ارگ انار قلعه ای تاریخی در کرمان

ارگ انار در کرمان

ارگ انار بنایی تاریخی در شهرستان انار

بنای تاریخی در شهرستان انار کرمان وجود دارد که قدمت آن به دوران پیش از اسلام باز می گردد. ارگ انار در کرمان که یکی از بناهای تاریخی شهرستان انار به حساب می آید، در فهرست آثار ثبتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران قرار گرفته است. ابن ارگ در دوره صفویه بازسازی و مجدد بازسازی شد و مورد استفاده قرار گرفت. شهر کرمان به طور کلی آثارهای باستانی متعددی دارد الی گشت به این شهر سفر کرده تا بیشتر درباره این شهر و ارگ انار در کرمان اطلاعاتی را کسب کنند. با ما در سفر به شهر باستانی کرمان همراه باشید.

مطالب مرتبط:
آبشار پیران، قلب جوان کرمانشاه
ارگ راین، از بزرگ ترین بناهای خشتی دنیا در کرمان

به عقیده باستان شناسان این بنای تاریخی در زمان ساسانیان شکل گرفته و در دوره اسلامی ساخت آن به طور کامل تکمیل شده است. شباهت های ظاهری بین ارگ انار و ارگ بم در شهر بم کرمان وجود دارد و از همین رو مورد استفاده ی این دو ارگ هم شباهت های زیادی بهم داشته اند و در دوران های گذشته هر دو روزگاران مختلفی را گذرانده اند. البته امروزه این بنای تاریخی مورد بی توجهی های زیادی گرفته و جز چند دیواره از آن چیز دیگری باقی نمانده است.

با کاوشگری های بسیاری که بر روی این بنای تاریخی انجام شده باستان شناسان متوجه شدند که ارگ انار تا حدود ۲۵ سال پیش فضای داخلیش سالم بوده اما با نفوذ برخی افراد بسیاری از فضای داخلی این بنای تاریخی تخریب شدند و هم اکنون چند دیواره از آن باقی مانده است.

شهرستان انار

در جاده یزد-رفسنجان بین دو راهی تهران بندرعباس و تهران کرمان شهرستانی به نام انار وجود دارد به همین از موقعیت نسبتا خوبی برخودار است. شهرستان انار تا شهر کرمان حدود ۲۱۰ کیومتر فاصله دارد و یکی از شهرستان های مهم ایران محسوب می شود چرا که حدود یک چهارم از پسته ای که از شهرستان انار برآورد می شود را صادر می کنند که از لحاظ اقتصادی شهرستانی بسیار پر اهمیت به شمار می رود.

با توجه به آثار و بناهایی که در شهرستان انار قرار دارد قدمت این شهر هم مانند ارگ تاریخی که در آن  وجود دارد به دوران پیش از اسلام باز می گردد. در ابتدا نام شهر انار آبان بوده چرا که در اکثر کتاب های قرون سوم و چهارم با این نام از شهر انار یاد شده است. نام انار بیشتر از عهد صفویه رایج شد در اکثر کتب تاریخی مثل المسالک و الممالک، احسن النفاسیم فی معرفت اقالیم ذکر شده و در مورد چگونگی تبدیل آبان به انار در کتب تاریخی مطالبی وجود ندارد.

دیگر آثار تاریخی شهرستان انار

قلعه ای در محله داوود آباد در شهرستان انار واقع شده است که نام آن هم بر گرفته از نام محله قلعه داوودآباد می باشد. این بنای تاریخی مربوط به دوره های صفویه و قاجاریه بوده و در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مساحت این قلعه بیش از سه هزار متر مربع بوده و چهار برج به ارتفاع ۹ متر دارا می باشد. باغ هایی از پسته در این باغ وجود دارند که هر روز آنها را آبیاری می کنند. قرار گرفتن این قلعه در معرض مستقیم و گسترده آب، باعث ایجاد شکاف در دیوارهای آن و رویش درختچه‌های کوچک در زیر دیوارها شده‌است. از این قلعه مطابق با آنچه که از آن باستان شناسان متوجه شده اند استفاده نظامی می شده است، قلعه داوود آباد دارای دو طبقه بوده و بخشی از ساختمان‌های داخل آن بر اثر سیل از بین رفته‌ است. بقایای به جا مانده از ساختمان های گلی که در داخل این بنا بوده به کمک کشاورزان خارج شده تا از زمین های قلعه برای کشت پسته استفاده کنند. قلعه داوودآباد نیز یکی از بناهای به جا مانده از تاریخ شهر انار است که کارشناسان میراث فرهنگی بارها و بارها بر اهمیت آن تأکید کرده‌اند.

روستایی قدیمی در شهرستان انار وجود دارد که آثار تاریخی متعددی در آن به ثبت ملی رسیده اند و قلعه بیاض یکی دیگر از آثار تاریخی این روستا است که قدمت آن به دوران قاجاریه می رسد. این قلعه دارای شش برج کوتاه و بلند می باشد، اما هم اکنون یکی از این برج ها وجود ندارد علت آن هم این بوده که به دلیل راه سازی در جاده ای که این قلعه قرار داشته یکی از برج ها مسطح شده است. ارتفاع دیوارهای این قلعه در حدود ۱۰ متر و ضخامت آن‌ها در پایین حدود ۲ متر می‌باشد. در گذشته از این قلعه به منظور عملیات دفاعی در شهرستان انار استفاده می شده است.

قعله ای متعلق به دوره پیش از اسلام که هم اکنون جز چند دیوار سنگی از آن چیزی باقی نمانده است. این بنای تاریخی حدود سه کیلومتر قبل تر از کاروانسرای شمش قرار دارد.

خانه خادم آستانه مربوط به اوایل دوره قاجار است و در شهرستان انار، جنب امامزاده محمد صالح واقع شده این اثر در تاریخ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. گردشگران زیادی هنگام سفر به شهرستان انار از این خانه بازدید می کنند.

مقبره ای ۸۰۰ ساله در یکی از بهترین و قدیمی ترین امام زاده های استان های کرمان است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.  این مقبره یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان انار می باشد که در کوهپایه های این شهرستان واقع شده است.

ابولحسن خان اناری یکی از حامان شهرستان انار بوده که از او خانه ای به جا مانده است. قدمت این خانه بیش از ۱۹۰ سال است. سبک ساخت این خانه متعلق به دوره قاجاریه است. این خانه جزء بناهایی است که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

نفس 1397-06-14 - 12:10 ب.ظ
بی نظیره
افزودن نظر