آتشفشان های معروف جهان
کشورهای زیادی در دنیا وجود دارند که در آن کوه های آتشفشانی فعال و غیر فعال یافت می شوند. آتشفشان های معروف جهان در از جزایر بالی اندونزی گرفته که بارها کوه های آتشفشانی اطرافش فعال شده اند، تا دیگر نقاط مختلف دنیا که گاهی خبرهایی از روان شدن گدازه های آتشفشانی در میان آن ها شنیده می شود، بسیار جذاب اند. اما این سوال مطرح می شود که صرف نظر از آتشفشان های فعال جهان کدام کشورها بیشترین آتشفشانها را دارند؟ با الی گشت همراه شوید.
مطالب مرتبط: آتشفشان های خشمگین و دیدنی دنیا + تصویر آیا آتشفشان دماوند فعال می شود؟!
مردم بسیار در سراسر دنیا شیفته کوه های آتشفشانی اند. البته بیشترشان تمایل دارند که کوه های غیر فعال را نظاره کنند یا حداقل آن های که فعالیت شان بر محیط اطراف تاثیر زیادی نمی گذارد. برخی از این کوه های آتشفشانی دارای مسیرهایی است که گردشگران می توانند از آن ها بازدید کنند اما بسیاری دیگر هستند که نه تنها مسیر مشخص شده ای ندارند بلکه تا آنجا که می شود باید از آن ها دوری کرد.
اکثریت کوه های آتشفشانی در مکان هایی از زمین وجود دارند که به اصلاح می گوییم گسل در آن جا زیاد است. به همین دلیل، نقشه برداری آتشفشان های جهان بر اساس کشور، کمی غیر علمی است چرا که اکثر آنها با چیزی شبیه یک بزرگراه زمین شناسی به هم مرتبط هستند.
در فهرست زیر ده کشوری که بیشترین آتشفشان های جهان را دارند مشاهده می کنید.
- ایالات متحده – ۱۷۳
- روسیه – ۱۶۶
- اندونزی – ۱۳۹
- ژاپن – ۱۱۲
- شیلی – ۱۰۴
- اتیوپی – ۵۷
- پاپوآ گینه نو – ۵۳
- فیلیپین – ۵۰
- مکزیک – ۴۳
- آرژانتین – ۳۹
“حلقه آتش” که اقیانوس آرام را محاصره می کند (که از سواحل غرب آمریکا شروع می شود به آسیا می رسد، سپس به سمت شرق ژاپن پیش می رود، در سواحل اندونزی و فیلیپین اوج می گیرد و به استرالیا می رسد) بیشترین آتشفشان های جهان را که چیزی حدود ۵۴۲ نمونه است، دارا می باشد. به همین دلیل است که اندونزی، با وجود وسعت کم آن، سومین کشور آتشفشانی در جهان با چیزی حدود ۱۳۹ کوه آتشفشانی می باشد.. جزیره بالی دارای سه آتشفشان به نام های آگونگ، باتور و بوئین براتان است. ژاپن چهارمین کشور با ۱۱۲ آتشفشان است. شیلی (که همچنین در حلقه آتش، در سمت راست صفحه آمریکای جنوبی وجود دارد) رده پنجم را به خود اختصاص داده است.
ایالات متحده با ۱۷۳ آتش فشان و پس از آن روسیه، با ۱۶۶ آتشفشان دو کشور وسیعی هستند که رتبه دوم و اول را دارند. یکی دیگر از نقاط مهم برای کوه های آتشفشانی در قاره آفریقا است، جایی که صفحات زمین آفریقایی با صفحات زمین عربی به هم برخورد می کنند، به همین دلیل کنیا (۲۳)، تانزانیا (۱۰) و اتیوپی (۵۷) غنی از آتشفشان هستند. پس جای تعجب نیست که بسیاری از کشورهایی که در لیست ما در جایگاه های بالا هستند بر اساس گزارش جهانی خطر ۲۰۱۵ جزو مقصد هایی هستند که احتمال این که با بلایای طبیعی دیگری مواجه شوند زیاد است.
یکی از ناهنجاری ها در فعالیت های آتشفشانی در ۱۱،۰۰۰ سال گذشته یا بیشتر برای ایسلند است که در آن آتشفشان های فعال جهان نیز یافت می شوند. این به این دلیل است که ایسلند در میانه خط الرس اقیانوس اطلس است، جایی که صفحات اوراسیا و آمریکای شمالی به هم می رسند (شما می توانید در این قسمت شیرجه و شنا کنید!). این قسمت بوسیله فعالیت های آتشفشانی بین دو صفحه تکتونیک ایجاد شده است، که به دلیل فرسایش به وجود آمده است.
در مورد انگلستان نیز می شود گفت که آن کشور در جایگاه ۲۸ام لیست قرار می گیرد. زیرا انگلستان فقط ۱۳ آتشفشان در خود دارند که آن ها نظیر صندلی آرتور در ادینبورگ، و اسنودون در ولز، که هر دو در نتیجه فعالیت های آتشفشانی سال های پیش شکل گرفته اند.
کشورهایی که فقط یک آتشفشان دارند
- برزیل
- آلمان
- مالزی
- مالی
- نیجریه
- اردن
- سنت لوسیا
- سنت وینسنت و گرنادین
- سائوتومه و پرینسیپ
در تمامی این کشورها شما فقط یک کوه آتشفشانی پیدا خواهید کرد که بیشتر آن ها غیر فعال هستند.
آتشفشان های معروف جهان در کدام کشورها قرار دارند؟
کوه وزوو، ایتالیا
این آتشفشان که شهر رومی پومپی و هرکوالنیوم را در سوزاند، جایی است که امروزه باستان شناسان به آنجا می روند تا جامعه ای که در آن زمان منجمد شده اند، از جمله چهره های فراموش نشدنی مردان، زنان و در برابر فوران آتشفشان را مطالعه کنند.
کراکوتا، اندونزی
جزیره آتشفشانی کراکاتوا یکی از آتشفشان های معروف جهان در سال های اخیر است. این کوه در سال ۱۸۸۳ فوران کرد و در پی آن دو سونامی بزرگ قرار رخ داد که بیش از ۳۶۰۰۰ نفر را کشت و صدای مهیبی را به وجود آورد که گزارش هایی از افرادی که این صدا را از چیزی حدود ۵ کیلومتر دورتر محل حادثه شنیده بودند، نیز داده می شد.
ایافیاتلایوکوتل، ایسلند
مجموعه ای از فوران های کوچک تحت در کوه یخی با همان نام، سه ماه به طول انجامید.اوج فوران این آتشفشان ها در آوریل ۲۰۱۰ منجر به هرج و مرج زیادی در بالای اروپا شد زیرا که یک ابر خاکستری غول پیکر به مدت شش روز در آسمان ۲۰ کشور دیده می شد که ۱۰ میلیون مسافر و گردشگر را از سفر خود بازگذاشت.
کوه فوجی، ژاپن
یکی از آتشفشان های معروف جهان که فعال ترین کوه آتشفشان ژاپن نیز می باشد در سال ۱۷۰۸ فوران کرد و به دلیل آن که از توکیو به طور کامل دیده می شد، بسیار مشهور گشت. کوه فوجی یک میراث جهانی می باشد و یکی از زیباترین مکان های دیدنی ژاپن است.
منبع: telegraph.co
۱ نظرات
قدمت خورشید وسن خورشید وسییارات منظومه شمسی به یک تریلیون سال قبل برمیگردد شاید هم بیشتر معلوم نیست دقیق چند سال هست که ستارگان کهکشان چند هزار میلیارد سال قدمت دارند شاید هم من دقیق نگوفته باشم شما بگوئید اما من صدرصد تغریبی میدانم که از عمر کهکشان ها دست کم ده میلیارد سال گذشته که هسته کهکشانها صدها میلیارد ستاره را از فاصله ده ها هزار سال نوری داردند ستارگان را به حرکت در می آرند و هیچ بیگ بنگی هم بوجود نیامده این غیره ممکن بوده چگونه میشود عمر هسته اعظیم کهکشان محاسبه کرد صدهاسال دیگر ستار وسییاره ای به منظومه شمسی برخورد میکنند صدرصد آنها می آیند اما یک یا دودرصداحتمال دارد آنها به خورشید برخورد کنند چونکه اول باید از اورانوس وزحل وژیپیتور مشتری بگذرند تمامی دویست قمرهای منظومه شمسی صدرصد سییاراتی بودند که همراه با ستارگانی به مشتری وزحل واورانوس ممکن هست آن ها آمده اند وستارگانی که به همراه سییارتی آمدند ستارگان به مشتری برخورد کردند وگاز مشتری وزحل واورانوس بیشتر شدند … ادامه دارد