ادای احترام به مشاهیر ترک

مشاهیر ترکیه

هر سرزمینی مشاهیری دارد و هر انسان بزرگی روزی از این جهان رخت می بندد.

اگر به ادبیات، شعر و هنر علاقه مند هستید ترکیه می تواند جاذبه دیگری نیز برای شما داشته باشد. شما می توانید با اختصاص زمانی از سفرتان به آرامگاه افراد معروف و سرشناس ترکیه با این بعد از فرهنگ این کشور نیز آشنا شده و به انسان های بزرگ این سرزمین ادای احترام کنید و تا حدی باز انسان های بزرگ این سرزمین آشنا شوید. در این مطلب قصد داریم چند تن از همین افراد معروف را به شما معرفی نماییم.

آرامگاه مصطفی بولنت اجویت

مصطفی بولنت اجویت در استانبول به دنیا آمد و در کالج رابرت استانبول به تحصیل پرداخت. در دهه ۵۰ میلادی بود که تصمیم به مهاجرت به آمریکا گرفت. همزمان با تحصیل کار هم می کرد. او پس از اتمام تحصیلاتش دوباره به ترکیه بازگشت و در آنجا به حزب جمهوریت خلق پیوست. در سال ۱۹۵۷ به نمایندگی مجلس کشورش انتخاب شد و پس از طی مراحل مختلف در سال ۱۹۷۲ نخست‌وزیری ترکیه شد.

او در دوران نخست‌وزیری دوران بسیار پر پیچ و خمی را پشت سر گذاشت و رویدادهای زیادی را تجربه نمود. او همچنین به عنوان شاعر، نویسنده و مترجم آثار بسیاری دارد. ترجمه های او از شعرهای تی. اس. الیوت از جمله آثار درخشان اوست. او سرانجام در پنجم نوامبر ۲۰۰۶ پس از مدتی طولانی که در حال اغما بود درگذشت.

آرامگاه حضرت «یوشا» جد مادری حضرت مهدی(عج) در استانبول

در شهر تاریخی استانبول تپه‌ای قرار دارد که یوشا نامیده می‌شود و برخی اعتقاد دارند که آرامگاه حضرت یوشا (ع) جد حضرت نرگس خاتون (ع) مادر بزرگوار حضرت مهدی (عج) در این مکان واقع شده است. این تپه درواقع یکی از زیارتگاه‌های مهم استانبول را در خود جای داده است.

در دورانی که استانبول با نام قسطنطنیه تحت حکمرانی امپراطوری مسیحی روم شرقی بود، مسیحیان به زیارت آرامگاه حضرت یوشا (ع) می آمدند و امروز این مکان یکی از زیارتگاه‌ های مهم مسلمانان شده است.

بنا به روایتی حضرت نرگس خاتون (ع) مادر گرامی حضرت مهدی (عج)  جد گرامی اش حضرت یوشا (ع) را در خواب می‌بیند. حضرت یوشا (ع) در خواب با اشاره به حضرت امام حسن عسگری (ع) پدر گرامی حضرت مهدی (عج) به نرگس خاتون (ع) می‌گوید تو با وی ازدواج می‌کنی و خوشا به حال تو.

آرامگاه حضرت یوشا (ع) که در منطقه بی کوز در حاشیه تنگه بسفر واقع شده کمی از لحاظ ساختار با سایر آرامگاه‌های استانبول متفاوت است و می گویند فردی که به نام یوشا در این مکان دفن شده، پیامبر بوده است. مردم مسلمان استانبول در روزهای پایانی هفته این راه دور را طی می کنند و به زیارت این مکان می آیند.

نکته جالب توجه این آرامگاه، طول ۱۷ متری آن است که کنجکاوی زیارت کنندگان را بر می انگیزد. در این مورد سه روایت مختلف وجود دارد که یکی از آنها می‌گوید به دلیل اینکه حضرت یوشا (ع) پیامبر بوده، برای احترام به وی طول مزار را این گونه بنا کرده اند. روایت دیگر می‌گوید به دلیل اینکه محل دفن وی به صورتی معنوی کشف شده و دقیقا مشخص و معلوم نیست، طول مزار این گونه حساب شده است و روایت آخر اینکه بر اساس باوری خیلی قدیمی در ارتفاعات این منطقه، دیوها زندگی می‌کرده‌اند و آنان به حضرت یوشا (ع) ایمان آورده اند. کما اینکه نام دیگر تپه یوشا در گذشته “تپه دیوها” بوده است.

زیارت کنندگان آرامگاه حضرت یوشا (ع) از احساس آرامشی که در این فضا به دست می آورند و همچنین قبولی دعاهایشان توسط خداوند به واسطه حضرت یوشا (ع) می گویند.

آرامگاه هالیکارناسوس  

معبد شاه ماسولوس یعنی هالیکارناسوس معروف به معبد ماسولو، توسط ساتراپ (یکی از حاکمان محلی پادشاه ایران) و همسرش ساخته شده است. این بنا از نظر یونانیان باستان یکی از عجایب هفتگانه دنیا می باشد. معبد، ساختمانی مستطیل شکل دارد و ارتفاعش به حدود ۴۰ متر می رسد. این معبد روی تپه ای مشرف به شهر ساخته شده که خیاط بزرگی دور تا دور آن را احاطه کرده است. مجسمه ها و آثار کشف شده در این معبد که بر اثر جنگ های مختلف و زمین لرزه  دچار آسیب شده اند هم اکنون در موزه بریتانیا نگهداری می شوند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز