آنتالیا، یک مقصد فوق العاده گردشگری
بندر توریستی آنتالیا که برای بسیاری از گردشگران ایرانی به خاطر حضور پرتعدادشان در این شهر بسیار آشناست، پایتخت گردشگری این کشور به شمار می رود. شهری که مردم مهمان نوازی دارد که همیشه آماده پذیرایی از گردشگرانی هستند که این شهر را به عنوان مقصد توریستی خود انتخاب می کنند. مجموعه ای خصوصیات انحصاری این شهر و منطقه، باعث شده است که بندر آنتالیا تصویر کاملی از یک سفر خیال انگیز را برای بیشتر کسانی که از آن بازدید می کنند برجای بگذارد. آنتالیا، با فرهنگ و تمدن و طبیعت بسیار بکر و خاصی که دارد، یکی از بنادر و شهرهای مهم ترکیه است. این شهر که از نظر موقعیت و اکوسیستم طبیعی نیز دارای خصوصیات انحصاری بسیاری است، در جوار رشته کوه های توروس واقع شده است که پوشیده از درختان کاج است و این کوه ها در کنار دریای شفاف مناظر بسیار زیبایی را شکل داده است که سواحل صخرهای زیبا و خلیج های پنهان بخشی از این زیبایی های طبیعی است. با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: شهر باستانی آسپاندوس در آنتالیا دیدنی های ناشناخته آنتالیا
با توجه به مجموعه ای از خصلت های توریستی که در این شهر جمع شده است می توان گفت که منطقه زیبای آنتالیا منطقه اصلی توریستی دریای مدیترانه است که همه ساله تعداد زیادی از گردشگران را از سراسر جهان به خود جلب می کند که از آن میان گردشگران ایرانی و حتی روسی سهم قابل ملاحظه ای در این بازار پرمخاطب گردشگری ترکیه دارند.
با چندی از جاذبه های این شهر زیبا آشنا شوید.
شهر قدیمی در مرکز آنتالیا
کاله ایچی به شهر قدیمی آنتالیا معروف است که توسط رومیها بنا گردید و با دیوارهای بلند که به دریا ختم شده محاصره و تحت حفاظت بوده است.
بندری قدیمی از خلیجی کوچک
بندر قدیم آنتالیا در گذشته یک خلیج کوچک بوده که دور آن قلعه بوده و در دوران سلجوقیان ساخته شده. این بندر امروزه به عنوان گردشگاه از آن استفاده می شود و فقط لنگرگاه قایق های تفریحی است. خانه های قلعه امروزه بدون تغییر بازسازی شده و باعناوین مراکز تفریحی و پانسیون در خدمت جهانگردان قرار دارد.
یادگاری از ده ها برج ساعت قدیمی
برج های در معماری شهرهای قدیمی یکی از سمبل های فرهنگی و نشان های تاریخی هر مکانی به شمار می روند و نشان دهنده قدمت معماری وتمدن هر شهری هستند. پیش از این ۸۰ برج در دور شهر آنتالیا قرار داشته که اکنون از همه آنها فقط یک برج ساعت مانده میدان کاله کاپیسی به عنوان سمبل صلابت و پایداری جای خود را در این شهر قدیمی حفظ کرده است.
مناره ای که سمبل شهر آنتالیاست
در شهرهایی که به فرهنگ و تمدن اسلامی تعلق دارند، معمولا مناره ها نه تنها یکی از عوامل و نشان های اصلی تمدنی و معماری به شمار می روند، بلکه یکی از علایم و نمادهای فرهنگی نیز محسوب می شوند که این شهرها را با نمونه های غربی خود متمایز می کند. در مرکز شهر آنتالیا قرار دارد مناره مسجد اعظمی است که سلطان سلجوقی علاءالدین کیقباد در سال ۱۲۳۰ از کلیسا به مسجد تبدیل کرده است. مناره شیار دار در اولین نگاه مانند یک بنای یادگاری چشم نواز است و به عوان سمبل شهر نیز می توان آن را قبول کرد. کف این مناره که از بنای مسجد جدا بوده و بلافاصله در کنار مسجد در میدان کاله کاپی سی ساخته شده به شکل مربع سنگفرش شده است. به این دلیل که بدنه اش از آجر و به شکل قاچ قاچ بوده، همچنین از هشت عدد نیم استوانه ساخته شده است به ییولی مناره مشهور شده است. تنه ضخیم مناره در سایه این شیارها صاحب بنایی بسیار زیباست. بدنه مناره مزین به آجرهایی سرخ با چین هایی فیروزه ای است.
سمبل دیگری برای یک شهر کهن
کسیک مناره آنتالیا Kesilk Minar در واقع نمایانگر تاریخ کهن شهر که زمان رومی ها، بیزانس، سلجوقیان، عثمانی ها تا به امروز را شامل می شود، است. در قرن پنجم میلادی از طرف بیزانس به نام مریم مقدس و به عنوان کلیسای Byzantine ساخته شد و در زمان بایزدید دوم از طرف شاهزاده کورکوت تبدیل به مسجد شده است.
دروازه هادریا، برای توفان های سهمگین
دروازه هادریان آنتالیا Hadrianus Gate یکی از آثار به جای مانده از زمان رومیان دروازه هادریان است. این دروازه شامل دیوار بلندی است که قسمتی از آن به عنوان موج شکن بوده و شهر را از طوفان های سهمگین حفظ میکرده است. دروازه هادریان در سال ۱۹۶۰ مرمت شده است.
موزه آنتالیا
این موزه که در سال ۱۹۸۸ برنده جایزه ویژه شورای عالی اروپا شد، اولین موزه این شهر است که در سال ۱۹۲۲ با جمع آوری آثار تاریخی از گوشه و کنار آنتالیا در مسجد علاء الدین تشکیل شد و با انتقال این اثرها به ییولی مناره و کلیه اش (دارالفنون) در سال ۱۹۳۷ برای بازدید عموم حاضر شد و در سال ۱۹۷۲ در بنای فعلی اش شروع به فعالیت نمود. این موزه از ۱۳ سالن نمایش، بخش کودکان و حیاط نمایش تشکیل شده و آثار تاریخی منطقه با توجه به دوره های تاریخی در این مکان به نمایش درآمده است
غاری با مجموعه سنگ های زیبا
اکوسیستم طبیعی منطقه آنتالیا صرفا به جنگل و درختان و کوه های آن ختم نمی شود، بلکه این اکوسیستم را می توان در قالب غارها و سایر عوامل طبیعی هم مشاهده کرد. برای مثال غار آلتین بشیک Altinbesik Dudensu Cave که در شهر ابرادی قرار دارد دارای دو دریاچه زیر زمینی است که طول یکی از آنها ۱۲۵ متر است. این غار یکی از بزرگترین و مهمترین غارهای ترکیه است. دریاچه ها و مجموعه سنگی زیبای موجود در داخل غار همگی از جنس سنگ تراورتن (سنگ آهک سفید) هستند.
غار داملاتاش آنتالیا Damlatas Cave
شناخته شده ترین و در دسترس ترین غاری که می توان از آنتالیا به آن رسید غار داملاتاش است. در این غار دیوارهای سنگی به طرز خارق العاده ای در طول زمان تغییر شکل یافته اند. دیدن مناظر خارق العاده طبیعی و سنگ های تغییر شکل یافته باعث شده امروزه گردشگران از این غار دیدن کنند.
غار کارائینی آنتالیا Karain Cave
این غار، از جمله قدیمیترین مکانهای سکونت انسان ها در کشور ترکیه است. این مکان دارای یک ورودی مجزا است که با نور خورشید روشن می شود که در ادامه به ۳ تالار به هم پیوسته منتهی می گردد. در داخل موزه کوچک که در کنار در ورودی این غار قرار دارد برخی از آثار باستانی که قدمت آنها به۱۶۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد وجود دارد. ویرانه های شهر ترسوس با قرار گرفتن در بلندای یک فلات ۱۰۵۰ متری در ناحیه غربی کوهستان گوللوک از جمله نقاط دیدنی دیگر این منطقه است. علاوه بر موارد فوق به صورت تفصیلی معرفی شد، بخش های دیگری هم در این منطقه توریستی وجود دارند که شامل این موارد است:
- Kocain Cave که در ۴۷ کیلومتری آنتالیا قرار دارد.
- Beldibi Cave که بین شهر کمر و آنتالیا قرار دارد. فاصله آن تا آنتالیا ۲۵ کیلومتر است.
همین طور پارک هایی که شامل پارک های زیر است:
- پارک ها در آنتالیا
- پارک کوه های المپوس بیگ
- پارک ملی کویرولوکائیون
- پارک ملی گوللوک داغی
- پارک ملی غار آلتین بشیک