پس از موفقیت جهانی سایت های رزرو آنلاین پرواز و هتل مانند موتور جستجوی قوی اکسپدیا و سایت های جامع مشاوره سفر مانند تریپ ادوایزر، در چند سال اخیر اپلیکیشن ها و ابزارهای آنلاین مسافرتی به سرعت در بازار رشد کردند و با تمرکز روی نیازهای مختلف، مورداستقبال هزاران مسافر قرار گرفتند. برخی از این ابزارها در مرحله تصمیم گیری مردم تأثیر می گذارند و به آن ها ایده و پیشنهاد درباره مسیر، گشت و گذار و … می دهند و در زمینه برنامه ریزی و مدیریت سفر کاربرد دارند؛ برخی دیگر امکان رزرو آنلاین هتل ها، مراکز تفریحی، اجاره خودرو و … را فراهم می کنند؛ تعدادی در منسجم کردن مدارک مسافران کاربرد دارند؛ تعدادی بر روی ارایه اطلاعات مقصد مانند موقعیت رستوران های نزدیک مسافر کاربرد دارند و برخی دیگر مانند شبکه های اجتماعی بر روی ارتباط مسافر با دوستانش در حین سفر متمرکز هستند. انواع دیگری نیز در بازار موجود است و زمینه های کاربری آن ها در حال گسترش هر چه بیشتر است. در ادامه به معرفی نمونه هایی از محبوبترین اپلیکیشن ها و ابزارهای آنلاین مسافرتی و کاربرد آن ها می پردازیم.
۱. TripIt:
با استفاده از این اپلیکیشن مسافران تمامی مدارک و تاییدیه های سفر، برنامه سفر، بلیط، رزرو هتل، اجاره خودرو و … را در یک جا و به سادگی مدیریت می کنند. در واقع این اپلیکیشن روشی است برای منسجم کردن تمامی مدارک سفر که در ایمیل های تاییدیه (Confirmation)، فایل های تحت وب و … پراکنده است. به دلیل استقبال بالا از TripIt، امکان اتصال و یکپارچگی آن با برخی از اپلیکیشن های دیگر مسافرتی فراهم شده است.
۲. TouristEye:
این برنامه مانند اپلیکیشن قبلی در زمینه مدیریت سفر نیست؛ بلکه هر فرد می تواند یک لیست از شهرهای محبوبش که دوست دارد به آنجا سفر کند را در این برنامه ایجاد کند؛ شهرهایی در سراسر دنیا که می خواهد در زندگی خود حداقل یکبار تجربه سفر به آنجا را داشته باشد را نیز در این لیست قرار می دهد. همچنین با استفاده از این ابزار می توان تعطیلات خانوادگی را برنامه ریزی کرد و برای سفرهای بعدی ایده گرفت.
۳. TripAdvisor:
این ابزار آنلاین با جامعیت منحصربفرد از اطلاعات هتل ها، مراکز دیدنی و جاذبه های گردشگری، نظرات و نقدهای مسافران قبلی و … به مسافر برای برنامه ریزی سفرش از ابتدا کمک می کند. درواقع مسافران از تریپ ادوایزر (همانطور که از نامش پیدا است) به عنوان مشاور سفر خود استفاده می کنند؛ به کدام شهر بروند، چه هتلی را انتخاب کنند، کجا تفریح کنند و پاسخ به سوالات بسیاری که ذهن مسافران را در زمان تصمیم گیری سفر درگیر می کند، در تریپ ادوایزر جای داده شده است.
۴. WorldMate:
مسافرانی که به قصد کار و تجارت سفر می کنند و همچنین مسافران پرتردد از این ابزار آنلاین استفاده می کنند. این ابزار به مسافران کاری امکان می دهد تا علاوه بر اطلاعات سفر خود، جلسات کاری، قرارهای ملاقات، رویدادها و مکان هایی که باید بروند را سازماندهی کنند. این ابزار زمان فرارسیدن موعد هر یک از کارها را به مسافر یادآوری می کند و امکان مدیریت سفر را به راحتی فراهم می کند. از دیگر ویژگی های آن، قابلیت متصل شدن و یکپارچه کردن اطلاعات کاری به شبکه های اجتماعی حرفه ای مانند LinkedIn است.
۵. Weather+Free:
مسافرانی که به کشورهای خارجی سفر می کنند و از شرایط آب و هوای آن اطلاع کافی ندارند با استفاده از این اپلیکیشن نیازی به دنبال کردن اخبار پیش بینی هوا (به زبان محلی) را ندارند. این ابزار اطلاعات دقیق آب و هوا مانند درجه حرارت، رطوبت، سرعت باد و سایر فاکتورهای اصلی را با ساعت محلی آن شهر نشان می دهد. مسافر با استفاده از این اطلاعات می داند در محل های مختلف چه بپوشد
۶. Goby:
زمانی که مسافران در کشورهای خارجی هستند که شناخت کافی از آنها ندارند، با استفاده از این اپلیکیشن مسافرتی می توانند متوجه بشوند در نزدیکی خود مردم محلی کجا جمع شده اند، چه رویدادهایی در حال برگزاری است و مراکز تفریحی و دیدنی ها کجا هستند. در واقع این اپلیکیشن حضور یافتن مسافران خارجی را در اجتماع (کنسرت ها، مسابقات ورزشی، موزه ها و …) تسهیل می کند.
۷. Free Wi-Fi Finder:
این ابزار آنلاین مسافران را قادر می سازد تا در هر شهری که باشند بتوانند اینترنت های رایگان نزدیک به خود را بیابند. با استفاده از این ابزار هم می توان از دایرکتوری جستجو کرد و هم نقاط نزدیک دارای اینترنت را شناسایی کرد. بدین صورت نیاز به پرس و جو و پیگیری از افراد محلی برای دسترسی به اینترنت به حداقل می رسد.
Converter: برای مسافران بین المللی تبدیل ارز به طور ذهنی می تواند خسته کننده باشد و سرعت خرید را پایین بیاورد. تبدیل ارز با استفاده از هر مبدل ارز استاندارد در گوشی های هوشمند قابل انجام است ولی آنچه این ابزار را متمایز می کند، قابلیت نرخ ATM (2%) و نرخ کارت اعتباری (۳%) است.
۹. GasBuddy:
این اپلیکیشن نزدیکترین پمپ بنزین ها را در زمان سفر نشان می دهد و همچنین هزینه تخمینی سوخت را نیز به مسافر اعلام می کند. برای مسافرانی که سفرهای جاده ای دارند به ویژه در زمان هایی که سوخت تمام شده است، بیشتر کاربرد دارد و به صرفه جویی در زمان و هزینه آن ها کمک می کند.
۱۰. Hotel Tonight:
این ابزار برای موقعیت هایی طراحی شده است که مسافر در یک شهر خارجی به دنبال هتل ارزان برای همان شب می گردد. به این منظور این ابزار آنلاین نرخ اتاق های خالی دقیقه آخری از هتل های محلی را جستجو می کند و هتل های مناسب را به مسافر اعلام می کند.
۱۱. Gymsurfing:
مسافرانی که به بدنسازی و باشگاه تندرستی علاقمندند می توانند با استفاده از این اپلیکیشن رایگان از باشگاه های محلی موجود در دایرکتوری آن تنها با هزینه ۵ دلار استفاده کنند. هزینه ها از طریق اپلیکیشن پرداخت و مدیریت می شود و مسافر فقط بارکد ویژه ای که سیستم تولید می کند را به مسئول پذیرش باشگاه نشان می دهد.
۱۲. Honk:
کار این ابزار کمک فوری به مسافرانی است که در زمان سفر خود تصادف می کنند، در جاده می مانند، بنزین تمام می کنند و درگیر سایر شرایط مشابه می شوند. در این شرایط ناخواسته، مسافر در شهری که به آن مسلط نیست نیاز به کمک دارد. به منظور جلوگیری از اتلاف وقت این اپلیکیشن مسافر را با یک تعمیرگاه ارتباط می دهد تا به سرعت کار را برای او انجام بدهد. برخلاف اپلیکیشن های دیگر، این اپلیکیشن نیاز به حق عضویت ندارد. به علاوه به مسافر گارانتی قیمت می دهد که در زمان نیاز او فقط خدمات ضروری را به او ارایه و هزینه آن را دریافت کند.
۱۳. PackPoint packing list builder:
چک لیست های متعددی برای سفر وجود دارد اما این ابزار آنلاین امکانات متمایزی ارایه می کند. مسافران در این برنامه اطلاعات اولیه سفر خود مانند مقصد، تاریخ، مدت زمان اقامت و هدف از سفر خود را وارد می کنند. سپس آن ها ترجیحات و شرایط خود را تعیین می کنند مانند «به دنبال یک شام تجملی هستند»، «بچه کوچک همراه خود دارند» و … . سپس این ابزار محاسبه و برآورد می کند که چه وسایلی بهتر است در چمدان بگذارند و همراه خود ببرند.
۱۴. Uber:
اپلیکیشن اجاره خودرو است که به سرعت مورداستقبال مسافران قرار گرفته است. زمانی که مسافر در شهرهای تحت پوشش، اپلیکیشن را باز می کند و یک خودرو سفارش می دهد، برنامه زمان رسیدن خودرو به مسافر را تخمین می زند و با یک پیام به مسافر اعلام می کند که راننده در راه است. همچنین موبایل راننده به همراه عکس او در اپلیکیشن نمایش می یابد و مسافر می تواند به طور زنده مسیر حرکت خودرو را روی نقشه مشاهده نماید. در پایان بدون نیاز به پول نقد، صورتحساب با کارت اعتباری مسافر حساب می شود.