بلیط سفر به مریخ فقط ۳۵۰ میلیون تومان
مدتی قبل آقای ایلان ماسک که مدیر عامل شرکت اسپیس ایکس است، خبر از برنامه ای جالب و البته بلند پروازانه ی سفر به مریخ داد. طبق این برنامه قرار است در ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال بعد، حدود یک میلیون نفر را در مریخ ساکن کنند. با جزییات بیشتر این برنامه شگفت انگیز با الی گشت همراه باشید:
مطالب مرتبط: چطور در طول سفر سالم بمانیم؟ ۹ اپلیکیشن کاربردی برای سفر
آقای ایلان ماسک در مورد برنامه ی سفر انسان به مریخ گفته است که فضاپیماهایی که می خواهند افراد را جابه جا کنند، ظرفیت ۱۰۰ نفر را دارند و می توانند ۸۰ روزه به مریخ برسند؛ اما این برای شروع است. در سالهای بعد، ظرفیت این فضاپیماها بیشتر شده و می توانند تا ۲۰۰ نفر را هم جابه جا کنند. این مدیر ارشد در گفتگوهای خود گفته که ماموریت اصلی او در زندگی، تبدیل انسان به گونه ای میان سیاره ای است.
ظاهرا تمرکز اسپیس ایکس روی فضاپیماهایی است که قابلیت استفاده ی دوباره دارند. موشکی که قرار است به همراه این فضاپیما استفاده شود، طولی برابر ۱۲۲ متر دارد و قرار است از ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاپ شود و می تواند تا ۱۰۰۰ بار استفاده شود. این موشک بعد از فرستادن فضاپیما به مداری مشخص، دوباره به زمین برمی گردد. بعد روی آن یک مخزن سوخت قرار می گیرد و دوباره پرتاپ می شود تا به مدار فضاپیما برسد. مرحله ی بعدی این است که این مخزن از موشک جدا شده و در کنار فضاپیما قرار می گیرد تا مخزن سوخت آن را پر کند. بعد از پر کردن مخزن سوخت هواپیما، مخزن و موشک به طور جداگانه به زمین بر میگردند و بعد از آن هم فضاپیما از مدار خارج شده و با سرعت خیلی زیاد به سمت مریخ می رود. همانطور که در بالا گفته شد، سفر به مریخ، ۸۰ روز تخمین زده شده است که بر اساس گفته های ایلان ماسک، انواع تفریحات مختلف در فضاپیما وجود دارد تا در این ۸۰ روز، حوصله ی مسافران سر نرود. علاوه بر این قرار نیست در فضاپیما از جاذبه ی مصنوعی استفاده شود و در نتیجه افراد در بی وزنی کامل هستند و می توانند آن را تجربه کنند و آنها می توانند از این موضوع هم برای بازی های گرانش صفر استفاده کنند.
این سفر بی بازگشت نیست
شاید فکر میکنید که این پروژه بازگشتی ندارد اما اینطور نیست. سوخت فضاپیماهایی که انسان را به مریخ می برد، از متان است و در نتیجه این کمپانی، این امیدواری را دارد که بتواند با استفاده از یخ های زیر سطحی و کربن دی اکسیدی که در اتمسفر وجود دارد، تاسیساتی روی مریخ ایجاد کرده و سوخت مورد نیاز فضاپیما را از همانجا تامین کند. بنابراین سفر به مریخ دو طرفه می شود و بدون بازگشت نخواهد بود. ایلان ماسک می گوید که بعد از این مرحله به راحتی می توان به سیارات و قمرهای دیگر منظومهی شمسی هم سفر کرد. بدین ترتیب که میتوان از مریخ به سمت قمرهای مشتری رفت و حتی تا قمر انسلادوس زحل رسید. هنوز زمان پرتاب اولین فضاپیمای حامل انسان به مریخ اعلام نشده است ولی ظاهرا ماموریتی که قرار است فناوری های لازم برای این کار را آزمایش کند، در سال ۲۰۱۸ به سوی این سیاره پرتاب می شود.
۲ نظرات
اگه در آینده بتونن عمر انسان رو از ۱۰۰ سال به هزار سال برسونن، اونوقت این مسافرت ها معنی دار میشن. فعلا با این عمر کم شدنی نیست و بی معنی هم هست.
اگر این ایده عملی شود خیلی به تکنولوژی بشر کمک خواهد کرد . امید وارم من هم جزو اولین افرادی باشم که پا به مریخ خواهند گذاشت