مگر می شود به شهرهای بزرگ جهان سفر کرد و از موزه های دیدنی آنها بهره نبرد.
موزه ها مرکز نمادها، آثار هنری، مجموعه های نایاب، آثار باستانی و …. مواردی از این دست می شوند که بسیاری از آن ها وابسته به اعصار و قرون هستند. در مجموع موزه ها عمدتا در مکان هایی به وجود می آیند و در مرکز توجه هستند که خود آن مکان از سالیان دور حرف هایی برای گفتن داشته باشد. در این مطلب به سراغ همین مکان ها رفته ایم تا برترین و معروف ترین موزه هایشان را به شما معرفی نماییم. پس با الی گشت همراه باشید.
موزه «لوور»، فرانسه، پربازدیدکننده ترین موزه جهان
موزه لوور که در شهر پاریس فرانسه قرار دارد، پذیرای بیش از ۳۵هزار اثر هنری در هشت بخش مختلف است که با جذب بیش از ۹.۲۶ میلیون بازدیدکننده در سال، پربازدیدترین موزه جهان به حساب می آید.
تمرکز این موزه معروف بر هنر، تاریخ بشر و فرهنگ بوده و آثار زیادی در این زمینهها در این موزه جای گرفتهاند که از آن جمله میتوان به تابلوی بانوی صخرهها، لوح حمورابی و تابلوی مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی اشاره نمود.
ظروف گلی آشوری، نقش برجسته های آشوری، بخشهای قابل توجهی از تخت جمشید و بُز بالدار طلایی هخامنشی از دیگر گنجینه های ارزشمند این موزه به شمار میروند. ساختمان این موزه قبل از انقلاب کبیر فرانسه یکی از کاخهای سلطنتی بود که آثار باارزش هنری در آن نگهداری میشد. پس از انقلاب کبیر، در سال ۱۷۸۹ موزه و آثار موجود در آن به مردم فرانسه اهدا شد و در سال ۱۷۹۳ این موزه به یک موزه ملی تبدیل شد.
موزه ملی چین
موزه ملی چین در شهر پکن با جذب ۷.۵ میلیون نفر گردشگر در سال، دومین موزه پربازدید جهان به شمار می رود. این موزه با ۶۵ هزار متر مربع مساحت، دارای دو بخش مستقل است یکی موزه انقلاب مردم چین در بخش شمالی و یکی موزه تاریخ چین در قسمت جنوبی. این موزه در بردارنده آثار تاریخی این کشور از یک و نیم میلیون سال قبل تا آخرین امپراطوری این سرزمین می باشد.
موزه ملی واشنگتن
این موزه که متعلق به موسسه “اسمیتسونین” بوده و در شهر واشنگتن قرار دارد، بدون تعطیلی و به صورت رایگان در ۳۶۵ روز سال در دسترس علاقه مندان و بازدیدکنندگان قرار دارد. این موزه با سالانه حدود ۷.۳ میلیون نفر بازدیدکننده، پربازدیدترین موزه تاریخ طبیعی جهان و پربازدیدترین موزه کل کشور آمریکا می باشد.
این موزه در سال ۱۹۱۰ به صورت اختصاصی توسط موسسه اسمیتسونین و به منظور نگهداری از مجموعههای ملی و امکانات تحقیقاتی محیطی به مساحت ۱۲۳ هزار متر مربع ساخته شد و هم اکنون ۱۸۵ دانشمند حرفهای تاریخ طبیعی جهان در این موزه به فعالیت مشغول هستند.
موزه بریتانیا
این موزه از عظیم ترین و غنی ترین موزه های جهان است که بیش از ۶.۷ میلیون گنجینه و آثار باستانی از فرهنگ ها، اقوام و کشورهای مختلف جهان را از دوران پیش از تاریخ تا زمان حال در خود جای داده است.
موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ و با مجموعه اهدایی «هانس سلون»، طبیعی دان انگلیسی که شامل دست نوشته ها، کتابهای قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از مستعمرات وقت بریتانیا می شد، رسماً پا به عرضه وجود نهاد.
بازدید از موزه بریتانیا رایگان است و پولی بابت بلیت یا به عنوان ورودیه دریافت نمیشود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته میشوند، بازدید به صورت مجانی نیست.
بیش از ۱۳ هزار شی باستانی ایران در موزه بریتانیا در معرض نمایش قرار دارد که از آن میان میتوان به منشور حقوق بشر کوروش اشاره کرد.
نگارخانه ملی لندن
این موزه در سال ۱۸۲۴ در شهر وستمینستر لندن ساخته شد و هماکنون دارای گنجینهای معادل ۲۳۰۰ تابلوی نقاشی کمنظیر از سده سیزدهم تا سده نوزدهم میلادی می باشد. از جمله آثار گالری ملی لندن که به صورت دائمی در این نمایشگاه می باشند، «بانوی صخره ها» اثر لئوناردو داوینچی است.
همچنین نقاشی برکه نیلوفرهای آبی اثر «مونه» از دیگر آثاری است که علاقه مندان به نقاشی و آثار هنری را از همه جای دنیا به گالری ملی لندن میکشاند. تابلوی معروف «آفتابگردان» اثر «ونسان ونگوگ» نیز در این گالری از جایگاه خاصی برخوردار است. سالانه بیش از ۶.۴ میلیون نفر از این موزه دیدن کرده و بصورت رایگان به تالار اصلی آن دسترسی دارند.
موزه هنر متروپلیتن
به گزارش ویکیپدیا، این موزه بزرگترین موزه هنری سراسر ایالات متحده آمریکا و یکی از ۱۰ موزه برتر جهان است که سالانه بیش از ۶.۱ میلیون نفر بازدیدکننده از مجموعههای ارزشمند آن دیدن میکنند. دو میلیون اثر است در ۱۷ بخش مجزا در مجموعه های دائمی آن به نمایش گذاشته میشوند.
این موزه که در سال ۱۸۷۲ میلادی افتتاح شده است، شامل مجموعه بزرگ و نادری از تاریخ اسلام و ایران باستان می باشد. در این موزه مبلغ مشخصی برای هزینه تعیین نشده است و هرکس به دلخواه خود هزینهای برای ورود اختصاص میدهد که البته پیشنهاد موزه ۲۵ دلار می باشد.
موزه واتیکان
این موزه یکی از موزه های شاهکار دنیا و از دیدنی های اصلی شهر واتیکان است که آثار هنری تاریخی بینظیری را مرتبط با مسیحیت و مذهب کاتولیک در خود جای داده و سالیانه پذیرای حدود ۵.۸ نفر بازدیدکننده می باشد.
موزه واتیکان در سال ۱۵۰۶ میلادی توسط «پاپ ژولیوس دوم» بنا نهاده شد و بزرگ ترین و کاملترین مجموعه آثار هنری دنیا که در طول قرون متوالی توسط پاپ ها جمعآوری شده است، در این موزه به نمایش گذاشته شده است.
آثار این موزه از مومیایی های مصر تا نقاشیهای مدرن تشکیل شده است. اما اکثر آثار برجسته آن مربوط به مجسمه های دیدنی کلاسیک و نقاشیهای دیواری «میکلآنژ» در کلیسای سیستین می باشد. هزینه بازدید از این موزه ۲۱ دلار است.
موزه تیت مادرن
«تیت مادرن» یا موزه هنرهای مدرن در لندن که قسمتی از گروه موزه های بریتانیا شامل موزه تیت بریتانیا، موزه مدرن تیت، موزه سنت ایوز و تیت لیورپول را تشکیل می دهد. این مجموعه با بیش از ۵.۷ میلیون بازدیدکننده در سال، پربازدیدترین موزه هنرهای مدرن در جهان می باشد. «تیت مادرن» محل نگهداری و نمایش مجموعه ملی هنر بریتانیا از سال ۱۹۰۰ تا به امروز و همچنین آثار بینالمللی معاصر محسوب می شود.
این موزه از زمان «تئودور مونارچز» یعنی قرن ۱۶ تاکنون بهترین مجموعههای برگزیده و آثار هنری انگلیس را در معرض دید عموم گذاشته تا پیشرفت آثار هنری انگلیس در سراسر دنیا آشکار شود. در موزه تیت مدرن، گالری ها و نمایشگاه های متنوعی به همراه سایر خدمات رفاهی تدارک دیده شده است که از آن جمله میتوان به رستوران و فروشگاه بزرگ کتب هنری اشاره کرد.
از دیگر موزه های مهم در سراسر جهان میتوان به موزه تاریخ طبیعی لندن، موزه علوم وف ناوری شانگهای چین، موزه کاخ ملی تایوان، موزه ملی تاریخ آمریکا و موزه ملی کره اشاره نمود.