ابر سیاهی که ناگهان در اسمان ظاهر شد!
در طول تاریخ گاهی به وقایع عجیبی بر می خوریم که در آن زمان هیچ توضیحی برای آن ها وجود نداشت و تنها کاری که از تاریخدان ها برمی آمد این بود که با تعجب این وقایع را به ثبت برسانند. ماجرا به بیش از ۱۰۰۰ سال پیش برمی گردد زمانی که ناگهان تغییرات زیادی در آب و هوا اتفاق افتاد و بیشتر کشورهای نیمکره ی شمالی دنیا را تحت تاثیر قرار دارد. ابر سیاهی در آسمان ظاهر شد که جلوی تابش نور خورشید را گرفت و نمی گذاشت زمین گرم شود و محصولات کشاورزی رشد کنند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره این این اتفاق عجیب بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: تقابل آتش و یخ در دهانه آتشفشان روسی آتشفشانی که به طرز عجیبی گدازه های آن آبی است!+ تصاویر
در تابستان سال ۵۳۶، ابری سیاه آسمان بیشتر کشورهای جنوب اروپا، شمال آفریقا و غرب آسیا را فرا گرفت، ابری که لقب شیطان گرد و غبار را به خود گرفت و باعث شد که منطقه مدیترانه و خیلی از دیگر مناطق دنیا وارد سال های سرد و تاریک شوند. تاریخدان های زیادی وقایع آن زمان را ثبت کرده اند یکی از آن ها پروکوپیوس تاریخدان رومی است که در توصیف آن زمان می گوید نور خورشید مثل نور ماه شده بود و زمین را روشن نمی کرد. از نظر او نبود نور خورشید باعث بیماری و جنگ های زیادی در آن زمان شد، به همین ترتیب تاریخدان های دیگر هم توصیفات مشابهی از آن زمان دارند.
سال های زیادی دانشمندان و تاریخدان ها در این فکر بودند که چه چیزی باعث شده که تاریخدان ها در آن زمان تغییرات ناگهانی آب و هوایی را گزارش دهند اما امروز تحقیقات جدید باعث نظریه های جالبی شده است. قسمت های زیادی از دنیا، حداقل در نیمکره شمالی تحت تاثیر این ابر قرار گرفتند؛ تحقیقاتی که بر روی رشد درخت ها در فاصله ی سال های ۵۳۶ تا ۵۵۱ انجام شد نشان می دهد که در آن زمان درخت های چین، اروپا و آمریکای شمالی رشد کمتری داشتند. نور خورشید کمتری به زمین می رسید که منجر به دمای کمتر و تغییرات آب و هوایی نامعمول شد. از طرفی، محصولات کم کشاورزی، قحطی و جنگ های بیشتر سیاسی و اجتماعی تاثیرات زیادی روی آدم ها گذاشت.
اتفاق های زیادی رخ داد که باعث و بانی آن ها همان ابر شوم بود. در سال ۵۴۱ تا ۵۴۲ در روم شرقی قحطی شد و بیش از ۱/۳ جمعیت جان خود را از دست دادند. در سال ۵۳۶، در چین قحطی و خشکسالی رخ داد که کشته های زیادی بر جای گذاشت و حتی در تابستان برف بارید که باعث شد زمان برداشت محصول به تعویق بیفتند. در همان سال در کشور کره هم طوفان و سیل زیادی شد و خیلی ها را به کشتن داد.
در این مدت منطقه اسکاندیناوی هم آسیب های زیادی دید؛ شواهد باستان شناسی نشان می دهد که در این سال ها حداقل ۷۵ درصد روستاها در بخش های مختلف سوئد متروک شدند. طبق یک نظریه این جابجایی نقش زیادی در حمله های بعدی وایکینگ ها داشت همان هایی که که در جست و جوی زمین های حاصلخیز به بخش های مختلف اروپا سفر کردند.
این آب و هوای عجیب دیگر رفتارهای تاریخی را هم تحت تاثیر قرار داد. در بین آن ها مهاجرت قبایل مغولی به سمت غرب بود. بعضی از تاریخدان ها این تغییرات آب و هوا را باعث عبور از دوران قدیم به اوایل دوره ی قرون وسطی می دانند. بعضی از تاریخدان ها هم بر روی تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی جمعیت تاکید می کنند.
چه چیزی باعث این تغییرات آب و هوایی سریع و ناگهانی در دنیا شده است؟ دانشمندان در این مورد نظریه های مختلفی دارند اما هیچ کسی تمام داستان را نمی داند. یک نظریه این است که آب و هوای جهان به خاطر فوران آتشفشان آمریکای مرکزی تغییر کرد. این فوران باعث شد که لایه ای از خاکستر و غبار بیشتر قسمت های آسمان را فرا بگیرد. بعدها موادی که از قطب های جنوب و شمال کشف شد در واقع این فوران ها را تایید می کند ماجرا از این قرار است که در قطب جنوب و گرینلند رسوبات سولفات به دست آمد که قدمت آن ها به اواسط قرن ۶ برمی گشت.
نظریه ی دیگر مقصر این حادثه را به دو آتشفشان بزرگ مرتبط می داند! در طول دو سال پشت سر هم دو آتشفشان بزرگ فوران کردند مخصوصا در سال های ۵۳۶ و ۵۴۰، تاریکی و سرما تقریبا بیشتر قسمت های زمین را در بر گرفت. ابری از دود و گردوغبار از آتش های مهیب آتشفشانی به سرعت پخش شد. نظریه ی سوم احتمال برخورد ستاره دنباله دار و یا شهاب سنگ به زمین را در نظر گرفته است. شاید تکه ای از یک ستاره ی دنباله دار گذری، ابری از ذرات گرد و غبار را در فضا به جا گذاشته است. خیلی از متخصصان احتمال این اتفاق را کمتر از فوران آتشفشان می دانند. دلیل این اتفاق هر چه که باشد تغییرات ناگهانی زیادی را در طبیعت به وجود آورد و خیلی ها را به این فکر انداخت که دنیا به پایان رسیده است.
منبع: thevintagenews.com