این انگشتر درخشان، در دست یک جسد ۲ هزار سال پیدا شده!

انگشترهایی که هنوز هم بعد از 2 هزار سال می درخشند!

داستان شهر پمپئی را بسیاری از افراد می دانند، کم هستند کسانی که ندانند که هزاران سال پیش در شبی که شهری در ایتالیا به نام پمپئو در آرامی خفته بود، کوه آتشفشانی که در نزدیک اش بود به یک باره شروع به فوران می کند و جوری با سرعت پیش می رود که مردم حتی زمان آن را پیدا نمی کنند که از جاهای خود بلند شوند و چه بسا بسیاری از مردم در خواب بوده باشند که با خاکستر یکی شدند! به هر حال پس از گذشت هزاران سال از این ماجرا و کشف بقایای این شهر نابود شده، هر از چندگاهی یک نشانه و موردی عجیب کشف می شود. در این شهر یافته ها بسیار است اما این بار می خواهیم به باقی مانده ی جسد زنی برویم که هنوز برق انگشترهایی که در دستش بوده است، مثل روز اولش است و گزندی ندیده است! در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا با هم ابعاد جدیدی از آتشفشان وزوو را کشف کنیم.

مطالب مرتبط:
معرفی ۵ مورد از عجیب ترین موزه های مکزیک
ماجرای عجیب مردمی که دندان های جلویشان را می کشند!

کوه آتشفشان وزوو را وزوویوس نیز می گویند و از قضا این کوه آشفشانی هزاران سال است که بسیار معروف شده است. این کوه آتشفشانی نه تنها در ایتالیا بلکه در کل جهان معروف است. شاید معروف ترین داستانی که باعث شد تا این کوه بسیار معروف شود فوران آن و خاکستر شدن مردم پمپئی بوده است البته، شاید نه بلکه، حتما همینطور است.

این کوه آتشفشانی چینه ‌ای در شرق منطقه ی ناپل قرار دارد و تنها آتشفشان قاره ی اروپا است که حتی در ۱۰۰ سال اخیر نیز فعال بوده است و از آن فعالیت هایی دیده شده است. البته شهرت کوه آتشفشانی وزوو تنها به دلیل تخریب شهر پمپئی نبود بلکه این آتشفشان مهیب، شهرهای هرکولانیوم و نوکرانیوم و اوپلونتیس و استابیا را در سر راه خود نیز نابود کرد و با شدت خود، کاری کرد که تمامی مردم این مناطق و شهرهایشان در سال ۷۹ میلادی همگی در لایه‌ ای از خاکستر و گل فرو رفتند و تبدیل به به مومیایی هایی شدند که تا امروزه به همان شکلی که مردند، مانده اند و در همان وضعیت اولیه و باستانیشان در این سایت نگهداری شده ‌اند.

این آتشفشان فعال و البته با توجه به سوابقش مهیب، در طول چندین قرن اخیر بارها و بارها فوران کرده است و به دلیل فوران‌ های انفجاری و نیز جمعیت زیادی که در این محدوده زندگی می ‌کنند، ین منطقه را تبدیل به یکی از خطرناک ‌ترین مناطق جهان و همچنین خودش را تبدیل به خطرناک ترین آتشفشان ‌ها کرده است. اما داستان این زن چیست؟

قبل از هر توضیحی در تکمیل صحبت هایی که در مقدمه نیز گفتیم باید بگوییم که این منطقه چون که در حال حاضر یک سایت باستان شناسی است، هر از چندگاهی یکی از شگفتی های جهان باستان را به وجود می آورد. شاید این زن هم یکی از این شگفتی ها باشد ولی چیزی که بیشتر جالب است این است که زیورآلاتی که این زن استفاده کرده بوده است، هنوز هم به زیبایی و درخشش روز اولش، حتی زمانی که این زن و اطرافیانش فکر مرگی این چنینی را نمی کرده اند، باقی مانده است. اسکلت های این زن که در زیر خاک و شن مدفون شده است، به صورت نصفه با گذشت زمان از خاک بیرون آمده است و همانطور که برایتان قابل حدس است، اسکلت دستانش همچنان انگشترهای خود را دارند. این زن در انگشت اشاره ی دست چپ خود دو انگشتر از جنس طلا در دست دارد که هر دو در یک انگشت قرار گرفته اند.

هر دوی این انگشترها دارای نگین هایی به رنگ سبز و قرمز آتشین هستند که اگر نبینید و ندانید که این انگشتر متعلق به بانویی متشخص و با جایگاه از جامعه ی حاکم بر پمپئی است، بی شک آن ها را انگشترهایی زیبا و خواستنی می یافتید! موضوع جالبی که ذهن باستان شناسان و پژوهشگران را درگیر کرده است این است که با وجود از بین رفتن بسیاری از چیزهایی که در این شهر وجود داشته و یا حتی همراه مردمانش بوده است، این انگشترها با درخشش روز اول خود همچنان دست نخورده و به دور از تاثیرات طبیعی همچنان وجود دارند.

به هر حال شهر تاریخی پمپئی در فوران آتشفشان وزوو سال ۷۹ پس از میلاد مسیح، زیر ۴ تا ۶ متر گدازه ی مهیب آتشفشان وزوو خاکستر و دفن شد. شهر سوخته ی پمپئی قبل از وقوع آتشفشان مهیب وزوو به مدت ۶۰۰ سال یکی از بنادر بسیار با شکوه در امپراتوری روم بود و در دامنه ی کوه وزوویوس و در منطقه ی ناپل قرار گرفته است. پمپئی در واقع به عنوان ییلاق رومیانی که دارای مقام اجتماعی بالایی داشتند محسوب می شده است.

آتشفشان وزوو به مدت ۳ روز فوران می کرده و همه چیز را کاملا نابود کرده است. بعد از پایان، شهر دیگر نابود و مردم در زیر مواد آتشفشانی مدفون شده بودند. می گویند که ۲ هزار نفر از ۲۰ هزار سکنه ی این شهر که قبلا آباد بود، در اثر فرو ریختن سقف ‌ها و تنفس گازهای سمی جان خود را از دست دادند. ما این که این شهر چگونه پیدا شد داستانی جداگانه دارد.

در سال ۱۷۴۸ میلادی بود که کشاورزی که در حال کندن زمین بود، چندین مجسمه در خاک پیدا کرد که با اطلاع دادن آن منجر به کشف شهری شد که به کلی در زیر خاکستر آتشفشان وزوو مدفون شده بود. به این ترتیب شهر سوخته ی پمپئی پیدا شد. از جمله وسایلی که پیدا شده است می توان به تابلوهای نقاشی، مجسمه‌ های مختلف، سکه، آینه، قلم و ظروف مختلف،… و بسیاری از وسایل دیگر تنها گوشه ای از جمله هزاران وسیله ای بودند که از زیر خاک شهر سوخته پمپئی بیرون آمدند. در حال حاضر این اشیا در موزه ی شهر ناپل نگهداری می ‌شوند.

این مسئله درباره ی تاریخ این شهر به اثبات رسیده است که قدمت این شهر به قرن ۸ قبل از میلاد می‌ رسد. به هر حال این مسئله که در آینده ای نه چندان دور خبر کشفی تازه از این شهر سوخته بشنویم هم مسئله ای دور از ذهن نیست و باید منتظر بمانیم.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز