آیا هنوز هم قبایلی که با جهان در ارتباط نباشند وجود دارند؟

قبایل بدون دسترسی به دنیای بیرون

قبایل ناشناخته

یکی از سوالاتی که همیشه در ذهن مردم وجود دارد این است که آیا افرادی در دنیا هستند که با مردم دیگر ارتباط نداشته و برای خود به دور از هر گونه فناوری و تکنولوژی امروزی زندگی کنند. این سوال ذهن افراد بسیار زیادی را در دنیا مشغول کرده است تا جایی که محققان متفاوتی از رشته هایی نظیر انسان شناسی و … به مطالعه قبایل مختلف و کشف آن ها در سراسر دنیا پرداخته اند. به هر حال در پاسخ به این سوال باید گفت که بله! قبایل ناشناخته هنوز هم وجود دارند و به زندگی خود ادامه می دهند. آن ها به زبان محلی خود صحبت می کنند و تمام سنت ها، فرهنگ ها و رسم رسوم خاصشان هنوز هم دیده می شود. اما نکته قابل توجه این است که هنوز تعدادی از قبایل ناشناخته هستند که به دنیای بیرونی دسترسی ندارند. در ادامه با الی گشت باشید تا به موضوع قبایل ناشناخته بپردازیم.

چند قبیله بدون دسترسی در دنیا وجود دارد؟

مطالب مرتبط:
از ۵ قبیله معروف آفریقا بشنوید
۷ قبیله مادرسالار دنیا

اولین سوال در ذهنتان پس از آنکه مطمئن شدید که قبایل ناشناخته در دنیا وجود دارند این است که تعداد آن ها چقدر است. در پاسخ می شود گفت که کسی به طور قطعی جواب این سوال را نمی داند. کارشناسان به طور حدودی حدس می زنند که تقریبا حدود ۱۰۰ قبیله در سراسر جهان وجود دارند. ربکا اسپونر از مرکزی در لندن که به حقوق قبایل ناشناخته می پردازد این رقم را در تحقیقی اشاره کرده است.  البته آماری که در برزیل منتشر شده است احتمالا دقیق تر خواهد بود. دولت برزیل طی ۷۷ تحقیق هوایی و با گفتگو با گروه های بومی غربی در مورد همسایگان خود، ۷۷ قبیله بدون دسترسی را شناسایی کرده است.

البته در مناطق دیگری نیز قبایل ناشناخته زندگی می کنند. به نظر میرسد حدود ۱۵ قبیله غیرقابل ارتباط در پرو، تعداد انگشت شماری در سایر کشورهای آمازونی، چند دهم در جزایر اندونزی جزیره گینه نو و دو قبیله در جزایر اندامان در ساحل هند وجود دارند. البته محققان گفته اند که قبایلی که دنیای بیرون ارتباط ندارند ممکن است در مالزی و آفریقای مرکزی نیز وجود داشته باشند.

آیا آن ها واقعا هیچ گونه ارتباطی با دنیای بیرون ندارند؟

کارشناسان اعتقاد دارند که این قبایل ارتباط به ندرتی با جهان بیرون دارند که آن ها معمولا به طور غیر مستقیم می باشد. اسپونر گفته است: «همیشه با برخی از قبایل به صورت جداگانه ارتباط برقرار شده است. آن ها با دیگر مردم بومی ارتباط برقرار می کنند که به نوبه خود می توان گفت که با دنیای بیرون تماس داشته اند».

گفته می شود که قبایل ناشناخته در آمازون خودشان از ارتباط با جوامع بیرونی اجتناب می کنند. این دوری احتمالا به خاطر خاطره های تلخی است که در گذشته داشته اند. برای مثال قبلیه ای در ماچو پیرو در گذشته مناطقی که در آن به طور ثابت ساکن بودند را ترک کرده و به جنگل ها پناه آوردند. طبق گفته گلن شپرد، یک نژاد شناس در موزه امیلیو گولدی در برزیل، این گریز به جنگل ناشی از قتل عام قبایلی بود که در اوایل قرن ۲۰ اتفاق افتاد. به همین دلیل برخی از محققان ارتباط نداشتن قبایل ناشناخته را دنیای بیرون را یک انتخاب آگاهانه و از روی عمد قلمداد می کنند.

تهاجم و غارت های نسبتا جدیدتری که روی جمعیت این قبایل به ویژه توسط معدنچیان، کارگران نفت و دروگرها انجام شد، ممکن است بیگانه ترسی را در آن ها تقویت کرده باشد. در سال ۱۹۹۵، میدان های نفتی به منطقه زندگی مردم قبیله هورانی در شرق پرو نزدیک شدند. بعد از آن یک خبرنگار هشدار داده بود که هر فردی که به طور خاصی لباس پوشیده باشد باید به عنوان فردی از قبلیه های بدون دسترسی و خطرناک در نظر گرفته شود!

آیا دستورالعمل هایی برای چگونگی برخورد با چنین قبایل وجود دارد؟

در پرو، قوانین دولتی، افراد را از تماس با قبایل در اغلب موارد منع می کند. آنها همچنین مناطق حفاظت شده ای را به وجود آورده اند که قبایل می توانند در صلح زندگی کنند، اما نقطه ضعفی که در اینجا وجود دارد این است که شرکت های نفتی و معادن اجازه ورود به این مناطق را دارند. برزیل نیز قوانین و سیاست های مشابهی دارد که تنها در شرایطی که بسیار حیاتی است اشخاص اجازه دارند به قبایل ناشناخته نزدیک شوند و با آن ها ارتباط برقرار کنند. انسان شناسان نیز قوانینی دارند که تحت هیچ گونه شرایطی مطالعه و تحقیقشان نباید به قبایل ناشناخته آسیب بزند.

چرا قبایل ناشناخته در مواقعی انتخاب می کنند که با بقیه جوامع ارتباط برقرار کنند؟

اسپونر می گوید که معمولا آن ها توسط تمدن های دیگر مجبور به این کار می شوند. تحقیقات نشان داده است که در بیشتر مواقع محل سکونت این قبایل ناشناخته را افرادی با بولدوزرها خراب کرده اند و مردم را دچار آسیب کرده اند و در برخی شواهد موجود است که آن ها کشته شده اند. این خشونت ها، آن ها را با این عقیده تنها می گذارد که یا باید تسلیم شوند و یا از بین بروند.

بعضی دیگر، حداقل در برخی موارد، یک نتیجه خوش را در این کار می بینند. قبایلی ممکن است به دنبال تماس با مردم دیگر باشند چرا که به نیت آن ها اعتماد دارند. محققان می گویند که به محض اینکه قبایل به این باور می رسند که برقراری ارتباط با جوامع خارجی با صلح همراه خواهد بود، شروع به تماس با دیگر مردم می کنند. البته می توان گفت که این یک ویژگی انسانی است که می خواهد ارتباطات خود را گسترش دهد. پزشکی مدرن و آموزش نیز می توانند دلایل خوبی برای برقراری ارتباط باشند. به هر حال با اینکه قبایل ناشناخته هنوز هم در بعضی از مناطق با جهان بیرون ارتباط ندارند، اما به راحتی توانسته اند در روی زمین بدون تکنولوژی هایی که ما بدون آن زندگی نمی کنیم، به حیات خود ادامه داده و نسل خود را پرورش دهند.

منبع: newscientist.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!