به همان میزان جذاب تر می گردد. تا به حال به الماس های عجیب و مشهور جهان فکر کرده اید؟ سنگی که هم بسیار زیباست و هم بهادار. اگر این سوال ذهن شما را نیز مشغول کرده است، در ادامه با ما درالی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر به پاسخ این سوال برسیم.
در ابتدا باید بگوییم که این سنگ ها نباید حتما به شکلی عجیب کشف شده باشند بلکه سرنوشت عجیب هم که داشته اند آن ها را شامل عجیب ترین ها می نماید. واژه ی الماس یا dimond از واژه ی یونانی Adamas به معنای شکست ناپذیر و غیر قابل خراب کردن است. این سنگ سخت ترین ماده ی طبیعی است که بر روی زمین وجود دارد و نقطه ی ذوب آن، ۳۵۴۷ درجه سانتی گراد و نقطه ی جوش آن، ۴۸۲۷ درجه سانتی گراد است.
الماس را می توان سنگ ماه آپریل یا اردیبهشت دانست. بیشتر الماس های موجود در جهان از ۱ تا ۳ میلیارد سال سن دارند. سنگ الماس برای اولین بار در هند و پس از آن در کشور برزیل کشف شد. در این میان عمر کره ی زمین در حدود ۴.۵ میلیارد سال برآورد شده و قدیمی ترین الماس در اطراف ۳.۳ میلیارد سال پیش به وجود آمده است!
پر واضح است که هر تکه از سنگ الماسی که در جهان وجود دارد تحت سخت ترین شرایط به وجود امده و این سنگ شیشه ای و بهادار را ساخته است. حال با وجود این اطلاعات نسبی از الماس در ادامه با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
اولین الماسی که به معرفی آن می پردازیم، الماس آبی رنگ ۶۲ قیراطی اوپن هایمر را اخیرا با قیمت ۵ میلیون دلار در حراج کریستی ژنو بهعنوان گران ترین سنگ قیمتی، فروختند که این این خود یک رکورد در یک حراجی محسوب می گردد.
این الماس تراش خورده ی زیبا آن چنان با صاحب اولش گره خورده است که نام مالک قبلی خود را به عنوان شهرتش به همراه داشته و تحت مالکیت هر کسی هم که دربیاید، با همین نام خواهد ماند. این الماس با برش مستطیلی به حیث نگین یک انگشتر طراحی شده بود که دارای دو الماس دیگر در دو طرف خود بوده است.
نام این الماس همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم از نام سر فیلیپ اوپنهایمر گرفته شده است که مسئولیت شرکت د بیرز را به عهده داشت و این الماس را به همسر خود هدیه داده بوده است. این الماس از این جهت که بزرگ ترین الماس آبی رنگ جهان است بسسیار مشهور و قیمتی است و اخیرا هم دارای رکورد گران ترین الماس جهان شده است!
این الماس زیبا وزنی معادل۴۵٫۵۲ قیراط دارد و یکی از هدیه های زیبای طبیعت به حساب می آید. این الماس که بر خلاف طبیعتش امید نام دارد، به رنگ آبی سیر است که به سرمه ای متمایل است. در رابطه با این که این الماس از کجا آمده است داستان های متضادی وجود دارد.
واقعی ترین منبعی که برای این الماس معرفی می شود، این است که الماس امید از معدن گلکوندا در هند استخراج شده است. به هرحال افسانه ها می گویند که این الماس زیبا در یک عبادتگاه قدیمی نگهداری می شده، آن هم با یک نفرین بسیار قوی!
زمانی که از این مکان حال به عنوان غنیمت و یا به عنوان دزدی، برده شده است نفرین شروع به کار کرده است و هر کسی که آن را لمس می کند و یا از آن استفاده می کند، سرنوشتی جز مرگ زودهنگام و غیرطبیعی برای خود و اطرافیانش ندارد.
ساختار فیزیکی و شیمیایی این الماس به این گونه است که در طول مدت ها منبع های نوری را در خود جمع می کند و زمانی که همه ی چراغ ها خاموش بودند و یا تاریکی همه جا را فرا گرفته باشد، این الماس از خود نوری روشن و خیره کننده ساطع می کند.
برخی از کسانی که در طول تاریخ صاحب این سنگ درخشان و بد یمن بوده اند عبارتند از: ماری آنتوانت ملکه ی فرانسه، لوئی شانزدهم پادشاه فرانسه، اولین والش مک لین صاحب روزنامه ی معروف واشنگتن پست.
الماس کوه نور از کمیاب ترین الماس های جهان است که همواره با رازهای فراوانی همراه بوده است. هم اکنون، الماس کوه نور در لندن نگهداری می شود. در سال ۱۸۷۷ رسما اعلام شد، الماس کوه نور در اختیار ملکه ویکتوریا امپراتور بریتانیا در دوران استعمار بریتانیا بر هند است و این الماس جز میراث های سلطنتی انگلیس به حساب می آید.
الماس کوه نور با حدود ۱۰۵ قیراط در مکان بیست و چهارم بزرگ ترین الماس های تراش خورده ی جهان قرار دارد. الماس کوه نور در کنار الماس دریای نور از بزرگ ترین الماس های جهان بودند که در گذشته ۱۸۶٫۰۶۲۵ قیراط معادل ۳۷٫۲۱ گرم وزن داشتند که در تراش جدید ۱۰۵٫۶۰۲ قیراط معادل ۲۱٫۶۱ شده است. الماس کوه نور اکنون در برج لندن، قصری تاریخی در ساحل شمالی رود تایمز، نگهداری می شود.
الماس دریای نور، در موزه ی جواهرات ملی ایران نگهداری می شود. این موزه محل نگهداری بخشی از گنجینه جواهرات ایران است که غارت نشده و همچنان در ایران باقی مانده است. الماس بی نظیر دریای نور تا قبل از زمان حکومت شاه قاجاری، ناصرالدین شاه در وسط یکی از بازوبندهای سلطنتی وی نصب میشد.
ولی هنگام سلطنت وی بازوبند از مد افتاد و وی آن را به صورت پیش کلاه در آورد و با قابی زرین با شیر و خورشید و در یک تاج مرصع با ۴۵۷ قطعه برلیان ریز و با ۴ قطعه یاقوت تزئین نمود. نادر شاه در سال ۱۷۳۹ در جنگ با هند، زوج الماس کوه نور و دریای نور را که همانطور که گفتیم از همه جدا افتاده اند را از هند به ایران آورد.
الماس کوه نور و دریای نور بر دسته ی شمشیر افراسیاب نصب بوده و رستم پهلوان ایرانی آن را در جنگ با تورانیان صاحب شده است. وزن الماس دریای نور، در حال حاضر در حدود ۱۸۲ قیراط و صورتی رنگ است ولی پیش از تراش خوردگی بسیار بیشتر از این بوده است.
رنگ این الماس یکی از استثناییترین و کمیاب ترین رنگها میان الماسهای برلیان شناخته شده ی جهان است.
الماس کولینان ۳,۱۰۶,۷۵ قیراط وزن دارد و به عنوان بزرگ ترین و البته سنگین ترین الماس موجود در جهان تا به حال معرفی شده است. این سنگ که بسیار هم گرانبهاست خیلی ساده و به وسیله ی یک مهندس معدن کشف شد. بزرگ ترین قطعه ی موجود از این جواهر ۵۳۰.۲ قیراط وزن دارد و از ۹ قطعه الماس کوچکتر تشکیل شده است. دو قطعه از این الماس را به تاج ملکه ی بریتانیا چسبانده اند.
۳ نظرات