شهر باستانی افسوس
ویرانههای باقی مانده از شهر باستانی افسوس یکی از با ارزشترین و بزرگترین مجموعههای به جا مانده از دوران امپراطوری رم شرقی و یونانیهای باستان در ترکیه است. این مجموعه به صورت دقیق در سه کیلومتری جنوب شهرک سلجوق در هفتاد کیلومتری ازمیر و بیست کیلومتری کوش آداسی قرار دارد و شما در سفر به کوش آداسی میتوانید به راحتی به تماشای آن بروید. اگر به تاریخ و گذشتههای بسیار دور علاقهمند هستید در سفر به کوش آداسی در کنار همه فعالیتها و جاذبههایی که میبینید، تماشای شهر افسوس را نیز در لیستتان اضافه کنید تا خودتان را غرق زیباییها و داستانهای این شهر کنید.
مطالب مرتبط: کوش آداسی و راهنمای سفر به گوشهای از بهشت مراکز خرید و دیدنیهای کوش آداسی
افسوس با نام قدیمی آپاشام از مهمترین شهرهای آسیای کوچک بوده و قدمت آن حدودا به ۵۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد. این شهر در قرن یکم قبل از میلاد با ۲۵۰۰۰۰ هزار جمعیت دومین شهر بزرگ جهان به حساب میآمده است. با کشف اسناد و آثار زیادی در مورد دین مسیحیت و مذاهب پیشین در افسوس، این شهر در دستهی مهمترین بقایای تاریخی با پیشینهی مذهبی قرار گرفت. در افسوس اشیا و بناهای بسیاری از زمانهای مختلف زندگی بشر به خصوص دوران نوسنگی پیدا شده است. با ورود به این شهر از انرژی و خلاقیتی که مردم هزاران سال پیش برای خلق چنین آثاری داشتهاند تعجب میکنید.
اگرچه بیشتر افسوس اکنون ویران شده اما به دلیل گذشتهی تاریخی و آثاری که هنوز در خود دارد انتخاب مهمی برای بازدید است. آنچه که از این شهر باقی مانده تعدادی ساختمان و بنا است که هر کدام برای خود داستانهایی دارند. بناهایی چون ادیون، میدان دومیتیانوس، بقعه ممبوس، پیرتانئون، بازار، خانه عشق، حمام اسکولاستیکا، درب مازئوس، میتریدانس و بازار آگورا، کلیسای کنسول، کتابخانه سلسوس، جاده مرمر، معبد آرتمیس، زیارتگاه سیبل اول، خانه حضرت مریم و زادگاه هراکلیتوس باسیلیک سنت جان و …
داستانهای بر آمده از اسناد پیدا شده در افسوس نشان دهندهی ارزش معنوی و فرهنگی این شهر بوده است. برای مثال یکی از آثار باستانی و مشهور این شهر بنای قدیمی کتابخانه است. این کتابخانه در سال ۱۲۵ میلادی توسط «ژولیوس آکویلا سلسوس» برای بزرگداشت پدرش ساخته شد و از آن به بعد با همین نام معروف شد. خانهی قدیمی حضرت مریم نیز که دهه آخر عمرشان را در آن زندگی میکردند به ارزش این شهر افزوده است. با ورود به آن گردشگرانی را خواهید دید که در حال روشن کردن شمع روی دیوارهای بیرونی خانه و نوشیدن آب از چشمهی آرزوها هستند. در افسوس ستونهای سنگی عظیم، بقایایی از دیوارهای شهر و میدان بزرگی برای نبرد گلادیتانورها را نیز میتوانید ببینید و در کنار آنها عکسی بیاندازید تا خاطره این شهر را برای همیشه به همراه داشته باشید. در گوشه و کنار شهر طاقهای زیبایی وجود دارند که توسط افراد مختلفی به الهههای گوناگون اهدا شدهاند و با مرور کتیبههای یونانی و ترجمههای آنها از داستان هر کداک مطلع میشوید.
در این شهر تا زمان دارید، بگردید و از راهنمایان اینجا در مورد پبشینهاش سئوال بپرسید. قدم زدن در اینجا شما را به قرنهای دور و درازی میبرد.