ارتش سفالین امپراتور چینی

ForbiddenGardens

سفال و سفالگری از هنرهای دستی سرزمین چین است که در هر بازاری در این کشور انواع و اقسامش دیده می شود.

هنرهای دستی هر سرزمینی پیشینه های افسانه ای و کهنی دارد و کشور چین نیز که خود کشور افسانه های عجیب و غریب است از این قاعده مستثنی نیست می گویند یک گنجینه سفالین در این سرزمین مدفون است که حکایت های جالبی در خود دارد. با ما همراه باشید تا پرده از راز این داستان برداریم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
سفری هیجان انگیز به آکواریوم های چین
شهر ممنوعه چین چرا ممنوع بوده است؟

هنر سفال و سفالگری که از قدیمی ترین هنرهای دستی بشر به شمار می رود، در چین سابقه ای طولانی دارد. اما ۲۹ مارس ۱۹۷۴ زمانی که تعدادی از کشاورزان استان «شان شی» در منطقه شی آن قصد کردند چاه آبی را در آن منطقه حفر کنند، نمی دانستند که قرار است با بزرگترین گنجینه هنر سفالگری چین در در ۵/۱ کیلومتری مقبره چین شی هوان مواجه شوند

این گنجینه از تندیس هزاران سرباز، اسب، ارابه و سواره نظام تشکیل شده است. در منطقه «شی آن» همواره آثاری از سفالگری مشاهده شده است اما این عظیم ارتش سفالین از گستردگی و عظمت ویژه ای برخوردار است. در این مجموعه عظیم، مجسمه ۸ هزار سرباز، ۱۳۰ ارابه، ۵۲۰ اسب و ۱۵۰ اسب سواره نظام همه در اندازه های واقعی وجود دارد. از آنجا که این ارتش در نزدیکی مقبره چین شی هوان قرار گرفته است تصور می شود همگی متعلق به یک مجموعه بوده اند.

افسانه ها حاکی از آن است که امپراتور «چین شی هوان» اعتقاد داشته است پس از مرگ روزی دوباره مشهور خواهد شد و در آن زمان به یک ارتش نیاز خواهد داشت تا زمین را فتح کند. به همین دلیل دستور داد این مجسمه ها در نزدیکی آرامگاهش ساخته شده و قرار گیرند.

در نوشته های به جا مانده از «سیما چیان» مورخ چینی که بین سال های ۱۴۵ تا ۹۰ قبل از میلاد می زیسته است، ساخت این مقبره و تندیس های آن از ۲۴۶ سال پیش از میلاد و در دوران جوانی «چین شی هوان» آغاز شد. به گفته وی ۷۰۰ هزار کارگر در کار ساخت این مقبره مشارکت داشته اند. این تندیس های سفالین تا ۶ قرن پس از مرگ امپراتور اول یعنی «چین شی هوان» در معرض نمایش عموم قرار داشتند اما پس از مدتی، دستور داده شد کل بنای باشکوه دفن شوند.

به این ترتیب مکانی که زمانی قصرها، برج ها و باروها و مقبره و ارتش سفالین در آن وجود داشت ناگهان به طور کامل محو و از خاطره ها زدوده شد و به جای آن یک هرم خاکی که کل مجموعه را در خود جای داده بود، قرار گرفت. البته مقبره اصلی هنوز از زیر خاک خارج نشده است. چرا که این نگرانی وجود دارد که اشیای گرانبهای آن دستخوش آسیب شوند. به عنوان مثال نقاشی هایی که روی مجسمه های ارتش سفالین کشیده شده بود، پس از اکتشاف، به مرور زمان شروع به پوسیدگی و ریخته شدن کرد. به همین علت پیش بینی می شود که نقاشی های مشابه آنها نیز در مقبره تنها ۴ دقیقه پس از اکتشاف در مجاورت هوای خشک منطقه از بین برود.

بر این اساس، دولت چین اجازه بازدید از این منطقه را به کسی نمی دهد و فقط تنی چند از مقامات خارجی همچون ملکه الیزابت موفق به بازدید از این مجموعه شده است. از این مجموعه عظیم تنها تعدادی عکس و ویدیو در اختیار عموم قرار دارد. بر اساس اطلاعات داده شده، این مجموعه مشتمل بر ۴ سرسرای اصلی می باشد.

سرسرای نخستین در عمق ۷ متری زمین واقع شده، ۲۳۰ متر طول و ۶۲ متر عرض دارد و از ۱۱ راهروی کوچکتر تشکیل شده است. ۶ هزار سرباز سفالین در این سرسرا به چشم می خورند. دومین سرسرا به ارابه ها و سربازانی اختصاص دارد که ظاهرا سربازان گارد سلطنتی می باشند. سومین سرسرا مربوط به مجسمه افسران ارشد می باشد. اما سرسرای چهارم کاملاً خالی است و به نظر می رسد ساخت آن را نیمه کاره رها شده است. به جز آثار سفالی، سلاح هایی چون شمشیر، نیزه، کلاهخود و زره نیز در این مجموعه کشف شده است و بعضی از شمشیرها همچنان برندگی دارند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز