چگونه از هک شدن هنگام استفاده از WiFi در سفر جلوگیری کنیم؟

از کجا باید بفهمیم هک شده ایم

از کجا باید بفهمیم هک شده ایم؟

این روزها اینترنت یکی از نیازهای اساسی افراد برای زندگی روزمره به شمار می رود. این تکنولوژی حتی در سفر هم جا خود را باز کرده و افراد برای به اشتراک گذاشتن تصاویر خود، پیدا کردن مقصد مورد هدفشان، گاهی خرید اینترنتی و …  به آن نیاز دارند. به همین منظور رستوران ها و هتل برای رفاه حال مسافران خود اینترنت رایگان را در اختیارشان قرار می دهند اما در کنار حسنی که این موضوع دارد خطری به نام هک شدن در کمین افراد هست. هکرها منتظر هستند تا فرد به اینترنت این مکان ها وصل شوند تا آنها شناسایی کنند و اطلاعات آنها را به سرقت ببرند. اما از کجا باید بفهمیم هک شده ایم یا این که برای جلوگیری از این مشکل باید چه کاری انجام دهیم؟ الی گشت مطلبی را درباره این موضوع تهیه کرده است تا با خواندن آن بتوانید در برابر این خطر از اطلاعات خود محافظت کنید.

چگونه هک می شویم؟

مطالب مرتبط:
Airselfie، پرنده عکاس شما در سفر
با این اپلیکیشن ها در سفر هیچ نگرانی ای ندارید!

زمانی شما هک می شوید که یک هکر بین شما و سروری که به آن متصل هستید قرار بگیرد و زمانی که شما به آن سرور از طریق اینترنت وصل می شوید می تواند اطلاعاتی که شما رد و بدل می کنید را گوش کند و به اصلاح هک بنماید. ما روزانه اطلاعاتی زیادی از خودمان در فضای مجازی جا می گذاریم که در برخی از شبکه ها به دلیل اینکه امنیت لازم برقرار نیست اطلاعات ما ممکن است در دست افراد سودجو قرار بگیرد.

چگونه بفهمیم هک شده ایم؟

اما سوال اینجاست که از کجا باید بفهمیم هک شده ایم ؟ برای اینکه متوجه این موضوع شویم نشانه هایی در گوشی ما به وجود می آید که عبارت هستند از:

  • تمام شدن سریع شارژ گوشی
  • کم شدن غیر معمول عمر باتری گوشی
  • گرم شدن بیش از حد گوشی
  • ایجاد نویز در هنگام تماس های تلفنی شما
  • روشن و خاموش شدن ناگهانی دستگاه
  • دریافت پیام های غیرمعمول
  • بررسی مصرف دیتا توسط گوشی
  • وجود نرم افزاری ناشناس در موبایلتان

راه هایی که می تواند از حمله هکر و وجود آن ما را رها سازد:

۱- مطمئن شوید بلوتوث تلفن همراهتان همیشه خاموش باشد مگر در مواردی که خود به آن نیاز دارید.

۲- حتی المقدور از هندزفری‌های مجهز به تکنولوژی بلوتوث استفاده نکنید.

۳- گزینه‌های موجود در قسمت بلوتوث گوشی خود را به نحوی تنظیم کنید که برای دریافت فایل‌های ارسالی حداقل دو بار از شما موافقت بخواهد.

۴- سعی کنید زمانی که به اینترنت وصل هستید بر روی لینک ها و پیام های نامطمئن کلیک نکنید.

۵- سایت های زیادی هستند که بازی و یا نرم افزارهای رایگانی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. اما ممکن است که این نرم افزارها حاوی کدهای مخربی باشند، توصیه می شود که سعی کنید از سایت هایی که اعتبار آنها مشخص نیست فایلی را دریافت نکنید، اما در صورت دریافت یک فایل از این قبیل سایت ها ابتدا آن را با استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس بررسی نمایید.

۶- حتی الامکان سعی کنید از گوشی های روت نشده استفاده کنید. همان طور که می دانید گوشی های آیفون در صورتی که قفلشان شکسته نشده باشد از امنیت بیشتری برخوردار هستند و همچنین تلفن های اندرویدی هم به همین صورت هستند به منزله صدور مجوز برای دسترسی هکرها به کدهای دستگاه و تغییر آن است. اگر تلفتان روت شده است سعی کنید روت آن را حذف بنمایید.

۷- آنتی ویروس بر روی تلفن همراهتان نصب کنید تا از نفوذ بدافزارها به تلفن همراهتان جلوگیری نمایید.

۸- سعی کنید زمانی که به اینترنت های بیرون وصل می شوید از VPN استفاده کنید. چرا که با استفاده از VPN ارتباط شما رمزنگاری می شود و اگر شما به یک شبکه عمومی متصل باشید هکر ها مدت زمانی زیادی را نیاز دارند تا به اطلاعات شما دسترسی پید کنند به همین منظور تا بخواهند شما هک بنمایند شما از آن رستوران با هتل خارج شده اید.

۹- اگر می خواهید به سایت های پرداخت اینترنتی مثل خرید شارژ یا کارت به کارت و از این قبیل تراکنش های مالی انجام دهید که شماره کارت و رمز عبور شما وارد سیستم می شود سعی کنید که مرورگر شما در ابتدای url خود از به صورت https باشد. زیرا در صورت s آخر در آدرس سایت شما وجود نداشته باشد بسته های ارسالی از طرف شما در فضای مجازی هیچ گونه امنیتی ندارند و به راحتی در اختیار هکرها قرار می گیرند.

۱۰- با توجه به پیشرفت دنیای مجازی سعی کنید حساب های کاربری خود را دو مرحله ای بنمایید. شاید بپرسید یعنی چی؟ به این صورت که برای حساب کاربری مثل Gmail می توانید تنظیماتش طوری انجام دهید که قبل از این که بخواهید به آن log in  شوید کدی را به تلفن همراه شما بفرستد در این صورت چون هکر به تلفن همراه شما دسترسی ندارد به همین صورت هم نمی تواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.

۱۱- استفاده از برنامه های ضد جاسوسی مثل Anti Spy و logDog با نصب این نرم افزار بر روی تلفن همراهتان می توانید تمام برنامه های جاسوسی که در موبایلتان وجود دارد شناسایی شده و به طور خودکار حذف می شوند. البته اگر آنتی ویروس را روی گوشی خود داشته باشید دیگر نیازی به این برنامه ها نیست اما کار از محکم کاری عیب نمی کند.

۱۲- راه دیگری وجود که کمی انجام دادن آن برای خیلی سخت و اذیت کننده است اما اگر هکر حرفه ای باشد چاره ای جز آن ندارید. این راه حل طاقت فرسا فلش کردن گوشیتان است. به این صورت که شما از تمامی اطلاعات موجود در موبایلتان بک آپ می گیرید و سریع آن فلش می کنید تا از شر هکر مزاحم رها شوید.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز