اسکلت ۷۵۰۰ ساله ای که راز سالم ماندش هنوز کشف نشده! به همراه تصویر

اسکلت 7500 ساله ی تپه شازند

مدت ها پیش در تپه ی سرسختی شازند اسکلتی پیدا شد که کاملا سالم مانده بوده و هیچ تخلخلی در آن به وجود نیامده است و همین باعث تعجب همگان شده بوده است. این اسکلت ۷۵۰۰ ساله ی تپه ی شازند بدون هیچ مشکل و حتی جدا شدگی به همان حالت که صاحب آن به زمین افتاده بوده و جان خود را از دست داده بوده است، به همان صورت کاملا شکل خود را حفظ نموده و دانشمندان پس از این که این اسکلت را به آزمایشگاه منتقل کردند، دلیل سالم ماندن آن را متوجه شدند. در ادامه پیشنهاد می کنیم که با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، راز سالم ماندن این اسکلت ۷۵۰۰ ساله ی تپه ی شازند را از زبان یابندگان و کارشناسان باستان شناسی بشنویم.

مطالب مرتبط:
وقتی «زشت بودن» در آمریکا غیرقانونی بود!
نقاشی های باستانی غاری در مصر که متعلق به انسان نیستند! + تصویر

این اسکلت چند سال پیش بود که در این تپه به شکلی که گفتیم، یعنی کاملا سالم کشف شد و باعث تعجب همگان شد و حالا پس از گذشت این مدت، دلیل سالم ماندن آن را اعلام کرده اند. رئیس تیم کاوشگران تپه ی سرسختی شازند، در ابتدا در این باره این گونه گفت که: به دلیل این که خاک تپه ی سرسختی شازند دارای خاصیت قلیایی است، اسکلت ۷۵۰۰ ساله و اشیا و آثار باستانی را در خود سالم نگه داشته است.

با تلاش این گروه که منجر به کشف اسکلت این مرد ۷۵۰۰ ساله در استان مرکزی گشت، سرپرست تیم باستان شناسی در این زمینه بیان نمود که استان مرکزی از لحاظ جغرافیایی و نگاه مطالعات باستان‌ شناسی در ۲ فرهنگ مهم دوران پیش از تاریخ در قسمت زاگرس مرکزی و منطقه ی مرکزی فلات ایران را در خود جای داده است.

سرپرست گروه در این باره گفت که؛ قبل از کاوش و بررسی استان مرکزی و به ویژه تپه ی سرسختی شازند اطلاعات باستانی استان بسیار محدود بود، اما مطالعات در سال ۱۳۹۱ آغاز شد و در تپه ی سرسختی که در شرق زاگرس مرکزی قرار گرفته است کار لایه‌ نگاری از آن در ابتدا صورت گرفت.

به گفته ی این گروه؛ هدف از لایه‌ نگاری در این تپه بررسی این موضوع است که، این تپه از چه زمان تا چه زمانی محل سکونت صاحب این اسکلت یا مردمانش بوده است. چندین سال پیش بود که در قلعه ی سرسختی که در روستای سرسختی شازند و در ۵۰ کیلومتری اراک و حاشیه ی شرقی منطقه ی زاگرس مرکزی واقع شده است، لایه‌ هایی از دوره ی پیش از تاریخ، دوره ی تاریخی و اسلامی مشاهده شده است. نتایج مطالعات صورت گرفته بر روی اسکلت نشان از این دارد که این اسکلت ۷۵۰۰ ساله در واقع متعلق به یک مرد ۴۰ ساله در دوران نوسنگی است.

این دوران دقیقا مصادف با خروج انسان ها از غار است، همان دورانی که تلاش برای زندگی و کشف ناشناخته هایش را آغاز کرد و برای ادامه ی زندگی جدیدش، دشت ها و زمین های فراخ و سر سبز را انتخاب نمود. با این تفاسیر این گروه در بیان این که دلیل این وقفه برای اعلام نتایح تحقیقاتشان را برخی از بوروکراسی ها اعلام کردند.

البته این مسئله را نیز در ادامه افزودند که در باستان‌ شناسی، تکنیک‌ هایی وجود دارد که ارزش تاریخی یک منطقه را به صورت واضح تری نشان می‌ دهد. نوع پوشش گیاهی، اسکن و عکس ‌های هوایی از محوطه در واقع عاملی بود که فضای کاوش مشخص و منتهی به کشف چنین اسکلت با ارزش و قدیمی را برای ما موجب شود.

گروه باستان شناسی که این اسکلت را مورد بررسی قرار دادند، در بررسی های خود متوجه شدند که این اسکلت متعلق به دوران پیش از تاریخ است و این دوران دقیقا شامل دوران نوسنگی و دوره ی مس سنگی می شود.

در دوره ی نوسنگی، پس از این که آب و هوا دچار تغییرات شد و کره ی زمین عصر یخبندان را پشت سر گذاشت، انسان ‌ها از غارها وارد دشت ‌ها شدند و به کار کشاورزی و دامپروری پرداختند.

در این دوره، هنوز فلز کشف و اختراع نشده بوده و افراد ابزارهای سنگی با خود داشتند، در آن زمان انسان ها اجساد اطرافیانشان را در کف خانه ‌های خود دفن می ‌کردند، داد و ستدهای منطقه‌ ای با برخی مناطق همچون سیلک ها در کاشاسن و دیگر مناطق زاگرس انجام می دادند و افزایش جمعیت داشتند که باعث تشکیل سلسله مراتب اجتماعی و پیچیدگی های مختلف اجتماعی و اقتصادی شد. بر اساس گفته ی کارشناسان باستان شناسی، دوره ی نوسنگی درست در اواخر هزاره ی ۶ قبل از میلاد مسیح را شامل می شود.

تیم کارشناسی اعلام کرده اند که آثار بسیار زیادی از دوره ‌های پیش از تاریخ و این اسکلت ۷۵۰۰ ساله در عمق ۶ متری کشف شد و با توجه به این مورد که در استان مرکزی تا به امروز اثر تاریخی با این قدمت کشف نشده بوده است، این کشف ۷۵۰۰ ساله می ‌تواند تاریخ استان مرکزی و توابع آن را بیش از پیش نشان دهد.

درباره ی شرایط نگهداری این اسکلت گروه کارشناسی می گویند که کارهای استحکام ‌بخشی اسلکت توسط یک گروه از تهران انجام شده است و شرایط کنونی اسکلت نیز به صورت کلی شرایط مطلوبی است و اقدامات تهویه ی محیط به درستی انجام شده است.

مشخصه ی اصلی و بارز این اسکلت این است که سالم است. کارشناسان با بیان این مزیت عنوان و بیان کرده اند که حتی دندان‌ های این اسکلت سالم است و علت این صحت و سلامت بودن، خاصیت قلیایی بودن خاک منطقه است و به دلیل اسیدی نبودن استخوان از بین نرفته است.

درباره ی تپه ی سرسختی شازند باید بگوییم که یک عکس در سال ۱۳۴۶ از این منطقه گرفته شده است که نشان می ‌دهد بر روی تپه یک قلعه‌ قرار داشته است و دقیقا به همین دلیل به این منطقه تپه ی قلعه سرسختی می‌گویند و نشان می ‌دهد که از ۷ تا ۸ هزار سال پیش در منطقه سکونت وجود داشته است و اطراف تپه که روستا نیز می باشد، نشان می ‌دهد که فضای مناسبی برای سکونت بوده است به همین دلیل این تپه ارزش و اهمیت بسیار بالایی دارد.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!