۱۰ نکته طلایی درباره اطلاعات مسافرتی که قبل سفر باید بدانید!

برای داشتن یک سفر دلچسب و بیاد ماندنی، اطلاعات مسافرتی مورد نیاز ما چیست؟ پاسخ به این سوال فهرستی از اقدامات بسیار ساده اما ضروری است که با یک برنامه‌ریزی مناسب و زمان‌بندی خوب، و انجام آن‌ها می‌توانید سفری ایده‌آل و شیرین داشته باشید. این نکات به ظاهر ساده را در وقت مناسب و چند روز قبل از سفر رعایت کنید و کارها را به لحظات آخر موکول نکنید. نکات دیگری حایز اهمیت هستند که با بکارگیری آن‌ها در حین سفر، لذت بیشتری از مسافرت خود خواهید برد.

چنانچه اشاره شد، مواردی که رعایت آن‌ها قبل و حین سفر ضروری است؛ مجموعه‌ای از اقدامات ساده است که بدون در نظر گرفتن آن‌ها ممکن است انرژی، هزینه و زمان زیادی از دست داده و سفر شما با مشکلاتی مواجه شود. در این مقاله الی گشت نکاتی طلایی از اطلاعات مسافرتی مهم برای سفر معرفی می‌کند که با رعایت این نکات ساده، سفری راحت و دلنشین را تجربه خواهید کرد.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

اسکن گرفتن از مدارک و همراه داشتن آن ها در گوشی موبایل

همراه داشتن مدارک شناسایی در سفر، مشکلات احتمالی و دردسرهایی به همراه دارد. گم شدن، آسیب دیدن یا به سرقت رفتن این مدارک خطر بالقوه‌ای است که در صورت بروز، مشکلات متعدد و بزرگتری به همراه خواهد داشت. در سفرهای داخلی یک کارت شناسایی کم‌حجم مانند کارت ملی یا گواهینامه‌ی رانندگی با خود داشته باشید کافی است. برای سفرهای خارجی که به مدارک بیشتری نیاز دارید و به همراه بردن آن‌ها ضروری است بهتر است این مدارک را در صندوق امانات هتل و محل امن نگهداری کنید و از همراه داشتن آن‌ها خودداری کنید.

بهترین راهکار برای همراه نبردن اصل مدارک شناسایی و مشکلات مختلف این کار، داشتن اسکن آن‌ها است. تلفن‌های همراه هوشمند قابلیت اسکن گرفتن را دارند. براحتی و با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف اسکن، از تمامی مدارک شناسایی خود یک نسخه‌ی اسکن شده تهیه کنید و روی گوشی ذخیره نمایید. با این کار مدارک شناسایی شما در طول سفر همیشه همراهتان است و دردسر حمل و خطر گم شدن اصل مدارک از بین خواهد رفت!

۲-کارهای اداری را چند روز پیش از سفر انجام دهید

یکی از مهم‌ترین اطلاعات مسافرتی که باید توجه بسیاری به آن داشت انجام به موقع امور اداری است. برای سفرهای داخلی که بصورت مستقل انجام می‌گیرد، قبل از سفر حتما اقامتگاه مناسب و مورد نظر خود را مشخص کرده و هتل یا سوئیت محل اقامت را رزرو کنید. کارهای بانکی را چند روز قبل از سفر انجام دهید تا در شهر مقصد دچار مشکلات احتمالی رفتن به بانک نشوید.

مطالب مرتبط

چک لیست سفر، جامع‌ترین راهنمای موجود برای سفرهایتان

نکات مهم در استفاده از راه‌های حمل و نقلی در سفر

اگر قصد مسافرت به خارج از کشور دارید؛ کارهای مربوط به گذرنامه و ویزا را چندین روز پیش از موعد سفر انجام داده و قطعی نمایید. فرایند این کارها بعضاً با موانع پیش‌بینی نشده مواجه می‌شود که در صورت عدم رعایت زمان مناسب ممکن است منجر به از دست دادن و لغو سفر شود. به همین شیوه هم برای کارهای مربوط به صرافی و تبدیل ارز اقدام کنید. یک هفته پیش از سفر ارز مورد نظر را تهیه نمایید تا در روزهای آخر قبل از سفر دغدغه و مشکلی از این بابت نداشته باشید.

۳-از وضعیت فرهنگی مقصد کسب اطلاع کنید

یکی از مهم‌ترین و شاید مهم‌ترین اطلاعات مسافرتی، دانستن این نکته است. چه در سفرهای داخلی و چه در سفرهای خارجی، تعامل با ساکنان شهر مقصد؛ امری بسیار ضروری و حائز اهمیت است. پرسنل و کارمندان هتل محل اقامت، رانندگان وسایل نقلیه‌ی سطح شهر، کارمندان مراکز گردشگری و فروشگاه‌ها؛ همگی بخشی از جامعه‌‌ی شهر مقصد شما هستند. آداب و رسوم، اعتقادات سنتی و مذهبی و نحوه‌ی برخورد و تعامل رو در رو؛ همگی جزییاتی هستند که ممکن است با اصول و عقاید ما در این زمینه‌ها متفاوت باشند. به همین دلیل لازم است اطلاعاتی از این موارد کسب کنید تا با شهروندان شهر مقصد براحتی ارتباط برقرار کرده و با بی‌توجهی و عدم رعایت خطوط قرمز، دچار مسائل حاشیه‌ای نشوید.

۴-از وضعیت آب و هوا اطلاع داشته باشید

از شرایط جوّی و وضعیت آب و هوای مقصد خود آگاه باشید. قبل از سفر وضعیت جاده و مواردی مانند دمای هوا و احتمال بارندگی در شهرهای بین راه را بررسی کنید. در مقصد هم این نکته را فراموش نکنید و اخبار پیش‌بینی آب و هوا را پیگیری کنید. بخصوص در شهرهای ساحلی و یا مناطق کوهستانی و کوهپایه‌ای، اطلاع از وضع هوا و هشدارهای مربوط به طوفان و خطر سیل از اهمیت بالایی برخوردار است.

۵-وجه نقد کمتر استفاده کنید و پول‌ های خود را در یک محل نگذارید

امروزه پیشرفت خدمات نوین بانکی و امکانات بالای کارت‌های بانکی هوشمند، لزوم همراه داشتن وجه نقد را تا حد زیادی کاهش داده است. بهتر است در طول سفر تا می‌توانید از کارت‌های بانکی و امکاناتی مانند موبایل بانک استفاده کرده و از همراه داشتن وجه نقد خودداری کنید. اگر پول نقد همراه دارید؛ بهترین کار تقسیم آن بین همراهان سفر است. قرار دادن پول در چند محل و جیب‌های مختلف نیز راهکار دیگری است تا در صورت دستبرد، تمامی وجه نقد خود را از دست ندهید. یکی از وسایل کارآمد و بسیار مناسب در سفر، کیف‌های کوچک کمری است که همیشه در مقابل چشم شما هستند و وسیله‌ی مطمئن و امنی برای نگهداری تلفن همراه و پول هستند.

۶-زمان اقامت خود را مدیریت کنید

از اصلی ترین اطلاعات مسافرتی برای لذت بردن از سفر مدیریت وقت و هزینه است. توجه داشته باشید که مدت اقامت شما در شهر مقصد محدود است و بهتر است برای استفاده‌ی هرچه بهتر از این مدت، برنامه‌ریزی داشت. اساسی‌ترین موضوع در مدیریت زمان سفر این است که زود بیدار شوید تا روز را از دست ندهید. فاصله‌ی زمانی صبح تا ظهر فرصت مناسبی برای رفتن به اماکن سرپوشیده مانند موزه‌ها و فروشگاه‌ها و نیز لذت بردن از تفریحات صبحگاهی است.

نکته‌ی حائز اهمیت دیگر این است که در تفریح کردن و بازدید از نقاط دیدنی، حریص نباشید! اسراف و زیاده روی در سیاحت و گردش انرژی زیادی از شما می‌گیرد و در فصول گرم باعث گرمازدگی خواهد شد. بهتر است زمان هر روز را بین کارهایی مانند پرداختن به یک تفریح، بازدید از مراکز سیاحتی و اماکن تاریخی و یا خرید تقسیم کرده و فاصله‌های زمانی مشخصی برای استراحت و تجدید قوا در نظر بگیرید.

۷-از هزینه ها غافل نشوید

هزینه‌های سفر را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. هزینه‌های آشکار و هزینه‌های پنهان. قسمت آشکار هزینه‌ها شامل مخارج عمده‌ی سفر مانند هزینه‌های مربوط به جابجایی و خرید بلیط و هزینه‌های اقامت است. این بخش از هزینه‌ها از قبل مشخص و برنامه‌ریزی شده هستند و چالش چندانی از بابت چنین هزینه‌هایی ایجاد نمی‌شود. اما هزینه‌های پنهان سفر موارد مختلف و جزییات بسیاری دارد که باید آن‌ها را در نظر گرفت تا با صرفه‌جویی و مدیریت این بخش از هزینه‌ها از امکانات و تفریحات بیشتر در طول سفر لذت برد.

هزینه‌های پنهان به مواردی مانند تفریح و گردش، خرید و رستوران گردی و موارد پیش‌بینی نشده که در جریان سفر با آن‌ها مواجه می‌شویم؛ تعلق می‌گیرند. برای کاهش این هزینه‌ها رعایت نکاتی مثل رستوران نرفتن برای تمام وعده‌ها یکی از مهم‌ترین اطلاعات مسافرتی است. اینکه تمامی وعده‌های غذایی در رستوران صرف شود، علاوه بر بالا بردن هزینه‌ها شما را از لذت آشپزی در سفر و تجربه‌ای متفاوت از دور هم بودن محروم خواهد کرد. همچنین اضافه‌بار و کرایه‌ای که بابت اضافه بار در سفرهای هوایی پرداخت می‌شود یکی از هزینه‌های غیرضروری است که می‌توان با کنار گذاشتن وسایل اضافی و غیرضروری، آن‌را حذف کرد.

۸-از تکنولوژی و دوربین های عکاسی فاصله بگیرید

زندگی امروزی، پیوستگی ناگسستنی و عمیقی با تکنولوژی دارد و لوازم دیجیتال یکی از همراهان همیشگی ما هستند. سفر، فرصت مناسبی برای فاصله گرفتن از محیط کار و فضای پر تنش شهرها و البته، فاصله گرفتن از تکنولوژی است. از این رو بهتر است از به همراه بردن وسایلی مانند لپ‌تاپ و تبلت در سفر خودداری کنید. با این کار از مشکلات اضافه بار و آسیب‌های احتمالی وارده به این وسایل حین جابجایی و نیز استرس و دردسر مراقبت از آن‌ها در طول سفر در امان خواهید ماند.

از طرفی سفر فرصتی برای تجدید قوا و آرامش است و شما برای عکس گرفتن به سفر نمی‌روید. گرفتن چند عکس از لحظات خوب سفر، بسیار خاطره انگیز است. اما این‌که همیشه در حال بررسی شرایط و کار کردن با یک دوربین برای گرفتن عکس و فیلم باشیم؛ موضوع بظاهر ساده‌ای است که در عصر تکنولوژی به یکی از معضلات سفر تبدیل شده است. یکی دیگر از اطلاعات مسافرتی اساسی این است که همراه داشتن یک گوشی هوشمند در طول سفر، شما را از دیگر وسایل و بخصوص دوربین عکاسی بی نیاز خواهد کرد!

۹-بردن وسایل ضروری را در اولویت قرار دهید

در هنگام جمع‌آوری وسایل مورد نیاز سفر به این نکته توجه داشته باشید که تا حد امکان وسایل مورد نیاز را برداشته و اضافه بار نداشته باشید. کارت شناسایی و کارت بانکی، شارژر موبایل، ژل یا مایع ضدعفونی کننده‌ی دست، قرص‌های مُسکّن، چند عدد چسب زخم و لوازم شخصی از ملزومات سفر هستند که حجم کمی دارند اما عدم دسترسی به آن‌ها در طول سفر ممکن است عوارض بسیاری به همراه داشته باشد. لباس‌ها و کفش اضافه، سشوار و تجهیزات استحمام، لپ‌تاپ و تبلت، دوچرخه و اسکیت، ظروف آشپزی و مواد غذایی فاسد شدنی از جمله مواردی هستند که در طول سفر معمولاً بی‌استفاده خواهند بود و با به همراه بردن آن‌ها مشکلات مختلفی برای خود ایجاد خواهید کرد.

این نکته که غیر از لوازم شخصی و یک کوله پشتی به وسایل بیشتری احتیاج نیست را همیشه در فهرست مطالب مسافرتی لحاظ کنید. ضمناً در سفرهای هوایی، هنگام جمع‌آوری وسایل و جا دادن آن‌ها در چمدان و کوله‌پشتی خود؛ بررسی‌هایی که در گِیت فرودگاه انجام می‌شود را در نظر بگیرید.

۱۰-نقشه‌ی شهر مقصد را تهیه و بررسی کنید

یکی از مهم‌ترین اطلاعات مسافرتی که باید در نظر داشته باشید؛ آشنایی با خیابان‌ها و مناطق مختلف شهر مقصد است. برای این کار می‌توانید یک نقشه از شهر تهیه کنید که راحت‌ترین راه دسترسی به این نقشه؛ نقشه‌های به‌روز و دقیق گوشی‌های هوشمند است. از روی این نقشه مسیرهای مختلف برای رفتن به نقاط مورد نظر خود را خواهید شناخت. همچنین می‌توانید اطلاعاتی در مورد وسایل نقلیه‌ی مناسب و در دسترس در این مسیرها بدست آورید.

اطلاع داشتن از مراکز گردشگری مورد نظر و مسیرهای دسترسی به آن‌ها، شما را در انتخاب بهترین مسیر و وسیله‌ی مناسب راهنمایی می‌کند و بدین ترتیب در وقت و هزینه‌های سفر صرفه‌جویی قابل توجهی خواهید داشت.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز